Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 078
  • 773
  •   2
Отговори
# 555
Това се коментира през една-две страници.
Има много различни мнения, всеки намира различно нещо за удобно.
Моето беше с космонавт, други са само с одеало.

# 556
Благодаря! Съжалявам за повторението.

# 557
Благодаря! Съжалявам за повторението.
Здрасти.
Прицини си но може да си вземеш космонавче.
Все пак са зимни месеци.

# 558
На мен пък ми е много интересно как новородено може да е в космонавт или грейка или нещо подобно. Не ме разбирайте погрешно, моето дете също беше с космонавти, но беше вече на 7м, когато дойде зимата. Роди се 2760 и ни изписаха 2600 и беше ужасно малък, просто ми е наистина интересно е ли възможно 2кг бебе да се пъхнат в космонавт,защото не вярвам и сега да родя кой знае колко едро бебе...

# 559
Е, мойто се роди края на Октомври 3.430. Докато стана време за космонавта, вече е бил 5-6 кила.
Слагах му плюшен космонавт, не съм имала проблем, облича се като ромпър. Ние бяхме с часове навън и ми беше удобно, защото не се притеснявах да го изкарам от количката.

# 560
Мен това обличане на бебето много ме притеснява като цяло, но все се чудя эащо ли да е проблем и да му е леко голяма някоя дреха 😄 В смисъл..ако става дума эа флийс космонавт эащо да е проблем да му хлопа леко? Аэ эапаэих и едно якенце от теэи, които покаэах в темата преди няколко страници, но в раэмер 62. Поне ако не ми влеэе в употреба веднага, да е эа пролетта. Но ще си приэная, че планирам да го пробвам и на новороденото как му е. 😄

# 561
Няма проблем да е леко голяма дрехата, аз винаги съм предпочитала да слагам по-голям размер и да му е свободно, отколкото да е опънато докрай. И все пак, не трябва да е два размера по-голямо 😃 Не мисля, че има нещо кой знае колко сложно в обличането, много го мислите предварително, затова ви се струва сложно. Като дойде моментът, ще знаете кое и как.

# 562
snowwhite12, единственото ми притеснение нещо да му е голямо би било свързано с безопасност (да не е твърде широко около вратлето и лицето, особено важи за чувалче за спане - там размерът пише, че трябва да е съвсем точен за безопасен сън). Иначе и аз като теб поръчах някои дрешки в по-големи размери за всеки случай и сигурно ще се изкуша да ги пробваме живот и здраве как стоят Grinning

Pistachio, така е за мисленето и премислянето, не само за обличането, а и за всичко. Като не знае човек още кое как и само чете ли, чете... Innocent

# 563
  • София
И моето горкото редовно е в по-големи дрехи, които постепенно му стават тамън.
Иначе само ще се намести това с обличането като видите колко гигантска стои дреха 60-62 размер до бебе, родено 50 см. Особено ако бебето е около 3 кила 😁

Няма повод за притеснение.

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Аз купих всичко 56-62 или 0-3. Имам само 3 бодита 56 р-р, а 50 изобщо не съм купувала. Взех лек ватиран космонавт 62, също и от тези леките флийс гащеризони с качулка, затворен отдолу и на ръчичките, пак 62. Чакаме декемврийче и хич не ми се купуват такива обемни дрехи през 2 месеца, предвид че ще е мъничка и хич не знам колко ще сме навън в началото. А ако е спорадично излизането, дори да й хлопа, няма да е фатално. Още повече, че бебето под космонавта или гащеризона няма да е голо. Опънати и тесни дрехи и за себе си не обичам. Иначе, аз също го мисля обличането, но реших, че повече тънки катове дрехи ще е по-разумно от малко много дебели. Най-малкото, че понякога ако махнеш един дебел кат, може да остане тънко облечено отдолу. Дано не греша в преценката си, но и бебето ще си покаже, като се роди и тръгнем по разходки. А зимата, като е голям студ, не виждам как ще сложа новородено в дебел космонавт.

# 565
Аз се имам за най-безотговорната бъдеща майка, понеже засега хич не го мисля обличането. Имам една запазена схема на компютъра какво при колко градуса, но някак си не го чувствам да почна да мисля от сега дали да са един-два-три ката. Не знам какво ми става, все си мисля, че като го видя ще ми се избистри. А може и да не е така - може съвсем да се ошашавя. В момента обаче чак нереално ми изглежда. Космонавт засега се отказах да купувам, понеже сме предвидили вълнено чувалче за количката.

# 566
Аз преди 2, 3 месеца си поръчах нещо като зимен чувал и незнам какво точно, тъй като зимния ми чувал от количката е много голям за легналия кош и не се събира, та минах на този вариант, но в бежово. Пристигна бързо и е разкошно и не е никак огромно, но пак ми се вижда голямо за бебе под 3кг. Като бих го ползвала само в най-големия студ. Вкъщи не сме почитатели на навличането с много катове и високите температури.

# 567
Няма значение дали е родено през декември, ако вкъщи се подържа добра температура. В старият ми дом, беше юго-източен и постоянно грееше слънце, затова и дори зимата съм била с къс ръкав, но сега при нас е малко по-студено. С бебе е добре температурата да е около 23 градуса. На тези градуси се препоръчва бебето да е с ританки, боди с къс ръкав и блуза с дълъг или боди с къс ръкав и ромпар. Аз така бих обличала новородено през зимата и да го завия само с една пеленка. За навънка зимата няма нужда да се бърза. Ако е родено например декември, ще излезете най-рано януари, а тогава е най-големия студ и аз лично бих изчакала малко за някое по-топло време около 5 градуса.

# 568
  • София
Само имайте предвид, че един и същ размер за различните фирми могат да значат различни неща. Имам бодита и комплектчета с якенце, които са един и същ размер, но коренно различна големина. Отделно някои се свиват. Даже няколко подарени дрешки изобщо не можа детето да ги носи, защото пише 62, но като стана тя 59/60 изобщо не можа да ги облече. Бяха ѝ малки… като за 56. Имат значение и килограмите. Та няма смисъл да го мислите много.

За зимните бебета, които се адаптират към студено е добре постепенно да се срещат с ниските температури. Някъде четох/слушах съвет на лекар първо постепенно всеки ден да се отваря прозореца за по 1-2-3-4-5-7-10 минути, после бебето да се извежда за по 2-5-10-20-30 минути. При мен не се наложи, защото април беше 13 градуса, и го изведохме за по-дълго време на следващия ден след като ни изписаха. Предполагам, че ще е полезен съвет за някое зимно бебе.

# 569
Ваня, това с отватянето на проэореца е наистина много полеэно и ми хареса като идея, благодаря эа съвета.

Общи условия

Активация на акаунт