Подготовка за малкия човек - тема 15

• 34 930
  • 773
  •   1
Отговори
# 735
Мълбери, книгата на Хедра е нещо като библия на тема кърмене. Има много полезна информация, а за първите дни даже е ден по ден.

# 736
Препоръчвам ви тази библиотека. Има отговори на най-честите въпроси и решения за най-честите грешки.
https://xedra.wordpress.com/articles/bf/
На мен ми беше за втори път и пак без малко да се самопрецакам, защото когато хормоните са в повече и си уморен, малко не мислиш логично 😁

# 737
  • София
MulberryW, в интерес на истината не съм убедена, че имам най-подходящия размер Grinning
То от скъпите марки има много универсални, ама 24, 25 мм за мен са голям диаметър. Момичето в магазина ми отвори няколко кутийки и съвсем на око взех размер М. Сега бих си взела S. Бебето като засмуче и зърното набъбне, който и да е размера, силикончето ще залепне. Проблема е, че като е по-голямо лесно се отлепва и става мазало, цялата му муцунка е в мляко.
Не съм носила шишета, не съм носила помпа. Дори не ги бяхме купили. Имах само един сутиен (най-евтиния от Вис Виталис), крема на Медела, подплънки (ползвах ги защото крема е супер мазен) и силиконовите протектори. Лежах  24 часа в реанимация, а след това още 4 дни не си видях детето, защото то имаше проблеми. На втория ден гърдите започнаха да се подуват. За това се наложи да поръчам да ми купят помпа. След това си засука от раз. Зърната се разраниха, та влязоха в употреба протекторите.

Isi-andi - точно тези залъгалки отивам да си взема от куриера!  Ще ги видя колко светят...

# 738
MulberryW, в интерес на истината не съм убедена, че имам най-подходящия размер Grinning
То от скъпите марки има много универсални, ама 24, 25 мм за мен са голям диаметър. Момичето в магазина ми отвори няколко кутийки и съвсем на око взех размер М. Сега бих си взела S. Бебето като засмуче и зърното набъбне, който и да е размера, силикончето ще залепне. Проблема е, че като е по-голямо лесно се отлепва и става мазало, цялата му муцунка е в мляко.
Не съм носила шишета, не съм носила помпа. Дори не ги бяхме купили. Имах само един сутиен (най-евтиния от Вис Виталис), крема на Медела, подплънки (ползвах ги защото крема е супер мазен) и силиконовите протектори. Лежах  24 часа в реанимация, а след това още 4 дни не си видях детето, защото то имаше проблеми. На втория ден гърдите започнаха да се подуват. За това се наложи да поръчам да ми купят помпа. След това си засука от раз. Зърната се разраниха, та влязоха в употреба протекторите.

Isi-andi - точно тези залъгалки отивам да си взема от куриера!  Ще ги видя колко светят...

Аз тези незнаех че светят? Светещи съм ползвала на нук-https://www.hippoland.net/nuk-zalagalka-silikon-6-18m-2-br-frees … le-night-10736546

На томпи типи ме интересуваше дали са удобни, защото изглеждат доста удобни.

# 739
  • София
Значи, бибероните Томи Типи наистина светеха. След стерилизацията спряха да светят. Интересът към тях е нулев. Изстрелва ги по-далеч от тези на Нук. Вероятно заради формата. Очаквах да ги хареса, защото има шишета Томи Типи и биберона на шишето е със същата форма.
Оставихме ги за 10 мин пред ултравиолетовата лампа с която дезинфекцираме и сега светят и на светло...

# 740
  • Beyond the stars
В ozone.bg има намалени готини въртележки на Tiny love, много им харесвам нещата като дизайн https://www.ozone.bg/product/tiny-love-muzikalna-vartelezhka-tak … dwhite-tiny-love/
https://www.ozone.bg/product/tiny-love-muzikalna-vartelezhka-pro … polar-wonders-0m/

# 741
Някоя мама има ли впечатление от тази люлка - шезлонг на CANGAROO

# 742
Здравейте! Мисля, че не съм засичала дискусия на тема памперси. Какви мислите да използвте/какви сте използвали? На колко месеца може да се премине към памперс-гащички? Защо избрахте определен вид/марка като за начало?
Наясно съм, че това търпи резки промени предвид кожата на бебето, дали пропускат и други фактори, но ми е интересно на какво сте се спрели. Чета, чета, но не знам какво да избера.

# 743
  • Beyond the stars
Здравейте! Мисля, че не съм засичала дискусия на тема памперси. Какви мислите да използвте/какви сте използвали? На колко месеца може да се премине към памперс-гащички? Защо избрахте определен вид/марка като за начало?
Наясно съм, че това търпи резки промени предвид кожата на бебето, дали пропускат и други фактори, но ми е интересно на какво сте се спрели. Чета, чета, но не знам какво да избера.

Памперс ползвахме в началото. Емаг имат регулярно добри промоции. След това използвахме английските Mamia , понеже в кварталното магазинче зареждат от тях и няма нужда да съхранявам кашони. Като цена/качество винаги съм била доволна от тях.
На гащички не сме минавали (мисля от 3 размер има такива), на мен ми бяха неудобни за слагане, понеже трябва да се събуе изцяло детето, за да се сложат. Но пък не съм имала проблеми да се бори или да бяга от слагане на памперс, та може би и за това по-удобния вариант при нас си останаха нормалните памперси. Гащички ползвахме за кратко при приучването към гърне и така.

# 744
Welt, ще започнем с Pampers Premium Care New baby и Pampers Pure Protection, бяха ни препоръчани. После ще решаваме в зависимост от състоянието на кожата на бебето дали да пробваме други или с едните от тези ще продължим.

# 745
Аз като за съвсем първите дни реших да заложа на по-"естествени" пелени. Имаше добри отзиви за Bamboo Nature и Babylove Nature, другите ги взех експериментално. Взела съм една опакова Love&Green, понеже са най-малкия размер и по две от другите, за да ги пробвам. Предполагам, че като с всяко нещо, свързано с бебето за хора без опит, крайният избор ще е след проба/грешка Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 12:11 от Елмайра

# 746
Елмайра, аз точно от гледна точка на "естествеността" съм загледала и Памперс Хармони. И те имат индикатор за влага като премиум кеър, малко ми е трудно да схвана разликата, ако трябва да съм честна.
Със сигурност ще погледна и Бейби Лов.

# 747
Welt, аз също съм си взела да пробвам от Bambo Nature, Babylove nature и ECO by NATY и ще избера между тях.
Отделно искам да се пробваме и с ЕБХ.

# 748
Ирен, много хубаво, че повдигна темата.
И аз се интересувам от ЕБХ, макар че малко сложно ми се струва, не знам дали бих се справила.

# 749
Ще пробвам и предложените от вас.
За ЕБХ много се чудя - от една страна ми се струва добра идея, от друга не знам дали ще се справя (с татоко няма да имаме никаква помощ), а и честно казано, не съм много подготвена. Не ми се ще съвсем да прегрея Simple Smile
Ирен, има ли някакви книги/четива, които можеш да препоръпаш?

Общи условия

Активация на акаунт