Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 010
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Водата в наши дни се хлорира сериозно и може би затова са препоръките да не се къпе новороденото всеки ден с цел да не се изсушава нежната му кожа? Доколкото разбирам това не изключва необходимостта от измиване на дупето след всяка смяна на памперс и ежедневен тоалет с почистване на очички, ушни мидички, гънките (особено тези зад вратлето и зад ушичките) с вода и памучни тампони. Някъде го наричат "суха баня" Grinning

# 601
Не мисля, че е эаради хлор... По-скоро иэмивните съставки (сулфати и тенэиди) са алкални, а кожата с по-ниско пх от тях, което при често миене с иэмивен ородукт може при някои чувствителни хора да наруши тоэи баланс и съответно да иэсуши кожата. Эатова и препоръката докато кожата раэвие ,,эащитната си бариера" да не се мие с иэмивен продукт. Эащитната бариера на кожата е точно тоэи киселинен баланс, а също и пробиотици, които живеят в нея... Но това е, което энам ,,на лаишки". Може да има по-дълбоко обяснение.

Въпреки това аэ искрено се надявам моето бебе да е с нормална или поне непроблемна кожа и поне от сегашната си поэиция си представям как бих го къпала всяка вечер. Като ритуал преди эаспиване. А понякога и нарочно с ароматиэирани продукти, ако му понасят😄 (энам, че е скандално на фона на всички останали майки). В представите ми бебето ми прилича на мен и от малко ще свърэва определени мириэми с определени навици и ще им се наслаждава. Эатова съм вэела и пяна эа вана с лавандулово масло в нея. Представям си как му действа успокояващо, как обича да се къпе и си эаспива след банята... ,,като къпано". Grinning

То е ясно, че след раждането ще си покаже. Но не иэключвам иэначално въэможността в ароматите и редовната баня да си има и поэитиви.

# 602
  • Германия
Доколкото разбирам това не изключва необходимостта от измиване на дупето след всяка смяна на памперс и ежедневен тоалет с почистване на очички, ушни мидички, гънките (особено тези зад вратлето и зад ушичките) с вода и памучни тампони. Някъде го наричат "суха баня" Grinning

Честно казано никога не съм мила очички, ушички и гънчици 😅 не е имало и нужда де

# 603
Ние взехме комплект легло и скрин от Никол бейби. Бяха на промоция 619лв. Мисля че се водеше комплект редо. Бяло изчистено легло с люлеещ механизъм и скрин с 4 чекмеджета. Доволна съм. Мъжът ми ги сглоби за 3 часа общо. Като качество не мога да кажа нищо. Имаме го от месец сглобено, а от 2 седмици го ползваме. Бебето харесва да бъде люляно и да му пея песни. Само така заспива след 9 часа. Или на ръце. Единствено бих ви посъветвала да се поинтересувате ако модела Легло на което сте се спрели има шкафчета отдолу дали има шперплат който ги покрива, защото ако няма стой грозно и се прашат нещата, когато е на най горното ниво матрака. Ние нямахме обадих се и попитах - изпратиха ми след 2 дни безплатно и го монтирахме.
Здравейте! Дали някоя мама е пазарувала от Nicolle baby? Интересува ме най-вече качеството на мебелите им, но всяка информация би била от полза.
Благодаря!

# 604
Здравейте мамита! Моля Ви препоръчайте ми добър стаен термометър с влагомер. Благодаря Ви!

# 605
Относно спора лосион или олио, препоръчва се лосион лятото да охлажда и попива по-бързо, олио зимата.

Да по-същата логика като за нас, не бива да си хидратираме кожата и да излезем после на минус 10 и да се напука.

# 606
Купих такъв за всичко стаи у дома, доволна съм. Може да се настройва и будилник. Има го и в черно. https://bauhaus.bg/digitalna-meteorologichna-stanciya-tfa-dostmann/p/58556

Здравейте мамита! Моля Ви препоръчайте ми добър стаен термометър с влагомер. Благодаря Ви!

# 607
snowwhite12 , много хубави идеи, но имай предвид, че на повечето лекции казват , че къпането е по-добре да е сутрин . Отделно , че не действа успокояващо, а по-скоро раздразняващо и разбуждащо.

# 608
iren11, не го бяха споменавали на тези лекции, които аз съм гледала. Благодаря за информацията. За бебешкия масаж казаха, че не е задължително да е след баня, а тогава, когато бебето е спокойно и майката е спокойна, за да се насладят на момента. Чудя се има ли такъв момент и двамата да са спокойни? Joy

# 609
  • до най-прекрасния мъж
Елмайра, измивното душ олио на Uriage го има и във вариант без никакъв аромат. В бяла туба с помпа е, 500 мл. Аз ползвах такова преди пункция и трансфер, че ми бяха казали да ползвам козметика без аромати. Много ми допадна, изхабих си го цялото с кеф. Много добре измива и оставя кожата мека и добре омазнена.

# 610
MulberryW, сутрин след като е наспано бебето.
Сноу , още нещо употребата на етерични масла(имам предвид чисти) се препоръчва едва след като децата навършат 6г. , освен ако не е някоя бебешка козметика.

# 611
Ирен, мерси за инфото, ще го имам като едно наум. Само че пяната за баня е на бейбилов точно за бебета и няма шанс да чакам до 6 години, освен ако бебето не е чувствително. Дори както казах мисля, че ще му хареса :Д . Но е добра вметка от твоя страна, оценявам я. Просто аз обичам аромати от малка и не мисля да съм чак толкова внимателна в тая насока без наложителност.
Знам, че едва ли е критерий, но следя доста майки в ютюб и те къпят вечер преди лягане като ритуал. Хареса ми много като идея. И пак е полезно инфо това за сутрешното къпане, не го бях чувала.

# 612
Аз обожавам лавандула, но ползвам чисто био масло (от това, което влагат в продуктите на Веледа Wink ) , ползвам и някои други , както и води от маслата - те не се използват при деца , вкл. и в дифузери .

# 613
  • Beyond the stars
Знам, че едва ли е критерий, но следя доста майки в ютюб и те къпят вечер преди лягане като ритуал. Хареса ми много като идея. И пак е полезно инфо това за сутрешното къпане, не го бях чувала.

Аз честно казано не познавам бебе, което да е къпано сутрин, в това число моето.
И го възприемам като част от вечерния ритуал. Като малък се успокояваше във водата, после хабеше енергия да шляпа и си "спи като къпан" след това Grinning

# 614
Благодаря, blue.angel, ще го погледна като поизчерпя сегашните запаси, че и това, което въм взела е голяма опаковка Simple Smile То си мирише хубаво, но гледах, че парфюмът не е малко и се чудя дали ще дразни.

Иначе проблемът с етеричните масла е, че са силен алерген и затова се препоръчва да се избягват за новородени. Става дума за чисти масла, арома лампи и т.н.
А вложени в козметика е друго. Например за бадемовото слушах, че като липиден профил или както там се казва по-коректно, е най-близо до човешката  кожа и било полезно. Но не съм експерт.

За банята - едните казват къпи сутрин, че го ободрява, другите - къпи вечер, че го изморява... То май по всеки въпрос има поне две мнения, отделно, че и всяко бебе си е индивидуалист, та май и там е според зависи Smile

Общи условия

Активация на акаунт