Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 834
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Хората които дистанционно не искат, но и тестове не искат, не мога да ги разбера. Имаше една нецензурна поговорка...
Аз вдигам ръце изобщо от обучението на големия глупчо, особено ако пак откаже да си изпълнява задачите утре. И на работа имам да ходя.

С щерката сега пишем домашна от петък. Мрън, докато почнем, мрън, че било много, не иска да си поправя обратно написаните цифри, пише имена и изречения с малка буква и не иска да ги поправи... Иначе се справя в общи линии. Само не може да се усети колко У-та има в думата "кен-г-ру". Едно, нали...

Хора, тези задачи в помагалото по български са така енигматично написани, по-скоро нарисувани, че и аз не съм сигурна дали съм разбрала какво се иска! Grinning

Гладко учене утре на мамите с повече онлайн ученици, а и на останалите!

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 21:44 от Магдена

# 211
  • Sofia
Започваме втора седмица ДО. Малкият ми син и той вкъщи, мъжът ми  - хоум офис, а аз отпуска да помагам на първолака. Да ви кажа аз си преподавам пак уроците. Трудно му е и няма как.  Днес го мъчих със звукови модели, срички, четене.
Твърдо ЗА тестване и присъствена форма съм.

# 212
Отделно като влизам през браузърът ми е на български. Изтеглих го и като отворя е на английски. Защо така?

Вкъщи сме с тиймс. От настройките може да се промени езикът. Ако имаш други въпроси, питай, изобщо не е сложно, макар, че майкрософт са си оставили ръцете, както винаги. Ползвайте приложението. Може да се свали на няколко устройства и да се ползва с един и същи акаунт. Аз го имам на телефона, на моя лаптоп и на настолния на дъщеря ми.
На първо време виж дали виждаш всички екипи. Много лесно се влиза в час. Цъкаш върху екипа и оттам избираш това:

Бутончето "Присъедини" е "Join" на английски.

Иначе докато беше на училище, обратната връзка винаги беше похвална! Внимавал, слушал, стараел се... Да, това е така, но и материалът си тече, а той изпитва затруднения да пресмята задачите, без да си помага с пръсти. Не може, и не може да разбере как да срича и като трябва да чете, изговаря думите буква по буква. Или ми говори неща наизуст - кога верни, кога не.
И моето дете е така. Приемам го за нормално. Трябва да се натрупат знания, за да потръгнат по-гладко нещата. И батковците ѝ се движеха с това темпо. А сега ѝ се чудят на нея, че не може да загрее неща, за които те вече имат опит и са им очевидни.

# 213
  • Точно където трябва
Мама Барба, от къде точно се променя езика?

# 214
Мама Барба, от къде точно се променя езика?

При мен вече е сменен на български езикът, надявам се, че лесно ще се ориентираш за същите неща на англиски. Ако се затрудняваш, пиши.
Скрит текст:
Цъкаш върху кръгчето с инициалите на детето. В нашия случай е нейна снимка.

От падащото меню избираш "Manage Account"

После "General"

Скролваш надолу, докато стигнеш "App Language" и от падащото меню избираш Български. (Почти в край на менюто е, трябва да скролнеш много надолу. След латиницата има гръцки и тогава кирилица.)

И накрая цъкаш на "Save and restart"

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 07:33 от mama Barba

# 215
  • Точно където трябва
Благодаря, довечера ще пробвам.
Редактирам се. Не ми се получи, изобщо не стигам до там, но влизам през браузърът. И така става, няма проблем.
Появяват ми се едни прозорчета с предметите и като цъкна на тях ми се отваря чат. До там стигнах. Опитах да гледам видео- то беше по- скоро за учителя. Нямам време да проверявам всички видеа. Cry

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 19:54 от elliee

# 216
Трета седмица онлайн, ще откача направо...
Да ги тестват и три пъти седмично, но да учат присъствено.

# 217
Пък аз предпочитам да са онлайн. Харесва ми да си е в къщи, макар че през минути надничам в стаята му да чуя какво се случва.
Пак казвам - ако имах възможност, щеше да се обучава у дома.

