Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 867
  • 666
  •   1
Отговори
# 495
Това, че имам 4 чифта боти, не пречи да искам още два. Защото това ми доставя удоволствие, защото са ми слабост, защото и без това животът ми преминава в по-голямата си част в работа и ми харесва да си купя нещо, от което нямам никаква нужда като награда за това, че се сцепвам от работа. Други си купуват скъпи пури, трети коли, четвърти нещо друго. Всеки според възможностите и слабостите си. Дрехи разчиствам два пъти годишно. Новите подарявам на едно многодетно ромско семейство, в което и двамата родители работят на по две места. Старите отиват на боклука.

# 496
Когато съм си в къщи много често пускам телевизора само колкото да прави шум, но тази сутрин чух нещо и се питам колко ли от нас се замислят за това. Оказва се, че моднатс индустрия е втората по големина замърсител на околната среда. Всички тези модни крясъци, които се опитваме да следваме бавно но сигурно замърсяват планетата. Та заслужава ли си според вас ?
Е тисега ли го разбираш. Евтини материали, евтино производство, евтин труд, продукт, който издържа един сезон, не се рециклира....
Аз за това купувам малко и качествени неща. В голяма степен са актуални или пак стават такива.
Не го чувам за първи път, но покрай тази тема и още няколко, това което чух придоби съвсем друго значение. Почувствах се буквално като цапната с мокър парцал.
Иначе съм на същия принцип. Малко неща, но по- качествени и непреходни модели, които нося дълги години.

# 497
И на мен обувките са ми слабост.
Но взех да се запирам.
Имам ли нужда.
Не дали мога да си го позволя.
Израснала съм с 3пъти прекроявани рокли на майка ми за мен и сестра ми. Сега мога да си позволя каквото искам, защото съм се трудила яко.
Просто трябва баланс.

И аз не хвърлям нищо. Най-малко на контейнера. Свекърва ми, лека й пръст, казваше “да си видиш вещите разпиляно после кой какво ровил… никога”

Е, какво става с танковете? Имах като ученичка/студентка в 90те…

# 498
Това, че имам 4 чифта боти, не пречи да искам още два. Защото това ми доставя удоволствие, защото са ми слабост, защото и без това животът ми преминава в по-голямата си част в работа и ми харесва да си купя нещо, от което нямам никаква нужда като награда за това, че се сцепвам от работа. Други си купуват скъпи пури, трети коли, четвърти нещо друго. Всеки според възможностите и слабостите си.
Точно това е! Новата ми кола, веспата или поредният чифт обувки/рокля/ дънки - няма значение. Положила съм усилия и сама си решавам за какво ще си похарча изработеното. След като съм дала своята част в семейният бюджет!

# 499
Аз пари давам за нещо, което знам че ще нося години, за другото под 100 лв ми е правилото. Колко пари изкарвам няма  смисъл да обяснявам на никой!

# 500
Докато не облечете дадения тоалет и не застанете пред огледалото и не се огледате САМОКРИТИЧНО не знаете дали ще се получи. Тогава вече направете снимка и питайте.

Агент, съжалявам ако съм разпалила люти чувства в теб! Но много често съм ви питала за нещо след като са ме снимали с дрехата /признавам, че съм благодарна на щерката, за търпението й , макар с досадата, че й крада от личното й време, но сама като се снимам и се подкъсявам още и се получава като последните три снимки от комбинациите "боти+пола". И в повечето случай съм се вслушала в съветите Ви. Но имало е случай, в които вътрешното Аз е било обратно на вашите виждания. Но това е за мен!

Също обичам да си купувам дрехи и обувки, и често смея да кажа ги нося с години. Пазя много, рядко ще скъсам дрехи, а обувки не ми се е случвало. Черните си кубинки, подготвени за даряване в домове за деца / девойки да кажа/ ги накапах с гел - дезификтант и остана малко петно, а и честно са ми омръзнали, пък са и един номер големи, нарочно купувани заради надуването на краката преди време. Така че на драго сърце се разделих с тях. Ако реша да дам някоя блуза или дънки на щерката тя пък не искала "дрехи от миналия век".
Имам друг проблем аз - харесам нещо купя го, пък мога да не го облека. Така с етикета стои с години!

# 501
Когато съм си в къщи много често пускам телевизора само колкото да прави шум, но тази сутрин чух нещо и се питам колко ли от нас се замислят за това. Оказва се, че моднатс индустрия е втората по големина замърсител на околната среда. Всички тези модни крясъци, които се опитваме да следваме бавно но сигурно замърсяват планетата. Та заслужава ли си според вас ?
Защо се учудваш?
Питала ли си се какво става с всичката стока от Мин сезон?
Защо всяка година трябва да се сменя гардероба? Едно палто е за повече от 3 месеца.
И аз като REUNION предпочитам качествено и малко по-скъпо, често купуван в края на сезона, когато започнат намаленията. Иначе си е обир наистина. Понякога и в ефтинджосите се намира качество, да не говорим за 2 употреба. Която често е 100 пъти по добра от 1вата.

Не мисля, че "трябва". Те си искат да си продадат стоката, бизнес правят. Потребителят вече реагира според собствените си нужди, били то реални, вменени, или си покрива дефицити някакви.

Свръх производството е проблем, за който аз конкретно вина нямам. Не подменям гардероб всяка година, обичам си нещата, и не мръдват с години, но на няколко сменям, защото омръзва. Не се притеснявам да съм "демоде". Ако сметна някой тренд за неестетичен, или неподходящ за пропорциите ми,  и с пръчка не бих го докоснала.

Тази есен сефтосах балтона който купих миналата зима по време на карантинната ми "треска за пазаруване". Любима визия ми е с деним и кубинки. Суетшърти с него обаче не нося.

Със сигурност не съм имала балтон досега. Други палта да, но не и такова.
Все още ми е мъчно за едно ябълково-зелено палто което дарих след 1 сезон, въпреки че осъзнавам, че не ми стоеше добре. С висока талия беше, и не беше в мой най-добър интерес да го нося. Цветът беше разкош, тренд за 2010 май беше.

През втория локдаун имах време да си построя капсулен гардероб, и значително си улесних избора тази есен.
ХО свърши за мен, само 1 работен ден съм в къщи.

# 502
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Капсулен гардероб никога няма да получа ... много неща харесвам. Много неща купувам, но пък не се срамувам, защото повечето са втора употреба.
За връхните дрехи - имам класическо, вълнено черно палто, което много обичам. Но обичам и шаренийките Simple Smile Та, преди 4-5 години накарах мъжът ми да играе на търг в Бея и ми купи първото палто Desigual за 45 лири, после от ОЛХ за 50 лв. си купих още едно Simple Smile, а миналата година от магазин ВУ за 30 си купих и трето ... Ами може да са шарени, но мен си ме радват и си ги нося ... Онзи ден една колежка решила, че ще прави смяна на гардероба си и ми донесе една елегантна, дълга пухенка в масленозелено - красота. Много станаха зимните, но какво да изхвърля?
Намерих снимки в нета на две от палтата на Desigual Simple Smile

Скрит текст:

# 503
  • София
Обожавам връхни дрехи! В климат като нашия и подобни, това е първата дреха, с която ни виждат хората. Така че трябва да е уау. И колкото повече, толкова повече...

# 504
  • Sofia
Почти безобидн@, браво, много смел избор!

Опитвам да се контролирам в трупането на вещи,  удържам на периоди и после избухвам. Тази година си обещах да не купувам ботуши, имам десетки чифтове, обувани по веднъж.

# 505
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Karen, не е смел избор (то и избор конкретен не е, защото просто тези бяха мой размер и се продаваха на такива ниски цени), просто ми харесват, но и няма кой да ме гледа с тях Simple Smile От вкъщи в колата, после на работа го събличам, до магазина да напазарувам съм с колата и обратно с колата в къщи. Реално само в магазина ме виждат хора Simple Smile То и за това не мога да минимизирам нещата в гардероба - за шарените палта имам едноцветни рокли, защото като махна палтото ми се иска и пак да е шаренко, та следват - колани, гердани, шалчета ... За черното палто - шаренки рокли Simple Smile И как да е минимален гардероба?

# 506
Fez, удари ме в сърцето с това палто. Много ми се иска такова, но да не е от Зара или Манго.

# 507
Pink Dress
Имам друг проблем аз - харесам нещо купя го, пък мога да не го облека. Така с етикета стои с години!

Толкова познато, особено от тези “емоционалните покупки”:)
Но идва им времето след време;)
Както палтото/балтона на Dez

Едно яке на Next , вълнено, но късо, но пък с едни “гайтани”… с такъв мерак купих преди 3-4 години от Английско. От магазина им на летището, намалено разбира се… мечта ми е било такова - Ей преди 2 седмици сефтосах в Загреб Simple Smile

# 508
Агент, съжалявам ако съм разпалила люти чувства в теб! Но много често съм ви питала за нещо след като са ме снимали с дрехата /признавам, че съм благодарна на щерката, за търпението й , макар с досадата, че й крада от личното й време, но сама като се снимам и се подкъсявам още и се получава като последните три снимки от комбинациите "боти+пола". И в повечето случай съм се вслушала в съветите Ви. Но имало е случай, в които вътрешното Аз е било обратно на вашите виждания. Но това е за мен!
Не мисля, че ти конкретно ме подтикна, Пинк, а и спрете да се притеснявате от моето балканско словоблудство, гарнирано със фотоматериал Grinning Просто се дразня на обобщения на кило. Всяка от нас е достатъчно различна, въпреки че аз самата за себе си си имам някои правила без изключения.

И почнете да си вярвате. Ако се виждате красиви, то ще се усещате красиви и хората около вас ще го долавят и мнението на някаква кака от форума няма никакво значение. Нищо, че мнението и е различно от вашето. Я питайте Савова колко пъти си е сменила мнението, когато аз съм и била напреки Grinning Hug Grinning

За себе си си признавам, че не издържам на хубав шал и хубави обувки, но с обувките държа положението под контрол, за капак всичко нося с години и не купувам почти нищо, което не се вписва в гардероба ми. В капсули и взаимосъчетаемости вярвам. Но дори когато се отървавам все гледам да намеря нов дом на хубава дреха/обувки, и към БГ съм мъкнала с куфари, особено детски дрехи. А напоследък се изхитрявам и да ги продавам, ако не съм намерила приятелка, за която съм убедена, че дадената вещ и харесва, отива и ще я носи.

Вчера измъкнах рокля от 2011 год (първата колаборация на Мисони с Таргет) и я сложих с новите боти, които купих за детето. Колко комплимента обра тази рокля, с глас се смях! Аз очаквах ботите да са по-големия хит сред колежките ми.

# 509
Аааа агент, ние сме твърде различни, за това и никога не съм се засягала или квото и да било негативно.
Аз съм абсолютна прагматична консерва и минималистка , като стане дума за дрехи.
Не държа на количеството, а на качеството.

Общи условия

Активация на акаунт