Островна приказка (Ada Masalı) - Алп Навруз и Айча Туран. Тема 4

• 34 587
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте Simple Smile
Романтика в новия епизод ще има. Дали ще е в спомени, сънища или в реалността не се знае. Ама важното е, че ще ни осигурят още красиви пойхаз моменти! Wink Прекрасен ден ви желая! Kissing Heart

# 646
Здравейте, романтични момичета !☺❤🌷

" Човешкият живот е низ от уроци по смирение"

Flowers HibiscusАйча и Алп - красиви, сексапилни и талантливи

Flowers HibiscusЗа рекламата, в която участват Алп и Алина/ въпреки че в темата е коментирано /- разменени са ролите на мъжа и жената. Алина цепи дърва, работи с бормашина, а Алп плете , чисти...Каква е идеята ? Че независимо от пола всеки може да се справя с каквато и да е работа - няма мъжка,няма женска работа...
Интересна е рекламата на Де Факто , но лично аз бих искала да видя Алп и Айча....

Flowers Hibiscus Много красиви нови снимки сте споделили в темата. Но се питам дали не са пак сън, ретроспекция...Умори ни сценариста от тия ретроспекции, спомени...Искам да виждам в сегашно време  като реалност двамата влюбени така, искам любов,романтика, усмивки,целувки...От 14 епизод вече  са разделени..Когато Хазиран разговаря с Мелиса и каза, че опитахме всичко и пак не сме заедно; колко пъти трябва да се разделим ? Любовта  не е достатъчна. Да , така се получи , че вече 5 епизода е доста тъжно, със спорове, взаимни обиди  и наранявания... Може би трябва да разберат ,че конфронтацията не води до никъде..Да , обичат се , но не се получава...Значи нещо трябва да се промени или да се разделят окончателно...Измести се фокуса и същността на сериала да ни потопи в красива островна приказка , но вместо това в последните епизоди има повече сълзи, страдание, драма ;  с отвличането на Хази ще залитне в крими , а с противопоставянето на баща и син може и в  екшън...Много се набъркаха жанровете , а също и историите на доста други второстепенни герои...Феновете са недоволни ,че в последните серии има  по-малко екранно време на главната двойка - ПойХаз...Не знам получава се един коктейл със странен вкус...  Може би в старанието си СЦ да запълни  26 еп. се получава отдалечаване от смисъла на любовната история, едно разводняване , пълнежи и почитателите се отегчават или разочароват.... А може би пък СЦ иска да ни разказва за много други житейски истории на този остров - на Мелиса и Алпер; на Бату и Идил; на Бириджик и майстора;на Селма и Фатих; на Зейнеп и кмета...Да ни представи идеята си, че човек не бива да живее сам , а да има половинка дори и не най-добрата / например г-жа Айтен и Синан /...

И пак да си спомним

Flowers Hibiscus Странно е старанието на Пойраз - преди това да я уреди на работа в Токио, а сега да се върне отново на работа в хотела. Той разговаря с новия и шеф и договори завръщането на Хазиран при условие ,че ще се завърне сам на острова.Толкова много я обича ,че се старае Хази да е добре -да има работа , намери и къща , да продължи живота си без него....Така ли се решават нещата между двамата влюбени , толкова ли е лесно да зачеркнеш другия ? Пойраз така ги решава - в 14 еп. да се разделят заради семействата им , и сега  всеки да си хваща пътя....Дали няма друг вариант ? Но за него всичко е бяло и черно, нюанси няма...И явно друг изход няма заради недоверието му...

Flowers Hibiscus На годежа на Мелиса и Алпер, които положиха много усилия , за да съберат Хазиран и Пойраз, присъстваха и двамата влюбени  , придружени от дъщеричката на шефа. Момиченцето поиска Пойраз да я вдигне високо. Той пи от кафето със сол , но Хази пак с мисъл за него го съжали и  му наля вода. А годежният пръстен на Мелиса, който тя пробва така се заклещи ,че не можаха да го извадят...Забавно беше посещението с момиченцето в лунапарка; там сякаш Хазиран и Пойраз се отпуснаха малко и забравиха да се карат в присъствието на детето.