# 218
Вчера се наложи да оставим децата сами да учат онлайн. Просто нямаше как да отсъстваме от работа. Големия 9 клас започва в 8ч. Първокласничката - в 9. Различна продължителност на часовете. В първото междучасие му пиша на вайбър да провери дали е влязла в класната стая. 5 мин преди часа ми звъни една майка с която сме близки да каже, че моята още не е влязла. Хайде пак звъня на баткото да помогне. Определено не бях концентрирана в работата си. Сега поне до обяд баща ѝ е в къщи да помага. После ги оставя да си доучват. И да се появи проблем в занималнята, после ще го отстраняваме.
Справят се децата. Докато се прибера и си е написала домашните, които само снимам и пращам на класната.
Днес с взели буква "л". Срещнала е затруднение при връзката между две букви. Посочих ѝ грешката, а тя веднага ме отговаря "аз слушах внимателно обясненията на госпожата, а ти не". 😁 Казах "добре" и изпратих снимката. Получи забележка да поправи грешките. Съгласи се. Написах модел на взетите думи - няколко реда. Тя обаче ми намира кусури на моите букви. 😁 Скорпионска работа.

И аз искам да се връщат в училище, тя също. Нямам против да ги тестват. В момента тези, които са с тестове за мен са  по безопасни от ваксинираните. Вече няколко ваксинирани, непреболедували познати се оказват с положителен пср. Лично мнение и наблюдение.
Не е без значение, че за работещите е трудно ако нямат помощ от баби, а не могат да отсъстват от работа.

# 219
Вчера беше тежък ден, защото имахме непрекъснати сривове в интернета с три устройства в платформите. И ако децата мога да ги извиня, то моята работа пострада. Снощи ми смениха рутера с по-мощен, днес моят лаптоп само правеше проблеми. Май ще се окаже проблем в мрежовата му карта, а е и служебен.
Първокласникът добре се справя сам, то и класната оставя канала отворен и децата си говорят междучасията. Заради различния график и особено редуцирана занималня има много свободно време и доста пречи на мен и кака си.

# 220
Благодаря, довечера ще пробвам.
Редактирам се. Не ми се получи, изобщо не стигам до там, но влизам през браузърът. И така става, няма проблем.
Появяват ми се едни прозорчета с предметите и като цъкна на тях ми се отваря чат. До там стигнах. Опитах да гледам видео- то беше по- скоро за учителя. Нямам време да проверявам всички видеа. Cry

Ели, това явно са споделени видеа. Точно в различните предмети където виждаш чат по време на час трябва да изписва, че тече разговор/събрание и да има опция ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ/JOIN.
Ако не тече час няма да има тази опция и може да проследи само чат, ако са писали. Това са ми спомените за тиймс.

# 221
За съжаление току що министъра на образованието каза при положително дете - ПСР, а при положителен ПСР - карантинират класа. Не вярвам, че ще има присъствена година .. може би лятото! Мрън....
Хоум офис съм по принуда, но все пак трябва да работя, уча с първолачето и като капак мин година записах магистратура... Не мога да издържа психически, физически... Мрън Sad

# 222
За съжаление току що министъра на образованието каза при положително дете - ПСР, а при положителен ПСР - карантинират класа. Не вярвам, че ще има присъствена година .. може би лятото! Мрън....
Хоум офис съм по принуда, но все пак трябва да работя, уча с първолачето и като капак мин година записах магистратура... Не мога да издържа психически, физически... Мрън Sad

Мрън и аз!

# 223
  • Пловдив
При такова условие присъственото учене наистина може да се окаже от дъжд на вятър.
Аз мислех, че класът няма да се карантинира, нали и другите деца ги тестват.

# 224
Ами не е ли резонно точно така да бъде? Как иначе да се процедира при положително дете според вас? Това, че другите деца са отрицателни в момента, не означава, че няма да са положителни след два дни. Същият е принципът на карантиниране на контактните лица, те се водят такива.

Общи условия

Активация на акаунт