Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Октомври 2021 (Тема 15)

• 68 836
  • 666
  •   1
Отговори
# 570
Тук сме в темата за 40+, все пак.  На определени трендове, възникнали след края на 90-те сме относително резистентни, смея да твърдя Joy
Иначе, през зимата регулярно шетам около готварската печка обута в меки чорапи и джапанки. Само не загащвам панталона. Така брои ли се?

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 08:20 от Light Beam

# 571
Ходеше днес поне 3 пресечки пред мен...

за стила да питам, бирките с загащени чорапи това ли е модерно сега?
Сега, а и винаги е било модерно да не снимаш хората и да ги качваш в публичното пространство без да си поискал разрешение.
И без снимки на нищо неподозиращи хора по улиците знаем как изглеждат бирки с чорапи.

# 572
  • София
Не мисля, че е тренд джапанки с чорапи. Аз така ходя в къщи, като захладнее. Бирките са ми удобни, но затворените им модели са ми тежки за домашни.

# 573
Домашното облекло обикновено не излиза на улицата, от друга страна новата генерация иска да се разграничи от старата. Както ние не бихме се обличали като майките си и приятелките им "лелички", така и нашите деца не искат да са "лелички" в кожени якета, кецове и артистично разкъсани дънки (примерно).

Отделно, различните субкултури си имат свои трендове и униформа. Не искам да завивам в социо-икономическа посока, но виждам култ към гетото който не ми се нрави.
Сега може би всичко е по-унифицирано, но си спомням как през 1998 ми гледаха Найкитата изпод вежди, докато не ме попитаха в прав текст защо ходя обута като афро-американско момче, набутаха ме в колата, и ми помогнаха да си избера нежно-розови Скечърси, абсолютна разкошотия, и знаете колко са мекички.....Май тогава за първи път ги и чух и видях.
Свирех права по 6-7 часа на ден тогава, удобността ми беше най-важна, не ходех на токове, нито имах време да се  интересувам от трендове, а и баща ми ме беше възпитал да съм с качествени обувки без да съм кифла. И да, бях бедна студентка, и минах през Виденовата зима издържаща се сама.

Мъжки джапанки не мога да обуя, а с чорапи да не говорим. Това е еквивалента на скопяването за мен, не могат да ме накарат да съм не-жена. Трендовете са масова манипулация, чак се подиграват с толеранса на хората, но какво да я правиш човешката природа, кошерното мислене, и страхът да не те накълве кокошарника ако не демонстрираш еднаквост с масата. Току виж те помислили за беден. Laughing

# 574
Да, съвсем нормална визия на Острова, например.
На острова много от нормалното ми е шок…

Какво значи “Бирки”?

# 575
  • Ispania
Ето ги известните чорапи и джапанки 🤣🤣🤣. В Испания тийновете от година /две вече се носят така.
С джапанки и високи чорапи, до сега само трима съм виждала , и реших че хормоните не са стигнали да се сетят че трябва да си обуят обувките 🤣🤣😅😅.

# 576
  • В градината...
Кативита, много ми хареса втората визия.
С джапанки и чорапи съм винаги вкъщи, а като изстина, обувам и вълнени плетени чорапи, които загащвам.

# 577
Да, съвсем нормална визия на Острова, например.
На острова много от нормалното ми е шок…
Аз не твърдя, че е класно, стилно и прочие. Отбелязвам  само, в отговор на зададен въпрос, че конкретно тук е съвсем нормална визия не само за тинейджъри. И определено не само за гето-представители.

# 578
Има - няма и стигнем до капсулата. Simple Smile От опит мога да споделя, че не е задължително капсулата да е минималистична. Единственото условие е - комбинативност. Както на цветовете, така и на формите.  Всички дрехи да могат да се съчетават в различни стилови комбинации.

За тоалети, комплименти правя само ако нещо наистина е "уау!" и то на познати. Тук в темата също не се стърпявам и напоително раздавам комплименти, когато наистина ми харесва. Ако преценя, че не е подходящо, предпочитам да изтъкна предимствата и това, че дрехата не ги подчертава, а напротив. Както и Агент сподели - едно е градивна критика, друго си е чист хейт. Ако се иска мнение разбира се, ако не, не вземам отношение. Иска ми се да мога да съм по-директна и в живота, но не мога, твърде дипломатично реагирам, което осъзнавам, че е не винаги е в моя полза. Smirk

Виж, за парфюм съм по-разточителна в това отношение, дори към мъжете.
Хубавото като минеш определена възраст е, че можеш да правиш комплименти на мъже на воля, без това да се счете като свалка. Stuck Out Tongue Winking Eye А ако някой пък реши да го приеме така, проблемът си е негов. Smiling Imp Мен ме интересува единствено кой е парфюма. Всеки с лудостите си, аз с програма. Joy

Скрит текст:
А по повод чорапите, няма да забравя тийнейджърският си период, когато беше модерно чорапогащник и три-четвърти чорапи навити до глезена. Ужас! Колкото и да опитваше майка ми да ме убеди, че е грозно, смешно и неадекватно, не и се получи. Сега като си видя снимки се смея с глас. Та, щом ги кефи, ако щат да си обуят и гащите върху панталона. Вече нищо не може да ме изненада.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 10:23 от Sysly

# 579
Аз винаги съм била с капсулен гардероб. Много мразя да имам много дрехи и обувки. Всичо налично ми е от 5 до макс 10  броя от вид. С парфюмите и гримовете е същото, имам ли една ванилия например, втора не ми трябва. Един прасковен руж и червило, втори нямам.

# 580
Правя комплименти когато ми хареса дадена дреха, бижу и етцетра, или пък как стои на въпросния човек. Когато не ми допане нещо, предпочитам да си замълча.

# 581
Аз явно съм пълна консерва, но бирки с чорапи и то загащени ми е непоносимо. Дори в нас не бих стояла в този вид Expressionless
Моите бирки отдавна са прибрани при летните обувки!

# 582
Не мога да заклеймя чорапите, има комбинации в които ми харесват. Въпрос на правилна комбинация.

Така - да, харесва ми! Не е в моят стил, но не мога да отрека, че ми харесва на друг:
Скрит текст:

Но така.....Flushed Grin:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 11:00 от Sysly

# 583
Капсулен гардероб, в който всички дрехи се съчетават по "безброй начини" е меко казано смехотворно.
Аз винаги съм имала капсулен гардероб, но различни капсули за различни поводи...

# 584
  • София
Биркита с дебел чорап и аз не харесвам. Нека е модерно, ще мине и догодина никой няма да ходи така.

Правя комплименти - и на мъже, и на жени. Харесва ми като видя добре облечен човек, особено пък ако успешно е вплел някаква закачка в облеклото си. На непознати също не се притеснявам да се усмихна и да покажа одобрение.

За капсулата съм говорила - никак не би ми се получила. Ще се капсулира и пържи в минималистично съвършенство артистичната ми душа, а аз си я харесвам волна.

Общи условия

Активация на акаунт