Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 037
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
Знаете ли дали във Вис Виталис изискват зелен сертификат?

# 571
Поне в този на Каблешков не.

# 572
Синът ми е роден в началото на октомври и започнахме да излизаме веднага след изписването - първите два-три дни го "извеждах" на терасата и после направо навън.
Сега очаквам декемврийче и мисля да процедирам първо няколко дни с отваряне на прозореца, после на терасата за по 10-15 минути и след това навън при подходящо време, но в никакъв случай не бих си седяла вкъщи цяла зима.. не мисля и че за детето е полезно да не се извежда, то нали ще живее в тази страна и тези условия всяка година, все пак трябва да се адаптира.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 11:52 от Butterfly

# 573
В едно онлайн училище за родители обясняваха за обличането, температурата първите дни у дома и зимните бебета. Ще споделя, защото на мен ми се стори много полезно и смятам да спазя съветите.
 1. Първите 3-4 дни след като ви изпишат е добре в стаята с бебето да се поддържа около 23-24 градуса температура, защото обикновено в болниците е толкова и не е желателно бебетата да усещат голяма разлика. Хубаво е с всеки ден да сваляте по един или по половин градус, докато температурата стигне 18-19 градуса. Тази температура е оптимална за отглеждане на новородено през зимата.
 2. Първата разходка е добре да се направи не по-късно от 15-20 дни след изписването. За подготовка е необходимо всеки ден да отваряте прозореца като започнете с 5 минути, после 10 минути, после 20 минути и така, докато стои отворен поне час. Разбира се, през това време бебето е облечено добре и не стои на течение. Когато стигнете до час отворен прозорец, можете спокойно да го изведете на разходка, не по-дълга от 60 минути. На следващия ден може да увеличите времето. Най-подходящото време за разходка е точно след дъжд или снеговалеж. Тогава въздухът е най-чист. Моето най-голямо притеснение е точно мръсният въздух в Пловдив.
 3. Обличане навън - повечето родители прегряват бебетата в опит да ги облекат подходящо. Това може да бъде много опасно. Правилото е: ако вие сте облечени с блуза и яке, бебето трябва да бъде с боди, блуза и яке (одеяло) т.е. един кат дрехи повече. Ръчичките и крачетата на бебетата винаги са студени и е препоръчително да са с чорапки и ръкавички. За да се провери дали на бебчо му е топло или студено винаги с показалец можете да бръкнете под яката и да проверите гръбчето.

# 574
Хм, 18-19 градуса за дневна стайна температура ми звучи ужасно малко. Да не е било препоръка за сън? Не знам бебето как ще го понесе, обаче на 18 градуса в хола, аз ще трябва да си облека вълненото палто.

# 575
Хм, 18-19 градуса за дневна стайна температура ми звучи ужасно малко. Да не е било препоръка за сън? Не знам бебето как ще го понесе, обаче на 18 градуса в хола, аз ще трябва да си облека вълненото палто.
Нашата педиатърка ни беше казала 20 градуса да гледаме да държим и винаги се въртим около тези температури като аз и детето сме по тениска и дълъг панталон, а мъжа ми е по къси гащи и тениска. Лятото не държим точно 20 в най-големите жеги, за да няма огромна разлика с температурата вън, но никога не е било жега вкъщи.

# 576
И на нас ни казаха 18-20 градуса, за мое нещастие 😁
Ами обличам се хубаво вкъщи, а бебето беше с боди с къс ръкав и ромпър цяла зима.
То няма как да е само за сън, като те спят постоянно 😃

# 577
Ние обикновено държим около 22 градуса и ни е добре Simple Smile Спим на около 15-16 градуса най-много, а с за бебето няма да са оптимални и ще ги вдигнем. Това е препоръката на училището за родители на Надежда.

# 578
Не знам за вас, но мен леко ме плаши мисълта вкъщи да стоим 1 час на отворен прозорец в периода на адаптация към разходки Flushed Често го препоръчват, но мисля, че толкова ще изстине стаята, че няма да има стопляне доста време, ако навън е по-студено...

# 579
Ами, не го правете тогава 😃 При нас нямаше особена адаптация, на трети и седми ден ходихме на консултация, около 10ти половин час на двора и след това вече си излизахме неограничено. Не съм го правила много постепенно, нито съм засичала минути.

# 580
Благодаря за идеята за прозореца, не я бях чувала и аз. В няколко онлайн лекции препоръчваха да се започне с извеждане на балкона за 5 мин. и постепенно да се увеличава времето с по няколко минути на ден докато се адаптира. Първата разходка за зимни бебета да не е повече от 15 минути. Условията, в които да не се извежда новороденото навън, бяха мъгла и силен вятър. Не знам доколко е вярно, това съм си записвала.

# 581
И на нас ни казаха 18-20 градуса, за мое нещастие 😁
Ами обличам се хубаво вкъщи, а бебето беше с боди с къс ръкав и ромпър цяла зима.
То няма как да е само за сън, като те спят постоянно 😃

Эа температурите и иэвеждането на минусови градуси няма пак да се включвам, че сега в комбинация с темперамента ми малко ме тресе и хормона в осмия месец и да не раэгорещя някой спор неволно. Grinning Много харесвам темата и е много полеэна. Нали обсъждахме преди няколко страници или в миналата тема ли беше точно тия неща кой кога ще иэвежда и при какво време.
Иначе вкъщи е 20 градуса эимата и е до свикване според мен. Като бях тийн и живеех с родителите ми парното беше постоянно на 5, вкъщи си ходех боса и дори над бюрото си отварях проэореца да ми лъха свежо, а отдолу да ми гори парното на краката. Joy Със сигурност е било поне 25 градуса. От днешна гледна точка температури над 20-22 градуса са дори вредни, човек се иэнежва, но си е мое мнение. Мъжът ми пък е отраснал в къща, която е от моя гледна точка ледено студена с малки иэключения (родителите му мраэят горещо) и си е свикнал, на 20 градуса се поти и ходи с къси гащи и тениска, аэ с вълнени чорапи, пуловер и съм ок.. Лятото е 22-3 градуса при нас, эащото иэолацията на сградата е супер.

С таэи история просто искам да кажа, че бебето ще се адаптира към дома и така ще свикне. Чр и под 20 градуса да е, пак няма проблем според мен, ще си свикне. Естествено тогава не бива да е голо...

# 582
Аз знам само за мъглата, че трябва да се избягва.
Иначе Пистачио е права, че те постоянно спят. Joy Сигурно ще държим 20-22 денем, не знам. В момента климатикът е на 20 и аз съм облечена с пухкав халат, така че определено не съм критерий. Grinning
Избрала съм си авокадово масло за тяло на Wooden spoon или A for Avocado за мазане на дребосъчето, но сега се чудя дали да включа и мляко/лосион за тяло преди това. Вие какво мислите?
Иначе поръчах столче за хранене. Joy Още дрешки и други основни неща не съм купила, но столчето беше на добра цена и ми хареса много, та...

Едитвам се, за да кажа, че съм съгласна със Snowwhite затова, че децата в крайна сметка се адаптират стига да не се прави нещо, което тотално да им вреди. Аз съм точно такова дете. Майка ми и лятото се завиваше с вълнен юрган, къпеше се с вряла вода и вечно и бяха студени ръцете и краката. Ами, аз съм абсолютно същата. За мен банята не е баня, ако не изляза червена като рак от нея и завивката е завивка само ако усещам тежестта и отгоре ми.

# 583
Ами, не го правете тогава 😃 При нас нямаше особена адаптация, на трети и седми ден ходихме на консултация, около 10ти половин час на двора и след това вече си излизахме неограничено. Не съм го правила много постепенно, нито съм засичала минути.
Ние бяхме на същия принцип

# 584

Избрала съм си авокадово масло за тяло на Wooden spoon или A for Avocado за мазане на дребосъчето, но сега се чудя дали да включа и мляко/лосион за тяло преди това. Вие какво мислите?
Гледах на уебинарите, че казват да не се слагат и олио, и крем/мляко/лосион едновременно. Олиото е за масаж и за след баня, доколкото разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт