Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 5 030
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
  • Мнения: 3 568
Скрит текст:
да кажа за камбите - това количество сол и захар е убийствено. правила съм ги по точно тази рецепта и не се ядат. иначе са много вкусни /слагам на вкус и без пипер/бахар/аспирин + добавям чесън/.

Тук с един анонимен участник в блога спорихме за количеството сол, което се слага на печените камби. Аз слагам по една равна кафена лъжичка сол и е напълно нормално количеството. Но все пак зависи от големината на зеленчука /камбата/.
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/10/blog-post_16.html

# 16
  • Мнения: 5 974
явно е въпрос на вкус. за мен е ненормално количество и за мен не става за ядене. отбелязвам, за да го имат хората предвид.

# 17
  • Русе
  • Мнения: 3 568
Скрит текст:
явно е въпрос на вкус. за мен е ненормално количество и за мен не става за ядене. отбелязвам, за да го имат хората предвид.

1 ч.л. сол е равна на 6-8 г , което действително е много за 1 брой камба, независимо от големината й. Докато 1 к.л. е около 2 г, което е напълно нормално за по голям зеленчук. Но както казваш е въпрос на вкус. Едни обичат по солено, докато други почти безсолно.

    # 18
    • Мнения: 5 974
    в интерес на истината аз слагам по-малки камби. но интерсно как съм запомнила този случай отпреди....повече от 15 г., явно бая са ме насолили тези камби Wink

    # 19
    • Мнения: 890
    Никога не съм приготвяла туршии и не мога да преценя дали рецептите са добри. Просто снимах това, което си взех от "работилницата".

    # 20
    • София
    • Мнения: 309
    Здравейте!
    Пейч, първо искам да ти кажа,  че много уважавам твоите рецепти. Не веднъж съм ги приготвяла.
    Сега въпрос към теб- искам да направя тази туршия-:Рязани камби с мед"
     Но искам повече да ми сладни. Как е по добре? Да, увелича меда, или да намаля солта? Имам около 5кг.зеленчук.
    За момичетата от София! Актуални, днешни цени на Женският пазар:
    Камби- 1.50- 2,50
    Карфиол същите като на камбите
    Червени чушки- 0.80-1.20 лв.
    Копър, магданоз _4бр.1.лв.
    Патладжани 1,00-1,20 лв
    Чесън бг.4лв.
    Пуснах 2 sms за зелена зона.  И пак съм спестила около 20лв. сравнение с Красно село. Всеки ден като се прибирам от работа минавам през пазара на Красно село, и съм наясно какви са цените. Доволна съм от днешният пазар.

    # 21
    • Русе
    • Мнения: 3 568
    Скрит текст:
    Здравейте!
    Пейч, първо искам да ти кажа,  че много уважавам твоите рецепти. Не веднъж съм ги приготвяла.
    Сега въпрос към теб- искам да направя тази туршия-:Рязани камби с мед"
     Но искам повече да ми сладни. Как е по добре? Да, увелича меда, или да намаля солта? Имам около 5кг.зеленчук.
    За момичетата от София! Актуални, днешни цени на Женският пазар:
    Камби- 1.50- 2,50
    Карфиол същите като на камбите
    Червени чушки- 0.80-1.20 лв.
    Копър, магданоз _4бр.1.лв.
    Патладжани 1,00-1,20 лв
    Чесън бг.4лв.
    Пуснах 2 sms за зелена зона.  И пак съм спестила около 20лв. сравнение с Красно село. Всеки ден като се прибирам от работа минавам през пазара на Красно село, и съм наясно какви са цените. Доволна съм от днешният пазар.

    Здравей! Благодаря за доверието! Flowers Tulip
    Относно туршията - щом искаш да е по сладка,  увеличи количеството мед. Другите съставки запази, както са по рецепта.

    # 22
    • София
    • Мнения: 672
    Записвам се да се уча от вас Simple Smile

    # 23
    • Бургас
    • Мнения: 1 409
    Вчера набрах малко шипки да пробвам да направя мармалад. Сварих ги и видях голям зор да ги претрия през гевгира. Вие как процедирате? Иначе после пюрето го прецедих фино през един дупчест плат, като този за подплата на анцузи. Стана перфектно, обра всички власинки. Дайте акъл за първото претриване за махане на семките, че да ходя да бера още, докато има.