А в сцената с ретроспекция двамата мечтаеха и за това колко деца да имат...Според Пойраз три- две момичета и момче...

И как ще стане това на този етап ? Никак...Те постоянно се карат, обвиняват....Въобще чудя се в последните 5 епизода какво е приказното ? Изчезна...

Flowers Hibiscus Появи се Синан бащата на Пойраз. Този човек е лош,със зъл нрав, алчен...Той изпълнява заповедите на Кутай/ако не се лъжа/ новия шеф на Хазиран. "Бащата" блъсна сина си, подпали хотела им и накрая отвлече Хазиран, разбира се за пари. Изнудва и г-жа Айтен, която се страхува от него. Синан знае , че Айтен има син , но мисля не знае ,че Пойраз е негово дете....Какъв баща само е решил СЦ да избере за Пойраз...На снимките  за 20 еп. виждаме,че е и въоръжен т.е  опасен е..Как ще успее да се справи Пойраз с  него и да спаси Хазиран ? Когато г-жа Айтен разказа  в дома на кмета за бившия и мъж присъстваше и полицай. От снимката, която Айтен показа стана ясно,че е стар познайник на полицията...

Flowers Hibiscus От снимките за предстоящият епизод Пойраз държи пръстен с червен камък.  За Хазиран ли е ?

Феновете искат да е по-красив пръстена / някои не одобряват червения камък/  и предлагат този

Flowers Hibiscus Г-жа Зейнеп колко се загрижи за Идил - утешаваше я, изслуша я , изтъкна че не е добра майка, че се гордее с дъщеря си, която може да се справя сама в живота. Интересно в началото на епизода Зейнеп сподели как се чувства и Гьоркем направи извода ,че е бременна. А двете сестри Селма и Зейнеп прихнаха да се смеят....Дали пък няма да видим и бременност на  Зейнеп и  да роди дете на кмета ?

Flowers HibiscusЛюбовта на Селма и Фатих в зряла възраст е уравновесена, спокойна, с грижа за другия. Как дотича с куфара Фатих в дома на Селма , за да ги пази , тъй като на острова има опасен човек/Синан /.Въобще на острова обстановката се напрегна и всички започнаха да се оглеждат заради злодея, чиито снимки полицаите разпространиха.
Много им се радвам на Селма и Фатих като двойка. Как отиде в предишния епизод Фатих и даде пари на Селма за обучението на Нехир , за да не продава къщата си и двете да имат покрив. Дънов го е казал мъдро "Който те обича предвижда всичките ти нужди ".
Селма беше по-смелата и предложи брак на ветеринаря. Хубаво се получи при тях - без прекалено драми. Само щерката се дърпа известно време , но осъзна ,че и майка и има право да е щастлива и да не е сама, особено след като Нехир замине да учи.
Симпатизирам на Селма-мила,внимателна, грижовна, добра майка, домакиня, умее да шие; много пъти в двора и посреща приятели, познати , гостоприемна е и създава топла и уютна атмосфера .Нека бъдат щастливи с Фатих, който е самотен и иска да има семейство.

