Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 169
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
Нашият още е малък на седем месеца, но племеницата ми е на три и до две годинки се къпеше във ваната със стойка. Обаче беше по дребничка от останалите, но не мисля, че е имало проблем

# 346
  • Beyond the stars
За нашия тригодишен до бая късно пълнехме ваната със стойка в банята, понеже имаше драма с душа. Никакви проблеми не съм забелязала със стабилност.
Cangaroo е ваната.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 08:14 от Вълшебство

# 347
  • до най-прекрасния мъж
Наскоро купихме голяма ваничка със стойка. На стойката изрично е написано, че се ползва до 12-месечна възраст на детето. Не са комплект, взехме ги поотделно от Вис Виталис. И на мен идеята ми е да си ползвам ваничката докато дойде време детето да може да се къпе под душа. Докато мога, със стойка, после вече без.

# 348
  • Пловдив
Ние още ползваме ваната със стойка , малката е на 14 месеца и се забавлява вътре много. Стабилна е и не се клати.
Не е някаква марка, май е турска от един бебешки магазин в Пловдив в халите.

# 349
Аэ не бих полэвала стойката противно на укаэанията эа полэване. Ако пише до 12м-ще си я полэвам до 12 м или най-много малко отгоре. Би ме било страх.

# 350
Моят е на една годинка, не сме имали вана със стойка, но и не бих я ползвала след 6-7 месеца, защото оттогава само се изправя в коритото. Става прекалено опасно според мен.

# 351
Момичета, между другото унесох се в новите въпроси и эабравих да благодаря эа отговорите по-наэад относно чантата эа болницата. Бяха много полеэни, благодаря. Някой питаше-да, в Германия съм. Тук май всички или почти всички си раждат в държавна болница и там принципно получаваш доста неща като например памперси, превръэки, че дори и някои подаряват спален чувал эа бебето, не энам при мен дали ще е така эа последното. Реално има нужда да се носят само лични вещи и дрешки эа бебето. Прави сте, че по-добре да е всичко в куфара от рано, и аэ така ще направя эначи.

Сега гледам едни якенца и се чудя дали е прекалено да вэема 62 раэмер эа новородено 😄. Става въпрос эа това:

или това:

като клоня към първото и искам да го полэвам като връхна дреха в агнешкия чувал, а под него ромпър. Та эа да държи малко по-дълго си мислех эащо не 62 номер, и беэ това бебето ще спи в него само или ще е легнало в количката. Ако са му дълги ръкавите, ще ги подгъна. Ама да не потъне в якето 😄 Как мислите? Или е неиэбежно да се вэеме първо 56?

# 352
Голямо ще е за новородено, но бързо ще стигнеш до него и ще си го ползваш. Не знам доколко ти е нужно обаче, такива дрехи не са особено практични за новородени, по-скоро някакво космонавтче за количка или all-in-one гащеризон с ританки и качулка. Вземи си 50-56 според мен, просто са наистина мънички дечицата, хайде, на боди как да е ще му навиеш ръкавите, ама якето ще е огромно. Моите и двете деца се родиха по 50 см, ама с 600 г разлика в теглото, дори и това има значение за дрешките, няма как да уцелиш преди раждането, затова си вземи и от малките размери (аз лично не бях прекалявала с 50, ама има дечица се раждат по под 3 кг, 47-48 см и на тях биха им били ОК).

# 353
  • Beyond the stars
Моят е на една годинка, не сме имали вана със стойка, но и не бих я ползвала след 6-7 месеца, защото оттогава само се изправя в коритото. Става прекалено опасно според мен.

Е изправя се, ма не се къпе само все пак.
Никаква драма, опасност и нестабилност не съм видяла в упражнението за толкова време.
То и под душа се хлъзга, ако няма термостат - и кранове върти, та .. рискове бол, ако не са ти очите на 4.

# 354
Крановете няма как да върти, високо са му.
Във ваничката има подложка и не се хлъзга.
Може да си шава и да се изправя без да го държа. Ако е на стойка, ще трябва постоянно с едната ръка да го държа, че той мирно не стои.
Но всеки си знае как му е удобно 🙂.  Аз не съм имала проблеми с кръста и къпането на земята, затова и не съм взела стойка.

# 355
За ваничката на Stokke - и аз имах същата дилема дали да не взема XL направо, но след раговор техния консултант ме посъветва да не го правя. Каза че голямата е по-скоро за породени деца и че за едно бебе няма да е толкова удобна. Иначе ние взехме без стойка - струва колкото ваната и се ползва няколко месеца.

# 356
  • София
На мен стойката ми беше абсолютно необходима докато беше новородена, вече много шава бре! Като я къпя заедно с баща ѝ - ОК, ама като съм сама - вечер понякога съм много уморена и не си вярвам на ръцете и главата.

На стоке ваничката малката скоро я гледах - много удобна ми се струва. Ако знаех за нея, когато пазарувах, щях нея да взема. Детето спокойно може да се къпе в нея седнало до голяма възраст.

За връхна дреха - яке трудно се поргъват ръкавите, така че да е удобно за бебетата.
Новородените са обичайно между 48 - 52 см. Най-удобно до 3 месеца ми се струва с чувалче за навън или гащеризон (според температурата има по-дебели, по-тънички). Като ще има чувал от агнешка кожа, аз бих взела по-тънък гащеризон. Струва ми се, че претрупването с дрехи и завивки не е много удобно за малките бебета.
Аз ползвах през април чувалче за новородено от Шушулка. Отдолу дебелината на дрехите - според температурата. Отгоре - с пуснато покривало на количката. На чувалчетата и гащеризоните плюсът е, че са затворени отвсякъде и не изпускат топло.

# 357
  • София/Севлиево
Ние се оказахме с две ванички-голяма със стойка на САМ от баткото и мъничка на НУК подарък от сестра ми.Пробвахме да го къпем и в двете,в малката реве по-малко и докато може ще ползваме нея.Ама си реве-не обича да се къпе и да е гол.Дано е период и отмине.

# 358
  • София
Розовото якенце е много красиво и според мен, напълно безполезно. (Имам подобно за момче и не знам кога ще му го облека).
Моето момче до последно го мереха 3,2 кг, а накрая се роди 4 и 54 см.  За един месец стана 60 см. Ако държиш на якето помисли дали да е 56 Simple Smile
Космонавт 62-68 ми върши чудесна работа - ръцете и краката са прибрани в ръкави/крачоли все едно е в чувал

# 359
  • Beyond the stars
Крановете няма как да върти, високо са му.
Във ваничката има подложка и не се хлъзга.
Може да си шава и да се изправя без да го държа. Ако е на стойка, ще трябва постоянно с едната ръка да го държа, че той мирно не стои.
Но всеки си знае как му е удобно 🙂.  Аз не съм имала проблеми с кръста и къпането на земята, затова и не съм взела стойка.

Ем зависи от обекта на къпане явно. Grinning Нашето си седеше, играеше, плацикаше .. не е като да се разхожда във ваната. Ако реши да се изправя, значи е приключил къпането като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт