Подготовка за малкия човек - тема 15

• 35 955
  • 773
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аэ не раэбирам от бебета все още, но си мисля, че ако е гладно и не поэнава раэлични видове шишета, няма да има ясно иэраэени предпочитания, ами ще се води по първичния инстинкт и приоритет да эапълни енергийните нива Grinning Но кой энае...

И аз така си мислех, докато не видях в болницата как бебе на 3 дни категорично отказа да захапе шишето, което майка му му предлагаше. А определено беше гладно и в рамките на скромния си живот не познаваше много видове шишета. В крайна сметка една седмица в болницата яде от служебното шише.
Моето дете няма такива проблеми - имам три вида шишета в търсене на най-малката дупка на биберон 0+ и мощно си смуче от всичките Simple Smile

# 706
За предпочитанията на бебетата честно казано и аз мислех че са на принципа каквото им предложиш - това е, ако им дадеш избор - тогава имат предпочитания, но явно има и други случаи..
Синът ми имаше шишета и залъгалки само на Нук - не ги е отказвал, но и не е имал алтернариви.

За нощните залъгалки - според мен са удобство за родителя или поне за нас бяха. Като се размрънка през ноща лесно го намираш/виждаш къде е, без да се пуска лампата или да претърсваш креватчето 😁

# 707
Благодаря эа мненията относно нощния биберон. Эначи е по-скоро иэлишно както и си мислех.

Эа шишетата-ами тогава да вэема и още едно на раэлична марка эа всеки случай. Joy Смятай-на 3 дни и с претенции Grinning

Имам последен въпрос и спирам да ви эанимавам эа днес, обещавам. Сега паэарувам някакви последни неща и эатова. Какви сутиени эа кърмене полэвате? Четох, че трябва да са беэ банели. Иска ми се обаче да държат бюста и да правят някаква читава форма, че моя го чувствам ужасно голям. 75Д или дори 80Д нося в момента(тоэи раэмер ли да вэема и эа след раждането или ще се намали/увеличи?). Гледах един на Медела, но ми свиди да дам 40 евро эа един брой. Има ли нещо по-достъпно, което държи и от което сте доволни?

# 708
snowwhite12, претенциите започват от рано Joy

Присъединявам се към питането за сутиените за кърмене. Не знаех, че трябва да са без банели, може ли да споделите защо - за комфорт или по друга причина? При мен промяна в размера почти няма засега, още си нося старите сутиени със скромния размер 75B/34 B. Да очаквам ли след раждането да настъпи увеличението в размера и в този случай как преценявате какъв размер да вземете предварително? Благодаря.

# 709
Эа банелите само мога да ти отговоря, но не энам дали е решаващо: эащото притискали млечните канали. Блаэя ти эа раэмера, аэ почнах от 70Д и си мечтая отново эа по-малък бюст.

# 710
  • София
А дали не е по разумно да изчакате да видите дали и колко точно ще кърмите? Smiley
И колко ще ви се уголеми бюста.
Споделям личния си опит - купих 3 различни след раждането и смятам, че тези с меки чашки са най-удобни за кърмене. (форма и повдигане никакви). Но като го откопчаеш, нали трябва да има място за главичката на бебето. Твърдите чашки си държат формата и лично за мен не са удачен вариант.

# 711
Здравейте, чета и черпя опит от 2 теми Simple Smile .
За сутиените за кърмене, аз мисля да взема бюджетни от Лидл, пробвах ги удобни и меки са, да на мен са ми малки. Ама каквото такова. От 70Д/Е съм 75Ф/И, а след раждането ... направо не ми се мисли. Имам един без банели, спортен, за бременни на Триумф ама си струваше 90лв да мега удобем, ама вече ми е малък Sad

# 712
  • София
При мен в предната бременност бюстът не мръдна на размер, докато не слезе млякото и не се оказа, че всички сутиени са ми малки. Тогава качих 1 размер на чашка и 5-10см в обиколката. После си се възвърна същият.

С тази бременност, още в 5 месец бях вдигнала 1 чашка и 5-10см нагоре. Ще видим дали ще има промени след самото раждане.

Като цяло бих предвидила малко по-голям сутиен, но примерно 1 или макс 2 броя - не се знае нито какво ще е нужно, нито дали изобщо ще потръгне кърменето.

За банелите, на мен ми бяха страшно неудобни до степен на болезнени. Бих избягвала. Някое по-стегнато бюстие може да свърши по-добра работа.

# 713
Аз имам два сутиена за кърмене - с меки и твърди чашки, и определено с меките е много по-удобно! Обаче друго е доста важно при сутиените за кърмене - и при двата взех по-голяма обиколка, защото не отговарят на стандартните сутиени. Аз по време на бременността носех 85 В/С и като поръчах сутиен за кърмене същия размер коланът беше 8 см по-къс, та сега и двата сутиена за кърмене са ми 95ти размер.

# 714
Андре, не искам да чакам, аз вече и помпа имам даже... електрическа двойна. :Д В смисъл на принципа съм ,,да съм подготвена", пък ако не ми трябва, ще му намеря приложение или ще го продам. Също искам още в родилното да си имам подходящ сутиен, принадлежности за кърмене, защото може би и малките неща влияят на това дали ще потръгне, дали ще се чувствам комфортно и тн.

Благодаря за препоръките. Не ми се мисли....ужас, ако се увеличава бюста още повече. Ще погледна този на Триумф също. Може да се окаже, че по-добре един, ама като хората.

# 715
И според моят опит банелите са неудобни, дори и по-време на бременност са ми неудобни. За да не се запушват млечните канали и за да не се създава излишно напрежение в гърдите не трябва да се притискат - трябва да им е мекичко и удобно.

Аз съм много доволна от сутиените на Лидл - супер качество, мекички, удобни, евтини.
Като размер мисля че е доста индивидуално и е трудно да се даде насока, но поне размер нагоре. Аз преди двете бременности съм 75В или 80В (в зависимост от модела), по време на бременност и след първата носех 80С, предполагам и сега ще е така.

# 716
От Лидъл и от НМ са ми най-удобните сутиени за кърмене. С първото бебе бях намерила един супер удобни на Baby One, но сега не ги откривам.
Без банели е най-удачния вариант, защото иначе може да се получат запушвания. По принцип при първо дете, докато се регулира кърмата, много текат гърдите, затова си подгответе и подплънки.

# 717
a.n.d.r.e, от гледна точка на размер може да е добре да се изчака след раждането, но все пак в болницата и в първите дни след изписването предполагам, че ще е неудобно да ходи човек без сутиен? Поне един-два броя да си предвидим, пък после вече колкото е необходимо да се поръчат.

snowwhite12, какви други принадлежности за кърмене ще вземате за болницата? Ако някой ще носи собствена помпа, в какво ще я съхраните стерилна и ще я стерилизирате ли в болницата? По-назад в темата се споменаха таблетки за студена стерилизация, но тогава трябва да носим и съд, в който да ги разтворим ли?

На Лидл тези сутиени от памук ли са? Благодаря за напомнянето за подплънките. Взех си на Medela и на Chicco да пробвам, вие от кои сте доволни? Препоръчаха ми кремчето на Lansinoh за зърна и си го поръчах, някакви впечатления от него или от други, които са ви били полезни?

Radeva-87, а на H&M от кой сутиен сте доволна и как избрахте размера?

# 718
Андре, не искам да чакам, аз вече и помпа имам даже... електрическа двойна. :Д В смисъл на принципа съм ,,да съм подготвена", пък ако не ми трябва, ще му намеря приложение или ще го продам. Също искам още в родилното да си имам подходящ сутиен, принадлежности за кърмене, защото може би и малките неща влияят на това дали ще потръгне, дали ще се чувствам комфортно и тн.

Благодаря за препоръките. Не ми се мисли....ужас, ако се увеличава бюста още повече. Ще погледна този на Триумф също. Може да се окаже, че по-добре един, ама като хората.

Това е този който си купих

Тези от Лидл са 100% био памук, лятото бях взела 85д  и ми беше малък като аз съм 70 уж... но беше мега удобен. Та ще взема по - голям размер и голям да ми е по - добре от колкото малък Simple Smile

# 719
a.n.d.r.e, от гледна точка на размер може да е добре да се изчака след раждането, но все пак в болницата и в първите дни след изписването предполагам, че ще е неудобно да ходи човек без сутиен? Поне един-два броя да си предвидим, пък после вече колкото е необходимо да се поръчат.

snowwhite12, какви други принадлежности за кърмене ще вземате за болницата? Ако някой ще носи собствена помпа, в какво ще я съхраните стерилна и ще я стерилизирате ли в болницата? По-назад в темата се споменаха таблетки за студена стерилизация, но тогава трябва да носим и съд, в който да ги разтворим ли?

На Лидл тези сутиени от памук ли са? Благодаря за напомнянето за подплънките. Взех си на Medela и на Chicco да пробвам, вие от кои сте доволни? Препоръчаха ми кремчето на Lansinoh за зърна и си го поръчах, някакви впечатления от него или от други, които са ви били полезни?

Radeva-87, а на H&M от кой сутиен сте доволна и как избрахте размера?
Качвам снимка, защото не мога да споделя линк от апп-а на НМ.

Купих ги към края на бременността. Специално тези на НМ са от микрофибър и не толкова еластични. Но памучните варианти, поради липсата на банел, се напасват на бюста дори и да има разлика в размера при слизането на кърмата.
На мен ми е второ дете и гърдите ми не текат сега. С първото ползвах подплънки на Джонсън и джонсън защото не личаха под сутиена заради формата си.
На Лансинох крема е вълшебен. При началото на кърменето, задължително мажете след всяко кърмене, ще ви спаси от рагади. Искаше ли се някой да ми беше казал с първото дете. Докато разбера да мажа, вече бях със сериозни разранявания. Като свикнат зърната, вече не е нужен, но в първия месец е безценен.

Общи условия

Активация на акаунт