Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 840
  • 666
  •   1
Отговори
# 555
Ооо, комплиментите...имам една съседка, която преди време засичах сутрин и я возех на път за работа. Все се чустваше длъжна някак да ми направи комплимент, след като се беше втренчила в лице, дрехи и се чудеше какво да измисли. Някак неловко ми беше всеки път. Може би зависи и от това как хората се усещат по между си. Ако харесвам човека, ще му направя комплимент или ще ми е приятно той да ми направи. Но ако не ми допада човека, по- добре да не си правим комплименти. Но, въпреки всичко водещо ми е, ако наистина нещо ми хареса- казвам го. Хубаво е да кажеш нещо искрено, вярвам, че се усеща и радва човека. Ако пък съм дразнител за отсрещната страна- здраве да е Simple Smile Гледам да не прекалявам и да изпадам в многословие.
Капсулата и за мен не непостижима. Като се сетя понякога как събирам дрехи за пералня, после с дни чакам да се съберат ризите и гладя накуп. Ако нямам изгладена риза вечерта, избирам друга дреха...Та, ако съм с 3 блузи и 2 чифта дънки, не се виждам...
Разчиствам редовно и мак са ми много дрехите. Вчера обаче с радост установих, че съм с 5 сутиена (преди ги премятах два пъти по толкова). Останаха само супер-удобните и се кефя, че нямам излишък. Е, липсва ми един бял, но ще взема по- нататък.
Сега като не мога да обикалям мола, толкова парички ще спестя ехеей...Simple Smile

# 556
Някой да ме светне какви са тия капсули? Simple Smile

# 557
А го разбрах като от всеки вид дреха по 1-2 бр така, че всичките да се комбинират помежду си.

# 558
Някой да ме светне какви са тия капсули? Simple Smile
Ангелче, минимален брой дрехи, които се съчетават помежу си в ''безброй'' варианти. Например:
https://advancedstyleadvice.com/kapsulen-garderob-12-drehi-s-bezbroj-sachetanija/

# 559
Аа, ми аз така съм си от години

# 560
Kativita, много харесвам визите, които показваш тук. Точно тази ми е малко странна, признавам Grinning. Консерва съм и бих пропуснала блузата с точки и волан. Освен, ако пуловера не е само за придвижването навън.
Не виждам нищо лошо в искрените комплименти, напротив. Не спестявам, когато нещо ме впечатли положително.
Не спестявам и ако нещо у близък на мен човек не ми допада. Не е задължително да се поднесе по обиден начин.
Аз самата нямам нищо против откровен негативен коментар по мой адрес. Понякога отстрани слабостите се виждат по-лесно и с лека насока конкретна взия може да се подобри с минимално усилие.
Чак пошло или зле, както се спомена по-горе, рядко ми изглежда някой. Особено тук в темата, по-скоро обратно. Визията не трябва да се тълкува извън контекста - тип човек, фигура, среда, повод,...
Конструктивната критика е хубаво нещо.
.... Май много блещим на философски теми тези дни... Blush

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 23:00 от Light Beam

# 561
  • На острова
И аз имам една колежка в офиса, всеки път като ме види ми прави комплимент за външния вид. Ми, приятно ми е. От нея, а и не само, се научих да правя комплименти и аз. Нещо дребно, което ще накара човек да се усмихне: “nice dress/shirt”, “nice hair/manicure”, “nice perfume”. Грейват направо. В работата, в магазин на касиерката, на една млада майка в кафето. Когато нещо не ми хареса, не го коментирам, не мисля че е нужно. Животът е достатъчно сив понякога и хората безкрайно стресирани, че да се натоварваме излишно. In a world where you can be anything, be kind. 💓 Не пречи.

Май ми е капсулен гардероба, съчетавам доста. Работни дрехи с дрехи за “излизане”, допада ми.

# 562
Ходеше днес поне 3 пресечки пред мен...

за стила да питам, бирките с загащени чорапи това ли е модерно сега?

# 563
Да, съвсем нормална визия на Острова, например.

# 564
На грешка прилича, или мързел, или бързане.... Или е твърде стисната да си купи ботуши, боти, кубинки, или сезонни обувки.
А може и разсеяна като баща ми да е...Laughing

# 565
Във фитнеса почти всички са със загащени чорапи върху клиновете. Понякога и аз го правя, много ми е удобно на глезените. Grinning Grinning Grinning

# 566
Dez, не е грешка или мързел. Дори в сайтовете стайлингът е подобен.

# 567
Е, погледнете тийн модата за този сезон Joy И аз се впечатлих, докато с моя младеж гледахме сайтове за есенно яке.... Половината момчета на снимките бяха обути в чехлички и чорапи от букле в ярки цветове. Крачолите - в чорапа Hushed

# 568
Големият, почти на 20г., има колекция от подобни шантави чорапи, които носи редовно.  Все още не с джапанки или чехли 😅. БГ жилката в него е по-силна от модата към текущият момент.

# 569
Във фитнеса и до магазина е все тая, но пак е неестетично.
Ще си ходя демоде, не ми пречи. Simple Smile

Едит: Оправих си typo- тата. Котката ли ми мина през клавиатурата снощи, що ли.....

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 06:13 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт