Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 093
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви.
Гледайки ти отново, разликата, която аз видях аз е че по-скъпият има разделение на мл. Не знам до колко е съществено. Може би ще взема него, ще излезе изгодно с 30 процента намаление.

# 526
Моята стойка за сушене е от Джъмбо за 3 лв и върши перфектна работа. Стерилизаторът се оказа счупен като го отворихме и сега чакам да ми го сменят, временно стерилизирам в каната за гореща вода.

# 527
Предвид предстоящия черен петък, споделете чуждестранни сайтове за бебешки дрешки, от които сте доволни (освен next). Благодаря Simple Smile!

# 528
Ние сме с този. Много съм доволна. Май няма опция сушене, но си имам отделно стойка където съхнат, която да е към 10лв.

# 529
Момичета, може и да сме обсъждали тоя въпрос, ама новородените как ще ги къпете  първия месец - 1) под чучура или 2) във ваничка с подложка?

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 19:01 от Alaskata

# 530
  • Beyond the stars
Момичета, може и да сме обсъждали тоя въпрос, ама новородените как ще ги къпете  първия месец - под чучура или във ваничка с подложка?

Под душа, та опция 1:blush:

# 531
В началото ще е на чучура/ под душа с помощта на таткото. Като стана дума за ванички, има ли смисъл от по-специална или и най-обикновена върши работа? Вграден термометър, вградена мерилка/теглилка, полезни ли са или по-скоро излишни?

# 532
Моето бебе е на 2 седмици и го къпем в мивката, макар че пъпчето падна още в болницата. Иначе взехме сгъваемата ваничка на Стокке с приставка за навородено. Като я ползваме ще дам отзиви.

# 533
  • Пловдив
Докато стана на месец я къпахме под мивката Simple Smile след това във ваничка със Стойка.

# 534
  • София
Здравейте, малко прозаичен въпрос, но какво се слага в чантата за количката? Памперс, кърпички, крем против подсичане? Друго?
Тъй като бебенцето ми е на 2 седмици, и предстои зима, едва ли ще го повивам навън? На АМ е. Мляко няма как да взема в чантата или?

Сигурно вече са отговорили, но можете да вземете каквото решите в количката. Няма задължителни неща. Аз си направих един пакет - памперс, постелка, мокри кърпички, пелена, дрънкалка, вода, който може и в малко по-голяма дамска чанта да се сложи и така си ходя. Според времето, часа на излизане, дестинацията променяме нещата. Може да носите АМ, може и кърма, и пюрета. има контейнери за целта и термоси за вода. Аз нося за себе си вода и слушалки за телефона.

# 535
За ваничките няма нужда от термометри и теглилки или поне според мен няма. Аз използвам ергономична ваничка, защото смятам, че така на бебето му е по-удобно. Вече за това дали да не се хлъзка не е задължително, но пак е хубаво да е така. Нашата е обикновенно ергономична ваничка с грапавко да не се хлъзга. Като бебе му слагах пеленка за да му е мекичко и не се хлъзгаше заради това, а пеленката беше точно на ергономичната част. Сега е на седем месеца и естествено вече не слагам пелена защото не лежи, а седи. Ваничката е така, че докато е легнало му се пада между краката издутото, а после като седи седи от другата страна, така че краката да заобикалят издутото. Стойката я препоръчвам, защото иначе кръста заминава. Надявам се да съм била полезна

# 536
Isi-andi, благодаря. Може ли да споделите, моля, каква е вашата ваничка? А не ви ли е страх да я използвате със стойка от гледна точка на безопасност или тя е само за началото? Особено в случай на секцио сигурно е най-добър вариант.

# 537
Според вас нужен ли е безконтактен термометър? Гледам цените , чета че трябва по няколко пъти да се мери. Какво ви е мнението

# 538
  • Beyond the stars
Според вас нужен ли е безконтактен термометър? Гледам цените , чета че трябва по няколко пъти да се мери. Какво ви е мнението

Да. Дори и само за ориентир накъде върви температура според мен е добре да се има. Примерно нощем да провериш без да будиш и т.н.

MulberryW както споделих по-напред използвахме вана със стойка до достааа късно. Не виждам драма откъм безопасност или поне нашият младеж си играеше вътре и като реши да става значи сме свършили къпането.
Нашата вана имаше допълнителна ергономична подложка, не сме я ползвали и добре, че не взехме с вградена.
Такава ползвахме по едно време https://www.hippoland.net/sevi-baby-podlozhka-za-vana-s-p-lnezh-mrezha-8697

# 539
  • София

Аз си взех на Nuk и ми е доста удобен. Мери въздуха също. Като беше малкат билна се ориентирах по него дали има място за притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт