Подготовка за малкия човек - тема 15

• 34 907
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
Аз лично харесвам тези на Колев и бих взела. Иначе на геокс са много хубави бебешките

# 76
Колев са бюджетни обувки с нулево качество. Не знам защо толкова се рекламират. Кожата им е всичко друго, но не и естествена.Тънки , като хартия. Нито се забърсват, нито се перат. Обувките стават за коша на третото обуване. Купувала съм няколко чифта различни, преди детето ми да проходи. За завършвк на тоалета. Като започна да върви навън с тях си кривеше краката и веднага купих други. Проходи с маратонки Найк и Адидас. Купувала съм Геокс и Primigi. Харесват ми и малката върви без проблем с тях.

# 77
И нашето момче проходи с Adidas и Primigi, основно вторите. Много, много качествени, много съм доволна и изобщо не ми мръднаха. А синитв на Колев пускат такава ужасна боя, че се забоядисва абсолютно всичко, а перях на ръка! Не, мерси.
Както са казали преди мен.. за завършек на тоалета преди прохождане - може, за прохождане - не. Не си представям да вървя с цип, минаващ през средата на стъпалото ми..
Иначе вече му взимам обувки и от HM, Zara, не съм се ограничила до горните две марки, но за прохождане е друг въпрос.

# 78
Някой срещал ли е тема във форума за обувки?
Какво точно трябва да търся за дете, което от две седмици вече ходи само доста?
Твърда подметка, да е стабилен глезена?
Подметката да е мека и гъвкава ли?
Като казвате Найк и Адидас, те дали са подходящи? Някой, ако е обсъждал с ортопед, моля да сподели. Ще търся вече някакви есенни/зимни боти. Благодаря 🙂

# 79
За обувки не мога да кажа, все още нямам опит, но мога да препоръчам страхотен ортопед в София - д-р Антон Атанасов в МЦ Ортомед, намира се в Горна баня в ортопедията. Работи и с деца, и с направления, много внимателен и отзивчив, и много си разбира от работата.

# 80
Според това , което съм чела, стабилна пета и мека подметка. Няколко испански марки има , които правят читави обувки.

# 81
  • Beyond the stars
Някой срещал ли е тема във форума за обувки?
Какво точно трябва да търся за дете, което от две седмици вече ходи само доста?
Твърда подметка, да е стабилен глезена?
Подметката да е мека и гъвкава ли?
Като казвате Найк и Адидас, те дали са подходящи? Някой, ако е обсъждал с ортопед, моля да сподели. Ще търся вече някакви есенни/зимни боти. Благодаря 🙂

Стабилна пета и гъвкава подметка, най-добре босо съответно възможно най-дълго, за да усеща повърхността.
Найк и Адидас подходящи не съм виждала аз, супер твърде им бяха подметките или аз съм попадала на такива, но и сега не са ми първичен избор.
ДД степ харесвам много, унгарска е марката -  много стабилни, много гъвкави, прилична цена, с гумено бомбе отпред, което предпазва кожената част. Ponki от българските също.
Тези, като най близки до босото ходене https://www.zeazoo.com/shop/.
Иначе Biomechanics, GEOX , Primigi са топ - но в повечето случаи са ми извън психологическата бариера на цена за обувка, която ще се носи няколко месеца.

# 82
Да, той винаги е бос вкъщи и даже навън по чорапи, но сега като почне да вали дъжд и сняг и е студено, ще трябва някакви обувки 😃 Иначе нашият ортопед ми беше казвал на 6 месеца за обувките, ама кой да запомни. Бих дала и повечко пари, но ми се иска нещо, одобрено от ортопед, поне докато проходи стабилно.

# 83
И Camper добавям към последните изброени . Pistachio, цената е висока , тръгват от 60-70лв на промоция нагоре, но си заслужават. И аз , и ММ носим Camper и  Geox и сме повече от доволни, бебешките знам , че не им отстъпват по удобство и качество.

# 84
Здравейте, за първото ни  дете за първи обувки избирах само на Biomecanics по препоръка на ортопед. Обувките трябва да са с гъвкава и мека подметка, но здраво да държат петата, дишаща стелка, хубаво да е от естествени материали. Това е магазин във Варна, който продава марката и имат други добре подбрани марки за прохождане, слагам линк да ги разгледате:
https://www.kotarakvchizmi.com/bg/products/obuvki-za-prohojdane/
Купувала съм онлайн и от тук:
https://e-shop.izamama.com/brand/124/biomecanics.html
Има ги и в други сайтове, трябва да се огледа къде има номера и добри цени. Скъпи са, но за първите обувки трябва да се подхожда с внимание.
Други обувки с добри отзиви са Primigi, DD step, Geox. Аз лично избирам от марки с традиции в производство на детски обувки. Вече, когато отрасна намирам на много добри цени Clarks, Тimbеrlаnd от Fashion days или аналогични сайтове.
По принцип преди прохождане само чорапи съм слагала, навън с вълна, модерна версия на шушони. Simple Smile Отдолу памучни, това за много студени дни. Например нещо такова:
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0941601001.html
Вкъщи слагахме такива против хлъзгане в студените дни, боси най-добре, ако е топло:
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0871241001.html
 На новородено зимно бебе слагахме въху облеклото космонавт, който е с покрити крака и с ръкавички. Да кажем нещо такова като модел, не марка:
https://www.novobebe.com/bebeshki-i-detski-drehi/mamas-papas-kos … cord-flowers.html
Детето е завито и с покривало на количка, няма нужда от обувки, ако не върви.

# 85
Първите обувки, които купих бяха Примиджи, много доволна останах. Стъпваше много стабилно с тях. Аз съм от Бургас, тук има аутлет на Примиджи в мола и понякога са на много достъпна цена. Други обувки, от които съм доволна са Ласоцки - купувам от ССС.
Относно стабилния глезен ортопед ми е препоръча да не е само за първите обувки, а поне до 3-4 години, докато детето си изработи правилната походка.

# 86
Нашият ортопед (д-р Живков във Варна) препоръча Primigi, по-твърда подметка, но не като камък, разбира се. Твърдо отрече Колев.

# 87
Много лоши неща прочетох за Колев и подаръкът ни взех да го огледам. Стават, но не бих взела пак. Адидас и Найк не бих взимала на детето докато е малко. Първо мисля, че е все едно си най-блгатия, второ ми се вижда прекалена инвестиция за някой който ще ги носи има няма четири месеца. Найк и Адидас бих взела малко по-голям като започне да спортува и да ходи на разходки с нас често. Доста твърда ми се вижда подметката. Примиджи са си страхотни. Геокс също. Аз намериха едни доста хубави чорапки с гумичка и навсичкото одгоре има термо и не термо. Тези които са обикновенни ги обувам сега, ама нещо стана по хладно и съм започнала да слагам другите. Какво мислите термо чорап не е Ок да го сложа на босо нали? Трябва отдолу да има друго чорапче? Моля ви кажете?

# 88
  • Beyond the stars
Относно стабилния глезен ортопед ми е препоръча да не е само за първите обувки, а поне до 3-4 години, докато детето си изработи правилната походка.

Нашият тригодишен отказва да ходи с твърде твърда подметка или ако му е стабилна откъм глезен и т.н.
Декатлон между другото имат доста добри варианти, но за една идея по-големи.

Isi-andi то адидас и найк детски са доста по-евтини от biomechanics и подобни Grinning

Чорап върху чорап не бих сложила като цяло или не разбрах въпроса.

# 89
Честно казано, Адидас съм взимала и за 30лв чисто нови от магазина, Primigi  никога не са ми били под 70-80лв, а за Biomechanics и Garvalin да не говорим..

Общи условия

Активация на акаунт