Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 875
  • 666
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Жълтите ми харесват, но пак са ми в графа да си купя дрехи за тях.

# 481
Когато съм си в къщи много често пускам телевизора само колкото да прави шум, но тази сутрин чух нещо и се питам колко ли от нас се замислят за това. Оказва се, че моднатс индустрия е втората по големина замърсител на околната среда. Всички тези модни крясъци, които се опитваме да следваме бавно но сигурно замърсяват планетата. Та заслужава ли си според вас ?

# 482
  • София
Когато съм си в къщи много често пускам телевизора само колкото да прави шум, но тази сутрин чух нещо и се питам колко ли от нас се замислят за това. Оказва се, че моднатс индустрия е втората по големина замърсител на околната среда. Всички тези модни крясъци, които се опитваме да следваме бавно но сигурно замърсяват планетата. Та заслужава ли си според вас ?
Е тисега ли го разбираш. Евтини материали, евтино производство, евтин труд, продукт, който издържа един сезон, не се рециклира....
Аз за това купувам малко и качествени неща. В голяма степен са актуални или пак стават такива.

# 483
А този стил вдъхновява ли ви?

Големи сте провокаторки в тази тема, не само Агнетчето Grinning
Толкова дрешки и обувки, колкото последната година и половина не съм си купувала в последните 10... и то не защото нещо сменям стила, а се върнах към моя си стил... Бях избягала в посока прагматичност и то даже да не си сложа моите си детайли в любим цвят, или контраст на цветове, или малко дантелка, или малко флорални елементи... накратко бях минала в стил "офис мишле" и "бързаща мама". Свалих височината на тока, но се върнах към елегантни обувки. Напълнях, но пак си намерих удобни, женствени и елегантни панталони, които да нося с блузки със закачка (якичка, ръкавче, десен), пак почнах да нося рокли, с каквито много се харесвам...
Страхотни сте Hug

ПП: За рециклирането - нося отново дрехи отпреди 10 години (ризи, жилетки), пак са си модерни... Някои рокли, които не ми стават ги носи щерката или дъщери на приятелки Wink Детски дрехи изхвърлям само скъсани. Което е подходящо за ръст на деца на приятели се обменя, което не, се дарява... Дрехи в казана са по-малко от <1/1000 част от опаковките на хранителните стоки. които потребяваме, та не мисля да влизам в този филм и да ми става гузно, че съм (си) купила нещо ново Hands V

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 17:48 от peneva_a

# 484
Жълтите Тимбърленд на ток са ми в уиш листа от години, но все не им идва реда, за съжаление. Мерила съм няколко пъти различни техни модели и съм убедена, че като извивки изобщо не са моите обувки, ама пусто като ми харесват много.

# 485
  • София
Ох, и на мен ми харесаха! Абе, аз жълтите оксфордки не съм си носила от пролетта!
Грешна съм, грешна... Никакво еко био няма в мен що се отнася за дрехи и обувки. Само малко ВУ понякога.

# 486
  • Ispania
И аз, ама това не ми харесва, аз искам съвсем дълго. Нещо като това, ама на друга цена.
https://modivo.bg/p/marc-opolo-pukheno-iake-109-0922-71123-chere … R4cBoCAxoQAvD_BwE
Tommy Hilfiguer и Guess имат такива. Guess са по-евтини, но пък често са с едни шарении…(ако на човек му харесват -добре , но за мен са прекалено пререупани).
И при двете марки са по-евтини от показаните на снимката 😅.

# 487
Защо се учудваш?
Питала ли си се какво става с всичката стока от Мин сезон?
Защо всяка година трябва да се сменя гардероба? Едно палто е за повече от 3 месеца.
И аз като REUNION предпочитам качествено и малко по-скъпо, често купуван в края на сезона, когато започнат намаленията. Иначе си е обир наистина. Понякога и в ефтинджосите се намира качество, да не говорим за 2 употреба. Която често е 100 пъти по добра от 1вата.

# 488
  • Ispania
Дали си заслужава кое всъщност? Проблема не е в купуването на дрехите (според мен), а в това какво ще стане после с тях. 90% от дрехите могат да се рециклират, да не говорим че има една голяма част от света, които изобщо не са чували че може в една къща да има по два анцуга за всеки член, или по три поли за всяка дама.
Ако всеки който спре да използва дреха, я дари , няма да има  такова замърсение, а по-скоро ще се облекат много хора, които никога не са виждали например маркови обувки.
Мода не следвам, нито купувам защото е модно, но темата с рециклирането на дрехите съм я “изучила” доста и къде отиват.
Каритас в Испания рециклират всяка дреха която  не става за използване, като един минимален процент единствено не може да се рециклира.

# 489
  • София
Вал, това е една голяма заблуда. Милиарди дрехи се "даряват", но са некачествени и в ужасно състояние и завършват в сметище в държави, които не могат да се справят с боклука.

# 490
Дали, е попитала някой във форум , преди да излезе ..ок ли е
😆

# 491
Pinko, ти виждала ли си го това в реалния живот? Защото аз не съм.

# 492
Толкова е лесно да се поддадеш на потреблението, когато можеш да си го позволиш…
Защо са ти нови боти, когато имаш вече 3 чифта…
Само защото можеш да си го позволиш …

# 493
  • пустинята Гоби
Не е проблема в парите. Някои нямат и пак са консуматори и обратното.

# 494
  • В градината...
В един момент смятах колко сме спестили от дрехи на децата. Всеки даваше и даваше. Беше доста, а още бяха съвсем малки.
Дрехи не хвърлям, освен ако са захабени и скъсани, но тогава отиват за параци и ги ползваме до дупка. Ако са памучни. В къща все има нужда от такива.

Общи условия

Активация на акаунт