Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 834
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
В Русе са затворени всички групови занимания с деца.

# 256
Днес и на нас ни казаха да попълним декларацията за присъственото обучение.Всички родители без 1 дете сме "за".Тестването ще е всеки вторник и четвъртък от родител със зелен сертификат,без да са яли и пили течност сутринта.
Иначе добре си се учим с детето онлайн ,математиката е много добре ,но писането на диктовка и четенето още му е трудно. На мен лично ми е все тая дали ще са присъствено или не.Аз и вкъщи си го "натискам " събота и неделя да работи върху взетия материял.

# 257
Защо да  не са яли и пили сутринта? В декларацията на МОН пише да не са яли и пили 30минути преди теста.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 20:57 от sisku

# 258
Теста ще е сутрин преди часовете ,някъде към 8 без 20 .Той става 40 мин.преди да тръгне за училище ,няма как да хапва точно тогава и да пие течност.

# 259
Да но едно е да не са яли и пили изобщо нищо преди теста, друго е ако просто  вашият график е такъв.
Защото моят става в 6:30ч, закусва и тръгва за училище към7:20. От закуската до теста ще са минали 30минути със сигурност.

# 260
Повечето тестове имат такава инструкция - "препоръчително е сутрин преди хранене и пиене на вода" . Правила съм 4 различни вида домашни тестове.
Друго е по-интересно. От две училища в нашия град излезе информация, че на учителите им е разяснено и съответно те предават на родителите, как няма да се карантинират класове. От друга страна следя всеки брифинг и интервю на министрите на здравеопазването и образованието. Те такова нещо до момента казали,  напротив, казват, че ще се спазва досегашния протокол - тест, ПСР тест, карантина  или не, в зависимост от резултата.
Някой знае ли нещо по повод казуса?

# 261
  • Точно където трябва
Защо е това за яденето и пиенето? Компрометира резултата ли? Аз я приготвям вкъщи и оставям друг да я води на училище и не знам какви ще ги свършат.

# 262
Не знам що е то, но моето дете закусва преди училище и пие чай/мляко. Докато стигнем до училище минава половин час. Не бих си пратила детето незакусило, а по-скоро бих го вдигала по-рано от сън, ако се наложи.
И като заговорих за него, светна лампата в стаята му, облича се. Рекох, че ще пия едно кафе на терасата преди да се събуди. Добре, че съм приготвила закуската и е на масата - меденки и кисело мляко. 07:27 е. Вашите ранобудници ли са?

# 263
Добро утро! Различно стават. Зависи до кога са седяли предната нощ. Нооо имам едно четирикрако, което в 6 започва да драска по вратата, че е гладно.

# 264
Четирикракото чака търпеливо, втренчило поглед в мен. Но като се нахрани иска да я нося, така е свикнала. Мяука и върви след мен докато не я вдигна. Често си върша разни из къщи с котка, подпряла лапички на лявото ми рамо.
А детето заспива рано - в 21:00 вече сънува. Лятото малко по-късно, към половин час.

# 265
  • Пловдив
Може храната и водата да "отмият" навътре слюнката с насъбрани частички от вируса (антигени) и тестът да даде фалшиво отрицателен резултат, така предполагам.

Смених таблета със смартфон - такива поправки ми прави на текста тоя смартфон... Grinning

Моите големите станаха, малкото спи. Така е обикновено и в делнични дни. Големият син, нали е глупи, а те често имат проблеми със съня, има навик да се буди някои нощи към 4. Баща му го изстрелва в хола да ни чака там да станем.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 07:55 от Магдена

# 266
Дадоха ми идея да го карам да чете бебешки книжки от онези с по няколко думи на страница. Така не се стряска от текста, че е много. Взели са почти половината азбука, но той знае всички букви. Помагам му, неуверен е все още. Вчера цял ден само е играл и гледал детски. За днес съм обещала само четене, без писане. Малко сега, малко след малко... да не го усеща като натискане за учене.
На "училище" е с лаптопа на баща си. Има таблет и телефон, но са с малки екрани, а и има игри инсталирани, ютюб на чалъм и изкушението е голямо 😄

# 267
Племенниците ми живеят в Нова Зеландия, тръгват на 5 години на училище и там процедират по същият начин с книжките. Почват всеки ден да си носят по една такава малка книжка и трябва да в прочетат. На другия ден друга книжка и така постепенно увеличават големината на книжките.

# 268
  • Пловдив
Нашето "училище" е с моя лаптоп, писах, че специално го донесох от моя си апартамент, понеже връзката от таблетите се провали. Първите дни давах инструкции на мъжа ми да го прибира, преди да вземе малкия от градина, че той е "майстор Разтурко", както казваше дядо ми. После зарязах инструкциите. В резултат вчера се повтаряше едно и също: мамо, песничките спряха - нали ти казах да не пипаш нищо и няма да спират (пускам ги пак) - мамо, спряха... Накрая успя да се заключи сам в детската (и ключа му бях казала да не пипа), орева орталъка и баща му му спря компютъра, а той го пускаше сам и идваше да ни реве за песнички.

# 269
При нас е сложно както казах, имам пълзящо бебе, което след смянята на часовника става между 4:30 и 5:00. Цял ден не го пускам в детската стая, защото сме я обявили за класна стая. Не извеждам бебето навън до 15;30, защото училището приключва тогава и съответно то полудява. В обедната почивка на първолака се чудя кое по-напред да направя - да отидем за детската кухня, да нахраня голямото, да нахраня малкото, да приспя малкото. Днес бебе и татко отиват на разходка, а ние ще сричаме вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт