Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 142
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
Аз си купих ранфорс вчера за две чаршафчета, за чаршафчета за количката и и 2 метра с ширина 2,40 бархетен за пелени. Мислех да купувам муселин, но бархетът ми се втори много по-мекичък и приятен на допир.  
Мисля да шием само долни чаршафи, не виждам смисъл от калъфки за възглавници и пликове за завивки при положение, че бебето няма да ползва никое от двете.
За количката друго освен чаршафче същи не знам от какво би има смисъл.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 09:32 от Welt

# 421
Аз ползвах различни материи и големини пелени доста.
Както е споменато- след баня, при смяна на памперса навън или вкъщи, вместо чаршаф в количката, като ходим на гости върху дивана, върху рамото при оригване, за забърсване, за завиване... Сигурно има и още, за които не се сещам.
На мен си ми вършеха добра работа.

Относно хигиенните комплекти, останах изумена от тези за по 60-70лв, не мисля, че си струват парите, честно казано. Същото може да се накупи поотделно за половината пари.
По снимката от  комплекта на Авент мога да кажа, че аспираторът няма да върши работа, четката за коса е с твърд изкуствен косъм - и тя не става. Тоест ще трябва да се купуват други отделно.
За ноктите използвам комплект на Кикабу - ножичка, нокторезачка и пила, като използвам предимно нокторезачката, няколко пъти ножичка, а пилата изобщо.
Четка и гребен отделно купих, не помня марка, но пак бяха евтини и хубави. Аспиратор за уста първо бях взела такъв като този на Авент, мисля, че повечето жени ще се съгласят, че не върши работа. После взех на Носко за уста, доста по-добър е, но и не сме имали кой знае какви сополи.

# 422
Извинявайте за глупавия въпрос, но аспираторите за нос определено тема, по която съм много невежа, та ще задам още един въпрос.
Каква е разликата между тези двата? Не като марки, а просто като различни модели.
Скрит текст:

Първият съм го виждала в приятелка. С него правеше промивки на съвсем здравичко детенце. Има ли нужда от такива всъщност? Аз си мислех, че аспираторите за нос са само са моенти, в които има секрет, но може би греша. Или то всъщност винаги си има някакъв секрет, та е хубаво да се изкарва? Чета, че всички купувате, значи си трябва аспиратор от самото начало?

За хигиенните комплети съм съгласна с Пистачио. И аз ще купувам отделни неща, които преценя, че ми харесват.

# 423
Welt, при наличие на секрет, първият ще ти е напълно безполезен. Нищо няма да издърпаш с него. Модела прилича на този, който е в хигиенният комплект на Авент.
Вторият би ти вършил работа при нужда (дано не се налага). На носко има няколко модела с различни накрайници (стъклен, мек, пластмасов). Имат и модел за издърпване с уста.

Хигиенен комплект ползвам на Авент. Аспиратора не става. Четката не съм я ползвала. Ножичката и нокторезачката вече ги ползваме 2г. Гребена също ползвахме.

# 424
Благодаря, Деси! Ще разгледам по-подробно тези на Носко.

# 425
  • София
На здраво бебе не е добре да се правят промивки, въпреки че много майки го правят. Секретите в носа всички ги имаме и функцията им е бариерна срещу всичко, което не би следвало да попада в организма в дихателната система. На най-малките бебета понякога им се връща мляко през нослето, което засъхва и им пречи, но с няколко капки физиологичен разтвор сополчето се маха. Плътно бяло е. Това съм го следвала като съвет от едно видео с въпроси и отговори към Ася Демирева и не съм имала проблеми. Обикновено като има такова нещо в нослето бебето леко похърква с носле. Много е смешно.

Сополите от хрема са съвсем друга работа. Вече писах, че скоро беше болна. Ейййй, то се точи до пъпа и няма как да се обърка. Не може да диша… а бе ужас! Че и не дава носа да бъде пипнат за нищо на света 😩😩😩

За калъфките за възглавница - на мен ми бяха полезни, защото подлагах под главата  на бебето като легне, защото връщаше малко мляко. Това също съм слушала по лекции, че е нормално - около глътка. С калъфка за възглавница не ми се налагаше да сменям целия чаршаф, а и подменях докато е в просъница, без да я будя. Подлагала съм е пелени по този начин бархетни. Подлагах и на рамото като я вдигах да се оригва. Мина този период за около месец и половина.

# 426
За мен повечето хигиенни комплекти са неоправдано скъпи и половината неща в тях не стават и/или изобщо не се ползват. Аз бях взела по отделно ножичка, четка от естествен косъм и гребенче, аспиратор за нос с дърпане с устата - без четката все още ползвам другите вече 3г.
Тези закръглените аспиратори (тип Нук и Авент) не вършат абсолютно никаква работа.. първоначално и аз бях взела такъв. Аспираторите за прахосмукачка не са подходящи за малки бебета, пък и не ми се вижда удобно всеки път да се вади прахосмукачката.. или пък нощем. Също подкрепям мнението, че аспиратор не е необходимо да се ползва ежедневно, а само при нужда.

