Подготовка за малкия човек - тема 15

• 34 950
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние се справихме за около 1500 - 2000 лева за основните неща като новородено, но не купувахме количка. Столчето за кола беше в намаление и беше най-скъпия продукт. Леглото ни е дървено от ИКеА с техните матраци, чаршафчета, протектор, калъвки за възглавница ( много полезни докато беше малко бебе и връщаше храна от време на време). Купихме слинг, ваничка на стойка, 1 шише, пелени, одеалце, повивалник за кревата, хавлия, козметика (от бюджетните тук обсъждахме тази на ДМ, аз добавям СебаМед).
За дрехите - без сушилня съм и чудесно се справих с комплекти на НМ по 5 бодита къс и дълъг ръкав, 3 бр. ританки, 3 цели пижамки, 1 гащеризон (всичко около 130-150 лв. беше и 56 размер, та ставаха на детето до към 50-60 ден. Вис Виталис имат бюджетни неща за новородени и то са приятни цветове и картинки. После започнаха подаръците…

В списъците за новородени има много излишни неща и бройките са леко надути. Някои неща не са за веднага и може да се прецени дали трябват или пък някой може да ви даде втора употреба. Ще се справите.

# 136
Виждали ли сте протектори за малки матраци, които са за легла next to me? Размерът е 40 на 90. Другият мибеариант е да купя стандартни и просто да ги подпъхвам.

# 137
Виждали ли сте протектори за малки матраци, които са за легла next to me? Размерът е 40 на 90. Другият мибеариант е да купя стандартни и просто да ги подпъхвам.

Аз търсих навсякъде и намерих накрая в Джъмбо, не са точно 40/90 но пак са удачни.
Мога по-късно да ги измеря точно.

# 138
  • Beyond the stars
Btw ако на някого му трябва столче за малко по-големи, вчера поръчах https://www.mytoys.de/cybex-auto-kindersitz-pallas-fix-silver-li … moon-3553219.html
В Бг и с промоция не падат под 500.

# 139
  • Варна
Аз имам за стандартен бебешки матрак и смятам да го подпъхвам. Не виждам смисъл да вземам точен размер, нали не е малко Stuck Out Tongue Winking Eye

# 140
Welt, ние взехме легло на Tutti Bambini, матракът е 51*81 и съм взела два варианта: този и един от Икеа, който е без ластик и може да се подпъхне.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 08:39 от Елмайра

# 141
Малки протектори взех от Вис Виталис.

# 142
  • Германия
В Лидл също периодично пускат много хубави дрехи за бебета и малко деца на много добри цени

# 143
Имаше едно момиче, което нямаше много финансови възможности. Може да се регистрирате тук https://www.napravigo.bg/register.php

# 144
Намаление на 20% на раятойс

# 145
Да, да допълня, че е само за 9.10 и 10.10

Днес бях в магазина в гео милев, доста хора имаше.
Ние купихме 2 хавлийки , комплект шишета на авент и няколко сладкурски дрешки...доволна съм Blush
Намаление на 20% на раятойс

# 146
Мами,случайно минавах покрай Т-Маркет и попаднах на бебешки прах Сано Максима ,35 пранета за 7,74лв...Срок на годност-04/23г...

# 147
Включвам се с мнение и личен опит относно помпите за кърма. Аз ако нямах помпа от първия ден в родилното може би изобщо нямаше да успея да кърмя. Благодарение на нея успях и вече два месеца дъщеря ми е само на кърма. Ползвам ръчна на Авент и според мен помпата е супер. Не съм ползвала електрическа, но не виждам и какво повече бих могла да очаквам от нея.
Родих секцио и на следващия ден като ми донесоха бебето, то не искаше да засуче. И консултант по кърмене имаше, какво ли не опитвах, но тя просто не искаше. Наложи се и нощта да изкарам сама без детето, та се цедях (силно казано, защото нищо не излизаше) на всеки 2 часа и малко по малко тръгна. Ползвах я интензивно през първите няколко седмици, докато се справим със засукването, а сега по веднъж на ден. Според мен помпата е нещо, което е силно препоръчително да имаш в родилното, пък било то и от най-бюджетните, защото нищо не се знае. Някои болници разполагат с помпи за родилките, но ако трябва да я ползваш на 2-3 часа, едва ли ще можеш да се доредиш, а и няма кой да се занимава да ти я носи постоянно..

# 148
Tinki, при нас беше подобно положението.
Родих нормално, дадоха ми го също на следващия ден, но бебето не можеше да засуче, а кърма имах. Изпратих мъжа ми до магазина и след един час вече имах ръчна помпа. Затова казвам, че не е задължително да се купува предварително, освен ако няма начин да се купи бързо. Като се прибрах си купих електрическа, разликата за мен беше огромна, защото ръката не се натоварва, мускули щях да направя от цедене 🤣 Така изкарахме 6 седмици , докато бебето успя да засуче.

# 149
Tinki, при нас беше подобно положението.
Родих нормално, дадоха ми го също на следващия ден, но бебето не можеше да засуче, а кърма имах. Изпратих мъжа ми до магазина и след един час вече имах ръчна помпа. Затова казвам, че не е задължително да се купува предварително, освен ако няма начин да се купи бързо. Като се прибрах си купих електрическа, разликата за мен беше огромна, защото ръката не се натоварва, мускули щях да направя от цедене 🤣 Така изкарахме 6 седмици , докато бебето успя да засуче.
Аз лично се изцеждам напълно за 10-15 Мин и не усещам никакво напрежение в ръцете от ръчната помпа, но това при всеки е индивидуално. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт