Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 833
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
В този ред на мисли, след това болничния на родителя, гледал детето, от личния лекар на детето ли се издава или от лекаря на родителя?

От личния лекар на детето.

# 91
И нашата госпожа е болна, но с отрицателен тест. Те нямат отделен учител на занималнята и изобщо не си представям кой ще ги поеме.

# 92
Здравейте,да подхвана една актуална при нас тема в момента и ако някой има опит с това ,моля да сподели...Има дете в класа,което създава проблеми със своята дисциплина и възпитание...Госпожата има проблеми с него-не пише,до колкото разбрах отпраща недопустими за мен реплики към нея,от сорта на това,че щял да й даде ляв,десен или нещо от сорта,обвинява я,че не го обича,отказва да пише в час,от нея знам,че за да пише му се молят по 5 човека...Та това дете удря и другите...Ето,че се сбъднаха кошмарите ми за насилие в училище.Детето е по-едро ,има по-голям брат и масово за "добър ден" удря децата,днес моят син е получил два удара по главата за "добро утро",когато още госпожата не е присъствала.Скоро е ударило друго дете в гърдите,което изпада в плач,явно е бил доста силен удар.Извинявам се,ако ми е хаотичен и несвързан постът,но сърцето ми се къса като си представя как удря детето ми,което е 1,20м.и си представям как се е почувствало.Той е толкова добър,винаги помага на другите,непрестанно повтарям как не трябва да удря никой,а ако има проблем да каже на госпожата,така и направил.
Утре ще разговаряме с нея,за да не я прескачаме,надявам се да вземат някакви мерки,ако ли не сме решили с баща му да поискаме среща с родителите,защото до колкото знам постоянно се говори с тях,но нз взимат ли мерки някакви,вземат ли насеризно нещата...В днешно време как се процедира,когато има такъв случай,има ли психолози в училище,има ли установен ред на действие?

# 93
Процедурата започва първо от класната. Тя съобщава в дирекцията и от там се започват разговори с родителите, а психологът започва разговари с детето. Официална среща между Вас и другите родители може би може да стане при среща с директора.

Проблемът с агресивните и арогантни деца се задълбочава. В последните години по-малките деца стават все по-агресивни в сравнение с по-големите ученици.

# 94
Има две вероятности тук - или много разлигавено дете, на което всичко е позволено и то тепърва трябва да се учи какво е граници и е свикнало с модела "Заплашвай, за да получиш каквото искаш. Вземай им страха и командвай. " За съжаление има такива родители, които дават подобен пример и учат на това и децата си.
Вариант 2 е, че детето има някакъв проблем в развитието си, който води до незачитане на авторитети, правила и граници. Дори и с активното съдействие на родителите в такъв случай подобрението настъпва много бавно и трудно. По-вероятно е детето бързо да бъде изолирано от останалите, което ще подхрани чувството, че е отхвърлен и може да доведе до нова серия прояви неприятни прояви, особено ако само тогава го забелязват.
Голяма грешка е да му се молят и да му обръщат толкова внимание в такъв момент, защото така само подават сигнал ти не пишеш, ние те забелязваме". По-скоро тук би проработило да не се обръща внимание и след известно време да се покани отново. Казвам го като родител на дете с тежка адаптация и точно такъв вид обяснения, точно когато най-малко е нужно. В същото време детето трябва да се забелязва, когато постъпва според правилата - пише, не пречи, не закъснява, не обижда и т.н.
Първата стъпка е, ако детето не е със СОП  и има съмнения за вариант 2, да бъдат насочени родителите да го обследват.
Втората стъпка е да се създаде екип за подкрепа - психолог и класен.
Психологът / педагогическият съветник трябва да влезе да наблюдава детето в час и в междучасието и тогава да даде становище и препоръки, ако е нужно да насочи за обследване или да организира екип за подкрепа.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 21:33 от Mama Ru

# 95
Аз бих говорила с родителите, ако не вземат мерки, госпожата, директорката, направо жалби и преместване. Това е недопустимо... Горкото ви детенце, аз също бих била в потрес:confused:
Дъщеря ми казва, за едно момче, как й обърнало чина, то също е много буйно, още тогава щях да говоря с родителите, но реших да изчакам още малко. То също е лигаво, хвърляло, карало се с децата, ще видим, дано нещата се пооправят.