Калъфки за възглавници аз си ползвах още от първия ден (без възглавница вътре), защото когато върнат малко мляко или просто се олигавят е много по-лесно да се смени само тя, а не целия чаршаф.

А чаршафи за количката никога не съм ползвала. Зимата постилах отдолу пеленка и одеяло, а лятото само пелена.

Пелените за мен също бяха много удобни и си ползвах много - както Pistachio e написала.
Елмайра малките пеленки, които са като кърпички ми бяха много удобни за забърсване след хранене и оригване, защото често връщаше или като започнеше да заспива докато пие мляко му потичаше от устата..
До ден днешен ги ползвам (младежа е вече на 3г.) за студени компреси за сваляне на температура  когато е болен.

# 427
Подкрепям мненията за комплектите. Вече закупих един такъв и не знам какво ще го правя, качеството е потресаващо. Дано поне други бъдещи мами си го спестят.

За количката - мисля да взема чаршафи с ластик като размера на матрачето. Виждали ли сте такива някъде? От гледна точка на безопасност бих предпочела да не слагам в количката или в легълцето нещо, което може да се свие и да пречи на устата или нослето на бебчо. По същата причина и калъфка не възнамерявам да използвам. Колко чаршафчета в такъв случай според вас са необходими, за да се сменят при нужда?

# 428
Аз пък гледах хигиенните на Кикабу и др подобни марки, но нещо изобщо не ми харесаха и се спрях на тоя на Авент. А и на термометъра много държах да е точен и мисля че дори само за него си струва да избереш комплекта - точно него най-мн хвалеха в ревюта. Водех се от тия в чуждестранни сайтове и всички бяха отлични. Иначе съм съгласна, че аспиратор по принцип много педиатри не препоръчват, но за крайни случай не е лошо да има човек и такъв. Пък и заради качествето на другите аксесоари в сета ще преглътна ако няма да го ползвам.

Ааа и в ревютата точно обсъждат колко е мек косъмът на четката за коса и чак ми стана интересно и птворих несесера да го пипна пак - еми супер фин е

А естествен или изкуствен косъм на четката не е най-висш критерий за качество. Както е със силиконовите и каучуковите залъгалки.

# 429

За количката - мисля да взема чаршафи с ластик като размера на матрачето. Виждали ли сте такива някъде? От гледна точка на безопасност бих предпочела да не слагам в количката или в легълцето нещо, което може да се свие и да пречи на устата или нослето на бебчо. По същата причина и калъфка не възнамерявам да използвам. Колко чаршафчета в такъв случай според вас са необходими, за да се сменят при нужда?

Аз навремето си взех матраче за количката (понеже нашата нямаше) на Лорели, а чаршафчета с ластик комплект 3 бр от George Asda. Обаче сега не открива в сайта им такъв продукт Thinking
Но като се напише в гугъл "чаршаф с ластик за количка" и излизат разни варианти:

https://moebebe.com/komplekt-3br-charshafi-za-bebeshka-kolichka

На мен 3 броя ми бяха достатъчни за смяна, като рядко ползвах този който си е към матрака, нещо ако не съм пускала пералня евентуално.

# 430
Здравейте, за близнаци отделни хигиенни комплекти ли се вземат? Инстинктивно отговорът ми е да, както по принцип и големите си имаме отделни принадлежности, но все пак да попитам хората с опит.

# 431
Здравейте, за близнаци отделни хигиенни комплекти ли се вземат? Инстинктивно отговорът ми е да, както по принцип и големите си имаме отделни принадлежности, но все пак да попитам хората с опит.
Не съм с близнаци, но според мен е хубаво да са отделни ако имате възможност или поне аспираторите за нос задължително да са отделни.

# 432
Чаршафчета с ластик за количка гледах онзи ден в Дундьо, имат и за малките легълца некст ту ми. Бг производство и са на сносни цени. Взех си.

# 433
Чаршафчета с ластик за количка гледах онзи ден в Дундьо, имат и за малките легълца некст ту ми. Бг производство и са на сносни цени. Взех си.
Потвърждавам, от същите взех и аз преди два дни (тези с размери 50х90).

# 434
Здравейте!
Имате ли в впечатления от магазин Касида?
Харесах бебешко дървено легло на  Аброр, което в сайта на Касида е на по-ниска цена, спрямо цената в официалния сайт на Аброр, което малко ме озадачи.

Общи условия

Активация на акаунт