Flowers HibiscusИдил предаде Бату на полицията, тъй като бе убедена , че той е причинил катастрофата с Пойраз. Мотивът и бе червената следа от шофьорския волан. Но видяхме, че извършителят не е бил той. Това много нарани и обиди Бату, който се влюби в Идил и започна да мечтае за съвместен живот. Но любимата го предаде....И за да си отмъсти Бату плати на едно момиче  да направят постановката в стаята - момичето лежеше в леглото , а Бату се появи гол до кръста...Тогава той попита Идил как е -разбито ли е сърцето и ?  Идил реши да  провокира ревността му с Баязид/майстора/...И после имаше сбиване - приятелят на русото момиче / на която плати/ дойде и се нахвърли на Бату, а Идил се нахвърли са русокосата....
Накрая всичко се изясни , че Бату е платил за услугата на момичето, а Баязид харесва Бириджик...Така двамата се оказаха пак сами , но с разбити сърца....Много тъжно се получи...Мисля, че и двамата страдат..А какво ли ще измисли Бату / имам пред вид че актьора напуска сериала/ - опита да се самоубие , може би да извърши нещо и да загине...Доста сложен и противоречив е образа на Бату...Обикна го само Идил , но пък го предаде , за което се разкая , но....Фатих също изпита съчувствие към него когато беше в ареста , че е без здраво семейство..... Съжалявам ,че отношенията между тях не се получиха- и те не издържаха изпита в любовта- липсва  доверие и подкрепа един към друг....

Flowers HibiscusВидяхме ,че при младите двойки в любовта има доста изпитания. Не само при Хазиран и Пойраз, но и при Идил и Бату, при Мелиса и Алпер. Основното е - доверието, подкрепата, искреността и прошката...
Мелиса прости на Алпер и двамата се сгодиха. А Бату не можа да прости - толкова бе разочарован , болеше го и реши да си отмъсти.
Ще видим какво ще е решението на СЦ за двойката -Хазиран и Пойраз....

Споделих с вас размислите си за сериала. Надявам се силно СЦ да обърне хода на действието и да ни поднесе най-после така желаните  моменти на романтика,любов и страст между ГГ...

Момичета , желая ви приятни почивни дни и бъдете здрави !❤

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 19:14 от akvamarin007

# 647
Последния епизод ,а и предишния не съм ги гледала само по диагонал. Не ми харесва накъде тръгна тази приказка. От красива история се превърна в екшън, даже не е и приказка за възрастни, а в категория кошмари истории. Ще изчакам малко да му се налее акъл на Пойраз, ако въобще е възможно. Но пък, Айча и Алп ги следя, харесват ми като тандем. Относно рекламата,  искам такъв домашен помощник... 😇🙄😉

# 648
Фраг

И малко Айчи и Алпи за оправяне на настроението след него:

# 649
С новия фраг направо СЦ пренася сериала в жанр екшън. Ще има много динамика, напрежение.... Пойраз  ще трябва да спасява любимата си. И ще се изправят един срещу друг баща и син...А бащата е опасен има пистолет и се чува изстрел...

Всички са много притеснени..А Бату и Идил къде се озовават ?

В туитър пишат следното / не знам доколко е вярно /
"Айтен застрелва Синан. Кутай моли Пойраз да върне Хазиран  в Измир спазвайки договорката. Хазиран се връща. Айтен  дава на Пойраз пръстена си, за да го даде на Хазиран. Всички празнуват . Пойраз мисли за  Хази и решава да отиде в Измир, за да й каже, че той я  иска , но Хазиран  е в нова опасност заради Кутай."

# 650
Аквамаринче, благодаря за информацията и за поредния ти интересен пост преди това. Ядосваме се на Пойраз, но ето момчето е готово да убие и умре за любимата. Интересен образ е. Противоречив, дразнещ, труден за разбиране и въпреки това симпатичен по свой си начин. Може да стане убиец заради нея, но не може да си преглътне ината и вместо да я пъди, за да е щастлива другаде, сам да се постарае да я направи щастлива... Как да не ти се иска да го халосаш с нещо?
Иначе аз не разбирам много играта на Кутай. За какво му е да държи разделени Хазиран и Пойраз? Иска им хотела, да превземе острова, ама какво го бърка тези двамата дали ще са заедно. То не че той им е проблема, ама все пак.

# 651
Привет,къзлар! Hug
Най накрая ни зарадваха с трей...и то какъв...Явно Пойраз разбира /сигурно са му казали ,че това е Синан/,че това е баща му...и му вика ...хайде ,баба...и интересно...Синан се замисля...и се двоуми...поне това видях аз...
Аквамарин и аз това прочетох в англ. група ,че Айтен го застрелва...

Жеси...може би си мисли ,че като са разделени ,по лесно може да ги манипулира или измами...може нещо да изнуди Хази...така както принуди Пораз да замине от Измир ,за да е щастлива Хази,като я вземе отново на работа...

Вижте какво пише една дама...англичанка.
Убедена съм, че са заедно наистина. Не ми пука, че самите те отказват да го признаят 😂. Гахх, не искам #AdaMasal ı да свършва все още. Аксел може да напише най-нелепия сценарий през следващите 6 месеца и може да ми пука по-малко, стига да имам почти дневната си доза Алп и Айка, готов съм да отида!

Може ли Алп да бъде по-красив или по-секси на тази снимка? Мисля, че не. Той е повече от горещ. Тлеещ. Съблазнително. Тези прекрасни лешникови очи. Тази приканваща чувствена уста. Красивият ъглов нос. Какво друго мога да кажа? Снимката говори сама за себе си 🔥❤️🔥 #AdaMasal ı #AlpNavruz

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 00:55 от Svet_sz

# 652
Привет,къзлар! Hug
Най накрая ни зарадваха с трей...и то какъв...Явно Пойраз разбира /сигурно са му казали ,че това е Синан/,че това е баща му...и му вика ...хайде ,баба...и интересно...Синан се замисля...и се двоуми...поне това видях аз...
Аквамарин и аз това прочетох в англ. група ,че Айтен го застрелва...

Жеси...може би си мисли ,че като са разделени ,по лесно може да ги манипулира или измами...може нещо да изнуди Хази...така както принуди Пораз да замине от Измир ,за да е щастлива Хази,като я вземе отново на работа...

Вижте какво пише една дама...англичанка.
Убедена съм, че са заедно наистина. Не ми пука, че самите те отказват да го признаят 😂. Гахх, не искам #AdaMasal ı да свършва все още. Аксел може да напише най-нелепия сценарий през следващите 6 месеца и може да ми пука по-малко, стига да имам почти дневната си доза Алп и Айка, готов съм да отида!

Може ли Алп да бъде по-красив или по-секси на тази снимка? Мисля, че не. Той е повече от горещ. Тлеещ. Съблазнително. Тези прекрасни лешникови очи. Тази приканваща чувствена уста. Красивият ъглов нос. Какво друго мога да кажа? Снимката говори сама за себе си 🔥❤️🔥 #AdaMasal ı #AlpNavruz

Светленце ,цитирам поста идеален е за събуждане и горещи страсти от сабахлен. Joy
Вече сме с един час назад по новото зимно време.

Колкото и да искаме дневната си доза по добре да приключват.
Ще е прекалено да се разтяга и не ми се гледат бози.
Ох ,а на новите снимки и романтиката са уникално въздействащи и това море и гледка ааах Kiss
Убедена съм че не е сън или спомен. Това е истинско и ще стане след екшъна. Хази ще е свободна ,Пойраз ще се поизпоти и тоз негов биологичен баща е голяма гад. Добре че мачото не е станал като него и запазил човешкото и добротата в себе си. Влюби се истински . Нормално е да грешим и да се учим.
С тази секси рокличка на Хазиран - Айча е само този горещ мачо да и дръпне връзката на роклята и прошепне и Огън в морето. Stuck Out Tongue Winking Eye Много ме кефят морските им сцени.

Като видях снимката и аз си помислих същото за Алпче. Настръхнах!
Тези лешникови топли очи ,устни приканващи за целувки ,лице ,нос. Къвто е романтик в реала ех щастливка е гаджето му.
Фема полудя Joy
Като чета не само аз.
Забелязвате ли че скоро не се е връзвал на опашле. Вее къдрици и стана по дълга косицата.
Не е зле да оформи брадата. Предполагам заради договора с Ив Роше няма да се подстриже прекалено късо. Ще масажира къдрички с шампоана.