# 96
В тази ситуация първо разговор с класната. Макар че тя явно не успява да се справи след като има реплики и към нея. Като я предупреждават, че при следващ инцидент отивате при директора. Да организира тя съдействието на психолога и да разговаря с родителите. Какъвто и да е проблема, не може едно дете да властва над цял клас.

# 97
  • Точно където трябва
Моята се оплаква от едно момиче. От градината не "мелят брашно". По принцип се държи гадно с моето. Примерно да подкокоросва другите да не играят с нея. Но тук няма какво да направя. Нали се оплаках още в началото, че си изгубила суитчъра. Е, това дете, с още едно и го бяха скрили. Вчера се оплака, че и лепили някакви неща по шкафчето и било омазано с лепило. Едно детенце и казало, че я чуло да говори с друго нещо да и правели на шкафчето. После видяло въпросната госпожица до шкафчето си. И на едно момче лепели някакви неща по шкафчето уж от името на друго момиче. Докато ми разказваше това, тръгна да си търси нещо, с което искала да ме изненада и ... не го намери. Беше убедена, че и го е взела. По принцип вярвам на детето си. Казах и днес да провери дали все пак не го е сложила на друго място. Описа подробно как точно го е прибрала в раницата си и сега го няма. Ей такива, дребни мизерии и прави.
Познавам родителите. Чудя се как е редно - с тях ли да говоря /не ми се иска, а и манатлитета им е.../ на госпожата ли да кажа/все пак е и поглед отстрани /? Вечер си носи вкъщи голяма част от багажа, щото щели да и го вземат/скрият.
Засега и казах първо да се убеди, че нещото го няма. После да и каже да го върне, че ще отида аз в училището. Не знам права ли съм, но избеснях. Тя все повтаря, че госпожата няма да и повярва, те правят някакви неща и после лъжат, че е тя. И в градината е имало такива ситуации, но там като питах госпожите те все не знаеха нищо. Иначе съм виждала въпросното дете в 2 ситуации, които не бяха ок. В едната моето дете влизаше в стаята, онова се показа и изтърси "Х няма да играе с теб"  И моята ревна.
В другата, откровено се уговаряха да не играят с нея и тя пак ревна. Та съм убедена, че приказките на дъщеря ми не са измислица, още повече с такива подробности разказани.
Та какъв е реда и с кой е редно да говоря.

# 98
И при дъщеря ми имаше едно такова дете - всички искаха да играят с нея, а тя ги манипулираше, ако не искат да са все те лошите, а тя принцесата, им казваше : Няма да си играя повече с теб и наговаряше другите деца. Моето постоянно ревеше от нея, но след 2 дена ми казваше, как се променила и постоянно искаше да играе с нея. Ние говорихме, говорихме и накрая ни писна , писах на майка й, че не желая детето й да говори и играе с нашето. Тя го изигра на обидена, почна да казва на госпожите чак, какво ги занимаваше , не знам хах. Та като се скарахме официално и моето престана да я търси и онова не идваше при нея. На парка се разделяха на групи, нещо се наговаряха, но на парка ми е все едно, защото съм там и аз. Та аз мисля, че първо трябва да се говори с родителите, не знам учителите дали трябва да се занимават за всичко...

# 99
  • Точно където трябва
Ами няма право да и рови по раницата, шкафчето, да и омазва с лепило.

# 100
Елси, може да по говориш с госпожата за проблемите. Да се опита да наблюдава от страни държанието на конкретното дете към твоето. Понеже сте имали и други сблъсъци и неразбирателства. Още повече като имаш съмнение за бъркане в раницата или шкафчето,което си е сериозно нещо. Дори и само с цел да засегне детето, а не да открадне е недопустимо. Защото в последствие може да започне и да краде. Без да обвиняваш, а да помоли за съдействие. Вярваш на твоето дете, но все пак искаш потвърждение от нея.

# 101
Направо като ви чета и недоумявам и ми става едно болно за децата...То направо това си е тормоз,какви неща си причиняват тези деца 😔.На родителската ни среща госпожата каза,че трябва веднага да разговаряме с тях при наличие на проблем,да не ги прескачаме,с което аз съм категорично съгласна,но не се сдържах и по най-цивилизования начин уведомих майката на детето за случилото се и че няма да позволя да се държи така,още повече,че това се случва постоянно,и то към всички деца.Поставям се и на мястото на другата страна и разбирам,че всяко дете е различно и му е нужен различен период на адаптация,още повече ,че такива деца реално имат нужда от помощ и покрепа,но за да разбера дали има напредък днес разговаряхме с госпожата.Тя потвърди,че има такъв и предстои разговор с психолог.Също обясни,че просто това били някакви един вид закачки и потупвания,но то е поне една глава над повечето деца и двойно повече килограми,може някой път да не се усети и да нанесе силен удар без да се усети...Та мн кофти ситуация за всички общо взето!Иначе на самата госпожа имам пълно доверие,тя гледа с добро да се излезе от ситуацията явно,докато тя е там съм сигурна,че нещата са под контрол,но все пак тя не е бодигард на децата и трябва да имат нормални отношения по между си.И не мисля,че е ок някой да ходи със страх на училище,децата трябва да се чувстват добре и в безопасност на първо място!Като се сетя какви неща съм виждала като тормоз над мои съученици в гимназията и лошо ми става...И тр да споделя,че до ден днешен като срещна тези хора аз се чувствам неудобно,преставям си на тях какво им е.
elliee абсолютно е така,че няма право,по-добре наистина да поискате съдействие от госпожата,за да има поглед над ситуацията и да разрешат нещата.
Elsi86 това пък с лъжите много подло,още повече утежнява ситуацията...Разговор с госпожата и отсрещните родители мисля,ще в от полза.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 10:22 от believe_

# 102
elliee, съчувствам на дъщеря ти и теб! Откачих докато чета! В училище винаги има по някоя такава дето води хорото в грешна посока.
 Аз на твое място бих говорила с госпожата и каквото и да ми каже, бих направила среща и с училищния психолог. Те си знаят работата - ще привикат децата поотделно за разговор, ще уведомят родителите на проблемното дете. Недей първо с родителите да говориш, защото ще изкарат, че ти си агресора и се саморазправяш. Може и да си измислят разни неща, за да излезе детето им чисто от тая история, а ти и дъщеря ти - лошите. Кажи на психолога и госпожата и предисторията, лъжите, номерата - всичко!
Ако това не се спре сега, нещата ще се задълбочат, а детето ти е малко и може да се затвори в себе си, да има ниска самооценка, да не смее да заговори друго дете. В краен случай я премести в друга паралелка, друго училище. Нито ще сте първите, нито последните дето се местят още в 1 клас. Това е постоянен тормоз, мъчно ми е за дъщеря ти!

# 103
Ще обърнат внимание само при писмена жалба с входящ номер. За съжаление. И дъщеря ми беше в подобна ситуация, но привикванията бях все аз, все моето виновно. Сега е пети клас и няма оплаквания от учителите, но е изолирана от класа. Е все още има диванета, което я дразнят и тормозят - дали ще й подритват стола в часа, дали ще й изкрещят в ухото докато се храни, дали ще подмятат пренебрежителни реплики, дали ще я докладват на учителката, ако ползва калкулатор в час, че е с дискалкулия и не може да извършва някои пресмятания, това са си все форми на тормоз, които целят да пресират и унижават детето. Но главният тормоз тази година се е прехвърлил към неин съученик. Мисля, че класната се е заела най-после с проблема, да видим ще успее ли да ги превъзпита. А уж са елитно училище.

# 104
Направо съм щастлива, че второто ми е момче 🙏
И с каката имаше подобни екземпляри... Т. Нар. Популярни 🤮
Плюя на тях!
В годините, чрез много разговори с моето си дете, успя да намери средата си...
Понеже с плаха и скромна, най-много се плашех да не се поведе по чужд акъл... Но тя се научи да отстоява мнението си и да не подражава.
Сега наблюдавам (с интерес) как всяко ново свястно девойче й става приятелка и заедно странят от тарторките. Така се заформи втора лига и не си мешат териториите.
Но истината е, че има наистина подли подстрекатори, агресори и интриганти сред децата - повече при момичетата ✌️

Общи условия

Активация на акаунт