Подготовка за малкия човек - тема 15

• 34 919
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
От бебешките обувчици така и не попаднах на такива, които да се задържат за крака. Аз съм най-доволна от старите добри терлици, а и топлят най-много 🤗

# 121
Благодаря ще разгледам! Обърках се имах предвид че бюджета е 1000-2000 с количката и леглото.

# 122
Здравейте! Нещо вече ми се струва съвсем малко времето, а още бе съм готова. Терминът ми е на 23.10 и се чудя какви неща да взема. Честна ще бъда нямаме много възможности и ми се ще да взимаме втора употреба. Количката е на Чико и я взехме на двойно по-ниска цена от тази която трябваше да бъде в реалност, а дори не е ползвана. Буквално е неразопакована. Легло некст то ми на два месеца и до тук съм. Сточето за кола и матрака не ми се ще да са втора употреба и гледам за нови. Бюджета ни е около 2000-3000 лв за абсолютно всичко. Живот и здраве ще кърмя, но имам няколко въпроса към вас.
-какво столче за кола да взема, на добро качество но на 1000 лв?
-какво матраче да взема? Загледала съм магнифлекс?
-какво ми трябва за едно бебе?
-каква козметика?
-колко и какви дрешки?
-от къде дрешките?
-трябват ли ми шишета ако ще кърмя?
-трябва ли ми помпа за кърма?
-ползвате ли шезлонга?
-ползвате ли люлка?(или шезлонг-люлка)
-какви пеленки и одеалце да взема за начало?
-какво още му трябва на това дете?

Извинявайте за глупавите въпроси но съм повече от объркана.

Столче за кола взехме от Рая тойс на намалебие-Cybex atom За 209 лева,води се кошница,матрак от Айко-Пиер Карден ьа 172 лева пак на намаление.Има столчета за хранене които са 2 в 1 с шезлонг.Дрешки бая съм се заредила-H&M,George и няколко от карнавал кидс които бе си заслужават парите.За шишета препоръчаха-Lansinoh-взех 2 антиколик и още един комплект на др Браун.Кана за прекарване на вода,стерилиьатор за шишета и биберони ьа микровълнова.Козметика на Uriage пак на намаления.Ако сте от София виж в магазин Kik в the Mall има евтини одеялца,бодигард,дрешки и чорапки.Мисля,че бюджета хич не ви е малък
Ако ползвате сушилня като дрехи мисля,че ще са достъпни по 4-5 бодита с дълъг и къс ръкав.4-5 ромпъра и толкова блузки и клинчета.

# 123
Благодаря ще разгледам! Обърках се имах предвид че бюджета е 1000-2000 с количката и леглото.

Не знам дали имате приятелки с деца, но е много вероятно да ви дадат почти всичко необходимо. Аз почти нищо не съм купувала. Освен това ще получите и много подаръци сигурно, ако питат - кажете какво сте избрали или поискайте пари за по-големите покупки.
И наистина няма нужда да купувате от най-скъпото.
Да, ваната със стойка е удобна, но повечето са около 100лв, а без стойка има и за 20. Аз не използвам стойка, добре ми е кръстът 😁
Вземете нещата от първа необходимост, а с времето ще прецените дали ви са необходими някои екстри.

# 124
Аз взех ваничка от Айко със стойка, беше около 50 лв комплекта с намалението, само отделно се купува маркуча за отцеждане около 5 лв.

# 125
Благодаря на всички! Днес поръчах дрешки от Джордж. Толкова сладки десени. Поръчах няколко комплекта седем бодита комплект. Няколко гащеризончета и ританки с блузка тип прегърни ме! Взех две шишенца да ги видя как са. Едно на то по т

# 126
  • София/Севлиево
Единственото нещо,което не си купих,бе помпа за кърма.И не съжалявам ,защото до 4-ти ден дори коластра не ми тръгна,видях ужасни неща с мъчещи се майки и реших,че не искам да се подлагам на това.Поисках си хапчета,за да не ми идва изобщо кърмата и парите от помпата инвестирах в още шишета,стерилизатор,термобокс и АМ.За мен така е по-удобно-виждам по колко яде бебо,виждам,че спи усмихнат и пълни памперсите,прави паузи по около 3-4 часа между храненията,надявам се до средата на ноември да го откажа поне от едно от нощните хранения(засега са 2-едното около 23:30 и другото около 3),пък най-добре ще е да се научи дотогава да спи от 23 до 5-6 без да се буди(баткото на около 25 дни я правеше тази пауза)...

