Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 641
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Поръчал е Нинтендо с игра Minecraft  и това  ще получи от цялото семейство + една моя книга за втората световна война, тъй като в момента е на тази вълна.

# 496
Моето първолаче иска тротинетка.

# 497
Моята искаше живо куче, но ще получи куче робот. Сега пък гледа някаква реклама за танцуващо куче Мопс и иска него. То до Коледа ще поиска още неща.
Сега предстои представление от балета. И го чака с нетърпение.
Напредва с четенето и писането.
БЧК в Пловдив направи кампания за събиране на книжки и малки играчки за подаръци на децата, на които ще се наложи да са в болница по Коледа. Тя се постара много да нарисува картичка към книжките и даже я надписа ръкописно.

# 498
  • Точно където трябва
Ох, както искаше таблет и от няколко дни иска къща за кукли. За едното е голяма, за другото...не, че е малка, но ми е безсмислено. И двете са скъпи.

# 499
  • Варна
Здравейте! Относно онлайн обучението при нас няма проблем. Може да се включваме към урока и да слуша госпожата.При големия ми син ,5 клас,по същия начин,включва се  без проблем,даже и дума му дават ☺️.Но бележка от лекар се изисква,защото няма подадена молба за ДО. Моят първолак за Коледа иска пушка с патрони, вече дъм му поръчала един Нерф с 30 патрона,и иска още  дървена къща - тук не знам какво ще правя.  И тези слушалки съм му взела https://powerlocus.com/bg-bg/produkt/wireless-bluetooth-headphon … ouisemann-3-blue/.

# 500
  • Sofia
За Коледа ще получи дженга и туистър. Искам да свикне да играе и с други и да не прави драма от загубата. Сметнах, че тези са подходящи. За РД през декември получи празненство и голям подарък, затова по-скромно.
На последното тестване класната го похвали, че има напредък, че си личи, че се упражнява, но прави много грешки от бързане…

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 21:53 от Suprema

# 501
Моето дете поиска книжки - взех й една поредица за талисмани 13 части. Искаше флумастри, пастели, моливи, бои, книжка за цветовете, играта Бесеница, Експерименти, Бинокъл, един комплект с книжки на Фют, леля й пак някаква настолна игра с думи и рокля. Вече няма играчки, има образователни неща Simple Smile.

# 502
Когато тръгнах първи клас, майка ми прибра и раздаде повечето ми играчки. Определено не ми стана добре от това. Първи клас за мен не е краят на детството, затова децата ми все още имат играчки на разположение, каката е вече 5 клас. Е не са кукли и готварски работи, но колички, Лего, пъзели, разни фигурки се търкалят из нас. За съжаление и електронните игри са на мода и изместват постепенно другите.
Тя (11г) си поиска машинка за плитки, той (7, почти Sunglasses си поиска Лего камион. Книжки също ще получат.

# 503
И ние залагаме на Лего, книжки със стикери също харесва, та си купуваме и не по повод.

# 504
  • София
Моят е роден декември и получи вече едно лего от серията Star wars. За Коледа ще получи часовник Myki, още не знае, макар да е казвал много пъти, че иска.
Исках да е за РД, но баща му докато се натутка с поръчването... Днес или утре ще дойде.
В училище няма да го носи или няма да го пипа. Уж са забранени, но казва, че има деца с часовници, даже телефони.
Може би малки избързахме, но аз не обичам да им подарявам неща без повод 😅 Почти не им купувам играчки или джаджи , ако нямат празник.
За пролетта ще ни е полезен, за да излиза сам на площадката до блока или да хвърля кофата. И ключ щр му извадя. Ако е задобрял с парите, ще го пращам до едно магазинче да купува нещо нужно. Малък ми се струва и неориентиран, но виждам, че има нужда да се отнасяме с него, като с голям, да му гласуваме доверие. Та сега часовникът ще е да звъни на баби и дядовци, братовчед му, на нас ако сме излязли за 10 минути от вкъщи. Случва се да трябва да купя нещо и го оставям да изтичам, но ми е притеснено, макар че той не е рисков тип, да ходи да бърка пи ножове, да излиза пи тераси.
Искам и ако нещо се случи в училище, да може да ми звънне и да ми каже, защото с учутелите комуникацията е трудна, не показват лично и загрижено отношение и като цяло не са ми особено приятни. Предпочитам детето да има вариант да каже директно на мен, ако нещо се случи(примерно се напишка).