# 653
Здравейте, алпицинки! Разгорещили сте се пак гледам... Grinning

Ида да ви поохладя с озета, който потвърждава, че ни чака екшън и драма на макс:
Синан отвлича Хазиран и иска в замяна на парите на Айтен. С отвличането на Хазиран се обявява мобилизация на Острова, докато Пойраз е решен да я намери. Изправена пред страха да не загуби дъщеря си, Зейнеп е съсипана. Бату, който се е отчуждил от всички с това, което е направил досега, ще направи всичко възможно да спаси Хазиран. Това тъжно събитие на Острова отново ще напомни на жителите на Острова за тяхната преданост един към друг.

Напълно подкрепям мнението на американката - да става каквото ще на екрана, ако в реала ги виждаме заедно тези двамата. Wink

# 654
Привет!:hugs:
Идвах с озета ,ама Жеси ме е изпреварила.Hug
А...Феми и аз нещЪ да свършва...JoyHug
За вас лъжа ,но за мен истина...още снощи ,гледайки трея си го помислих...за Бату и ИДИЛ ...този ,който ги затвори бях сигурна ,че е Синан и защото явно бяха тръгнали да спасяват Хази...и ето днес го чета в озета...ха ха ха ставам за дедектив,нали....😂😂😂

# 655
Здравейте,  не че съм новия Шерлок Холмс , но снощи след като изгледах фрага си помислих за  маман поразява или бабането да стрелят. Сакън, как ще се затрие момчето.

# 656
Момичетааа, нося ви още една дозичка романтичност...

Тази сцена от сега ми се струва, че ще се помни дълго, независимо че най-вероятно ще е флашбек Simple Smile Красота ще е просто...

Хази и Пойзи, Айчи и Алпчи:

Иииии дневната доза колегиални закачки 😁❤️

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 15:23 от JessyG23

# 657
Незнам дали ще излезне ,за да го видите...
Айчица е написала ...Заспиване на сцената....къдравелко спинка....сладък мамин...Heart EyesJoyJoyJoy

https://www.facebook.com/ish.isha.583/videos/955252821867814

# 658
На тази пък лодчица кога и как ли ще се озовем? 🙄

Страшни сладури са Айчи и Алпчи. Много готино чувство за хумор проявяват един към друг. ❤️ Супер се смях на коментарите, че изглеждат като женена от години двойка. 😁🤷

Оставям ви малко снимчици на Айчицата от предишния й сериал Ariza. Тя всякак си е уникално красива, но аз лично по- си я харесвам със сегашната й визия в Острова.

# 659
El silencio otorga, la sonrisa confirma y la mirada habla.

Мълчанието дава, усмивката потвърждава и погледът говори.

От туитър...от фенка...
Видях това в Twitter и трябваше да бъде споделено. Любимата ни двойка в цялото си великолепие с много снимки, направени докато не се снима. Направо е рай да видиш тази компилация. Какво ще кажете за наложеният Мавиньо? Възхитително! Обичайте го и тях!! 💕❤️ #AdaMasal ı #PoyHaz #AlpNavruz #Ay çaAy şinTuran

Приказка на острова
епизод 19  бг. суб.
Превод и субтитри: Mina G, Doni J
https://cloud.mail.ru/public/nyQU/xaaBd5Eds
https://ok.ru/video/2640533588698
https://www.vbox7.com/play:d8599e7318
https://www.vbox7.com/play:6a2f600f92
https://waaw.to/f/YTVTlDlmqx6G
https://dood.ws/d/9329e13sniy4yml3uknsav0p94dzkat8
https://my.mail.ru/…/jelezova.donka/video/_myvideo/448.html
https://my.mail.ru/…/jelezova.donka/video/_myvideo/449.html

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 21:21 от Svet_sz