Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 863
  • 666
  •   1
Отговори
# 510
Аз вече съм върл привърженик на капсуловия гардероб, като вземем за условие 4 сезона, различни ситуации и стилове, и абсолютната нужда от разнообразие.....и капсулата ми се получи. Но интерпретацията ми е гъвкава, и доста еластична.

# 511
Като чета за капсула, там максимума е 3-4 парчета от всяко. За мен идеалната капсула би била поне по 12-13 Joy
Не за друго, ами омръзва.

# 512
  • София
Аз съм писала - за моята капсула ми трябват поне по 7 парчета от всичко. И то да са напълно удобни. Защото, признавам, имам някои дрехи, които ми харесват, но нося рядко, защото не са ми удобни.

# 513
Каква е тази капсула? Отивам да чета!

# 514
Каква е тази капсула? Отивам да чета!

По-добре недей ако обичаш разнообразието и излишъка Smiley

# 515
Ех, направо ме депресирахте с тези капсули, замърсяване от прекомерно консуматорското ни общество и модната индустрия...
Не съм безсърдечно чудовище, но добавянето на нови неща в гардероба всеки сезон и изхвърлянето на стари ми действа разтоварващо. Не мисля, че чак прекалявам..... Да не говорим, че дънки, пуловери, якета, сака и хубави класически рокли остават в гардероба ми по повече от 5 години.... Не мога да отрека, че имам и по 1-2 гафа годишно. Такива си остават необлечени и подарявам с етикет....
Все пак, да не забравяме, че монетата има 2 страни - потреблението осигурява работни места и насърчава икономическия растеж. Ако станем съвсем зелени и сведем потреблението до екзистенс минимума, броят на безработни и гладуващи хора ще расте пропорционално. Не съм привърженик на крайностите.
.... И нови ботуши за този сезон не съм купувала Grinning
Барб, много добро описание кое как се носи и съчетава с боти и ботуши. Съгласна съм на 100%. Е, понякога си позволявам "нарушения".
Чизми не съм носила никога. Не защото не ми харесват на друга жена, не са подходящи за мен. Нямам крака за тях просто.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 23:58 от Light Beam

# 516
Чизми имам и носех, но откакто е пандемията не съм ги изваждала. Аз и по това време чукнах 40, та не знам ще ги обуя ли пак.
Като гледам как и тази зима няма да се излиза, мисля да не купувам нищо ново.
Една грейка взех лятото, миналата седмица върнах две палта, че не ги одобрих, зимни обувки имам поне 20 броя, а нося не повече от 2-3, та явно трябва да се ориентирам към капсулите и аз;)
Обещала съм си да купувам само неща, които много ме грабват и ме изваждат от зоната ми на комфорт.

# 517
  • Sofia

Обещала съм си да купувам само неща, които много ме грабват и ме изваждат от зоната ми на комфорт.

На мен ми е слаб ангела, ако действам така, ще се прибирам всеки ден с торба нови придобивки. Joy

# 518
Блазе ти, аз напоследък нищо не харесвам. То и в нашия град няма голям избор, основно онлайн пазарувам.

# 519
Онзи ден се ядосах, видях много готини Др. Мартенс и точно си мислех как ще ги подаря на щерката за Коледа или РД и ще и ги крада по няколко пъти в годината и ги обух... тццц, не и не, толкова са твърди, че ръбовете ми претриха краката докато ги разхождах по мокета в магазина. Ужасно завиждам на жени с крака, които не усещат всеки конец в шева на обувките! А дребната е наследила и тази черта от мен! И за капак нямах никой под ръка, че да ми изслуша ядната тирада по въпроса!
Я да влетя в темата след дълго четене Simple Smile Dr Martens омекват бързо, има указания по сайтовете как да се разтъпчат, в началото се носят с 2 чифта чорапи, за да обират те търкането, а не кожата на крака Simple Smile. 2-3 пъти носих вкъщи по половин час и 1-2 пъти за не повече от час-два навън и бях ок за цял ден. Първите няколко пъти имах резервни обувки за всеки случай, но не се наложи. Доволна съм и че послушах препоръката да взема 1 номер по-малки, сега са ми доста свободни, моя номер щяха да са ми огромни на този етап. Много си ги харесвам, този модел и цвят са:
https://www.amazon.com/dp/B01MU5MDQB/ref=cm_sw_r_awdo_navT_g_8BHN582CJ6EPST5ZCGAH

# 520
PeonyPink, влиташ навреме Simple Smile за пореден път заглеждам лачените Dr Martens и твоя модел с изчистено бомбе, но на мен ми убива всичко ново, дори джапанките. 1 номер по-малки и с 2 чифта чорапи? Как ще се натъпча в тях Simple Smile Simple Smile

tuty, кака, имам 2 чифта чизми Simple Smile

Повечето призиви да сме зелени и екологични за мен са много лицемерни. Никоя крайност не е полезна, а точно тук нещата залитат в много опасна посока, която не е свързана с личния ни стил и не е по темата.
Без да съм вещоман и да трупам купища дрехи, капсулният гардероб ми е леко неприложим. Имам малко дрехи, но за различни поводи и не ги смесвам. Нещо, като отделни капсули. Неотдавна колежка се похвали, че има 60 тениски. Супер, но кога успява да ги носи Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 07:21 от Linofrina

# 521
Здравейте,
Използвам случая, че сте на вълна обувки/боти/чизми, да попитам за отзиви за този Vagabond.

https://www.amazon.com/Vagabond-Amina-Ankle-Boots-Women/dp/B088P … mp;th=1&psc=1
На първо четене малко по-тежки ги усещам на крака, иначе са удобни и лесни за обуване и събуване. Да очаквам ли отпускане на кожата?

# 522
  • София
Трябва да се снимам днес. Нагоре - офисна, надолу - комбат панталон и кубинки.

# 523
ПОСЛЕДНО, важно за устойчивите дрехи Simple Smile е не само нашето поведение като потребители.
Понеже някой спомена създаването на работни места, нещо важно при по-големите компании е също стремежът да се гарантира, че производството им е без злоупотреба с детски и женски труд и т.н.
Да добавя - и с по-малко въздействие върху Околната среда. Напр. багренето на платове е доста енергоемък и въздействащ процес. Изграждане то на инсталации са третиране на тези отпадъчни води е от огромно значение.
И големите производители са готови да го декларират, демонстрират, бъдет проверени техните производства, където и по света да са …

Хайде лека седмица и … юруш на хоумофиса Simple Smile

# 524
Здравейте,
Използвам случая, че сте на вълна обувки/боти/чизми, да попитам за отзиви за този Vagabond.

https://www.amazon.com/Vagabond-Amina-Ankle-Boots-Women/dp/B088P … mp;th=1&psc=1
На първо четене малко по-тежки ги усещам на крака, иначе са удобни и лесни за обуване и събуване. Да очаквам ли отпускане на кожата?

Последния месец пробвах няколко чифта боти и танкове на Вагабонт- и на мен ми идват тежки, затова и не купих. Приятелки са споделяли, че се отпуска кожата, но не мисля, че това е правило, което е приложимо винаги и за всеки чифт/ модел.

Общи условия

Активация на акаунт