# 505
  • Пловдив
Е, то биваше първи клас да е краят на детството и на играчките. Та съвсем да намразят децата училището.

_____

Аз бях купила часовник от типа на Майки на нашата, но не съм взела сим-карта. Дадох и го уж за часовник на първо време, но не мога да кажа, че много го ползва или му се радва - така си се подмята. А и нещо не е изправен - до вечерта батерията му е паднала. Но няма как да го върна, от Алиекспрес е купен, и то отдавна.
Иска телефон, ама не с копчета, а като на братовчедка и - смартфон. На мен още не ми се ще, не искам да свиква да цъка постоянно на телефона (нищо, че и възрастните сме така Wink). Ще видим. Има таблет, така че телефонът догодина може и с копчета да е.

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 12:36 от Магдена

# 506
  • София
Аз сигурни бях 4-5 клас и продължавах да си шия дрехи на барбитата, да ги реша. И сега бих го правила. Шила съм дрехи и в гимназията, просто ми беше интересно да го правя, да обличам куклите и да им правя някакви аутфити.
А сега Барбитата са страхотни и много разнообразни, чак ми се иска да си купя и да им майсторя някакви неща 🤣

Иначе, назад сте писали за оценки. При нас пишат в школо, но аз не му казвам...баща му коментира, което малко ме ядосва. Не искам да го облъчвам с оценки от рано, казала съм, че е важно да се старае и да си прави нещата, за да се научи и да му е по-лесно с по-трудния материал занапред.
Не искам максималното от него, а да виждам старание. Не искам да го тормозя, но за жалост се налага понякога. Аз съм писала и преди-той не е добре с моторикага, разсеян е, трудно схваща някои неща, други просто не умее и не успява да направи. И аз бях същата и знам колко е тежко да не те слуша ръката и мозъка, а да ти викат и да ти дават зор отстрани. Затова се старая да проявявам разбиране и някои излишни неща да не ги правим.
Иначе задобря леко, по-лесно пише и по-бързо, но пак си му остават за уикенда. Буквите си ги пише по свой си начин, отдолу нагоре или започва от някой ченгел, който последен се слага. Но не ми дреме-аз пиша и досега много грозно, оцеляла съм. Важното е да пише и да научи правилата-правопис, пунктоация.

# 507
За коледен подарък взех издание с твърди корици и цветни илюстрации на първата част на "Хари Потър" - това си пожела. Още 1-2 дребни подаръка - трансформиращо се число от Комсед, книжка с активности, и общ подарък с брат му - голяма интерактивна геополитическа карта на света с въпроси и отговори.

# 508
Поредицата с талисманите е страхотна! Simple Smile

Моето дете поиска книжки - взех й една поредица за талисмани 13 части. Искаше флумастри, пастели, моливи, бои, книжка за цветовете, играта Бесеница, Експерименти, Бинокъл, един комплект с книжки на Фют, леля й пак някаква настолна игра с думи и рокля. Вече няма играчки, има образователни неща Simple Smile.

# 509
Поредицата с талисманите е страхотна! Simple Smile

ЕЕЕ, супер, но никъде няма 4та част, къде ли не я търсихме, накрая я свалих в pdf формат.
Нашата отдавна не си играе с играчки, имам 4 огромни кутии, които само се подмятат, отделно има и нови от сестра й, не е края на детството за тези които си играят. Нищо не сме скрили или хвърлили, но определено си личи, че вече не я вълнуват такива неща. Лего харесва, ама сестра й (на 2,6 год) всичко й разпиля Sad Та основно рисува, чете, нещо майстори - картички и т.н. и пъзели.

Общи условия

Активация на акаунт