    Когато правих преди няколко години, берях шипките през почивните дни и после цяла седмица след работа режех шипката на две и чистех семето. Махах цветната част.Прибирах в торбичка в камерата. Накрая от изчистения материал варях и претривах през гевгира. Власинките са много по-малко, отколкото ако шипките са цели. Съзнавам, че звучи абсурдно бутливо, но откакто прочетох този начин в интернет, това е и моята рецепта. Ако пък има и кой да даде едно рамо....

    # 24
    • София
    • Мнения: 309
    Пейч,  благодаря! Сега съм полъсила камбите и утре ще докладвам.
    Миналата година една приятелка ми даде една кофичка със зелени домати. Много не ги обичам  но, направих салата от печени зелени домати и чушки.  Всички страшно много я харесаха,включително и аз. Тази година направих салатата  но в вариант със стерилизация. Кипнах  бурканите за 10 мин. За капачка
     Рецептата:
    http://ilrai.blogspot.com/2014/10/blog-post.html?m=1
    И вариант със червени домати. Разкошна салата за вечерния аператив. Утре ще кача снимки.

    Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 19:33 от Markito

    # 25
    • Русе
    • Мнения: 3 568
    Скрит текст:
    Пейч,  благодаря! Сега съм полъсила камбите и утре ще докладвам.
    Миналата година една приятелка ми даде една кофичка със зелени домати. Много не ги обичам  но, направих салата от печени зелени домати и чушки.  Всички страшно много я харесаха,включително и аз. Тази година направих салатата  но в вариант със стерилизация. Кипнах  бурканите за 10 мин. За капачка
     Рецептата:
    http://ilrai.blogspot.com/2014/10/blog-post.html?m=1
    И вариант със червени домати. Разкошна салата за вечерния аператив. Утре ще кача снимки.

    Вместо аспирин, можеш да ги стерилизираш 10 минути.
    https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_24.html


    Аз тъкмо направих едни рязани камби с мед. Утре снимки.

    # 26
    • София
    • Мнения: 3 943
    Вчера набрах малко шипки да пробвам да направя мармалад. Сварих ги и видях голям зор да ги претрия през гевгира. Вие как процедирате? Иначе после пюрето го прецедих фино през един дупчест плат, като този за подплата на анцузи. Стана перфектно, обра всички власинки. Дайте акъл за първото претриване за махане на семките, че да ходя да бера още, докато има.

    Когато правих преди няколко години, берях шипките през почивните дни и после цяла седмица след работа режех шипката на две и чистех семето. Махах цветната част.Прибирах в торбичка в камерата. Накрая от изчистения материал варях и претривах през гевгира. Власинките са много по-малко, отколкото ако шипките са цели. Съзнавам, че звучи абсурдно бутливо, но откакто прочетох този начин в интернет, това е и моята рецепта. Ако пък има и кой да даде едно рамо....
    Обмислях такъв вариант. Остава да ида за още шипки. Мармаладът става страхотен.

    # 27
    • Русе
    • Мнения: 3 568
    Парени рязани камби

    Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 16:18 от i_peych

    # 28
    • Den Haag
    • Мнения: 1 708
    Да се запиша с линк към видеото за Кимчи Simple Smile

    https://youtu.be/eTucCw1w6Ak

    А тук е линк в който има списъка с продукти и снимки към рецептата и видео:
    https://www.maangchi.com/recipe/tongbaechu-kimchi

    И моето кимчи след три дни, вече ферментира, пуснало е достатъчно сос и замина в хладилника Simple Smile

    # 29
    • Мнения: 3 586
    Аз тази вечер направих парените камби, утре отиват в буркани. Много си ги харесвам, и не само аз. При това не заемат много място в бурканите и още една екстричка - не се стерилизират. Ако някой се интересува, ще напиша рецептата.
    За разлика от тези на i_peych, моите почти нямат течност в буркана, както и подправки.

    Общи условия

    Активация на акаунт