# 127
Елислава, май сте объркала темата 🙂  Не е за и против кърменето/АМ, нито пък за режимите на хранене. Има такива теми във форума, може там да споделите.
Потребителката по-горе е писала, че възнамерява да кърми, вашето мнение не е от помощ.

# 128
  • София/Севлиево
Съгласна съм...Исках да кажа,че не бива да избързва и да купува най-скъпата помпа, защото може да не ѝ свърши работа...Моля за извинение...

# 129
Да, съгласна съм, че може да изчака и да види дали изобщо ще й е необходима. Много бързо може да се купи, ако се наложи 🙂

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 17:52 от Pistachio

# 130
Само да вметна, че Елена Василева например, както и други консултанти по кърмене, съветват да се ползва помпа за кърма още преди да е тръгнала кърмата именно за стимулиране и за да тръгне!

Също така за хората като мен, които искат да кърмят и смятат, че кърмата е незаменима, бих препоръчала като част от подготовката за бебето да се информират още преди раждането относно кърменето, защото после едва ли ще имат толкова време. Аз си купих книгата на Хедра - Всичко за кърменето и се опитвам да съм оптимист Simple Smile. Мисля, че "мъченията" в много от случаите са от недостатъчна предварителна информация.

# 131
За пръв път го чувам това нещо, а се кърмихме доста време. Пък може за 2-3 години да са се сменили нещата, знам ли.
Аз пък знам, че кърмата тръгва по-добре, когато бебето суче, а не помпата. Също така за успешно кърмене се препоръчва ако няма нужда да не се дават биберони и шишета в началото. А ако си изцедя коластрата в помпата как ще я дам на бебето?
Освен това помпата подвежда много млади майки да се цедят като крави по цял ден и да гледат количества, да се притесняват че не им стига кърмата, щото съседката казала, че бебето трябва да пие по 120мл вече. После почва една депресия, че бебето е гладно и дохранването с АМ. Един вид омагьосан кръг.
Съвета ми е да се пробва без помпа. Изберете си помпа, за да сте готови с избора. Ако се наложи се купува много лесно и бързо

# 132
Мария, иде реч по-скоро за моментите, в които бебето не е веднага при майката, а да речем след 24 часа. Консултантите съветват през тях да се стимулира лактацията с помпа. Ако има възможност бебето директно да суче, не съм чувала да съветват да се цеди.

# 133
Аз бях в реанимация 72часа след секцио. Акушерка, която е много за естество раждане, привързано родителство, кърмене и тн пък нас ни посъветва да си отпушваме каналите на ръка, колкото да просълзи гърдата. Показа ни как и нито едно от момичетата нямахме проблеми с кърмене.
Но наистина при някои може да не се получава така и е ок да се цеди. Но и в такъв случай не го знаем предварително. И пак нищо не пречи да се купи от таткото или който те обслужва в родилното.

# 134
Изабела препоръчвам ти дрешките на Джордж! Окаиди, и един бутик в София има анел със страхотни неща. На крастовището на Тодор Каблешков и костенурки водопад. За бюджет като вашия може да си позволите по барнати дршеки при желание. Дървена мебел, легло некст то ми и още някои неща могат да се вземат втора ръка без проблем. Аз лично не бих взела втора ръка количка но много хора го правят. Ако нямаш сушилня си вземи по 7-9 неща. Като под неща имам предвид-7-9 бодита с къс тискав и 7-9 комплектчета (гащеризони ританки и блузки и подобни). За ваничката има много хубави на сам и също така аз съм доволна от Мони. Козметика опитай с тестери. Което ти хареса кажи на някой да ти го вземе. Аз не бих се цедила на ръка, защото се чувствам като крава. Ръчна помпа пробвах с тази на сестра ми (старата, новата е електр.), но не ми беше удобна и си останахме на електрическа на авент. Шишетата ми са също на авент но за томпи типи знам супер неща. Ортопедичните биберони на авент са номер едно! Късмет!

Общи условия

Активация на акаунт