За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 166
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 365
Има лимонена киселина. В момента го варя и отпенвам като луда 😊
Благодаря за съветите. Ще го направя така и дано стане☺️

# 241
  • Мнения: 15 806
Не мога да намеря вишни.За първи път реших да купя за сок,няма.Сезонът ли им мина,не се търсят ли,реколтата ли е малка?

# 242
  • Мнения: 23 892
При нас отдавна преминаха.

# 243
  • Мнения: 15 806
Миналата седмица имаше вишни,но нямах време.Сега обратното.Жалко!

# 244
  • Мнения: 7 415
И аз не мога да намеря.Всяка година правя вишновка, тази сигурно няма да правя.

# 245
  • Мнения: 15
SobSobЗдравейте на всички! Вчера правих компоти от кайсии и краставички в буркани. Бурканите са ми винтови, обаче от 48 буркана, 48 не са им хлътнали капачките.. Направо съм супер разочарована.. Моля ви ако някой има идея как да ги оправя нека сподели..  Sob

# 246
  • Мнения: 4 983
Ако плодът плува горе, има вакуум. Някои капачки са от по- твърда ламарина и не хлътват.

# 247
  • Мнения: 15
Ако плодът плува горе, има вакуум. Някои капачки са от по- твърда ламарина и не хлътват.

Ами краставичките не плуват нагоре, кайсиите тук таме някои плуват.. 4 пробвах да отворя и се отвориха с ръка.. Confounded

# 248
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
отвори всички, измий капачките и забърши гърлата на бурканите, стегни отново и вари  2-3 минути след кипване на водата, само за капачката.
важно е водата в буркана да стига макс. до мястото на стесняване, не до горе.

понякога капачките не стават - гумата им е твърда. може да помогне да се "стоплят" в гореща вода, но тогава е по-студно да се стегнат. хлъзгави са.

# 249
  • Мнения: 199
Здравейте,
търся изпитана рецепта за стерилизиране на пържени тиквички/патладжани, но да не са мариновани с чесън и магданоз. Трябват ми натурални, за да мога, да приготвям ястия с тях, като мусака или имам баелдъ. Баба ми навремето си спомням, че ги стерилизираше без да им добавя никакви подправки, но така и не е записала никъде рецептата.  Ясно е, че се пържат и редят в буркани, но слага ли се още нещо, като мазнина например и колко не знам.
Моля, за рецепти, че сега им е времето за приготвяне. Simple Smile

# 250
  • Мнения: 1 679
Аз съм правила пържени и мариновани.Пържа и подреждам,наливам маринатата и докато са още горещи затварям и обръщам.Не стерилизирам.Предполагам ще стане и без марината,те си пускат мазнина.Просто ги пълниш докато пържиш и обръщаш да се вакумират.

# 251
  • Мнения: 7 856
Не вярвам пържени да оживеят без варене. Марината та е пълна с консерванти - оцет, сол, евентуално захар.
Защо не ги замразите?

# 252
  • Мнения: 199
Не вярвам пържени да оживеят без варене. Марината та е пълна с консерванти - оцет, сол, евентуално захар.
Защо не ги замразите?
Пробвала съм замразени. Стават ужасни след размразяване.
Аз също предполагам, че без стерилизиране няма да се получи. Толкова стари готварски книги имам, но никъде няма точно такава рецепта. df, бихте ли споделили как правите маринования вариант на пържени тиквички/патладжани, освен ако не са с чесън и магданоз де?

# 253
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Не вярвам пържени да оживеят без варене. Марината та е пълна с консерванти - оцет, сол, евентуално захар.
Защо не ги замразите?
Пробвала съм замразени. Стават ужасни след размразяване.
Аз също предполагам, че без стерилизиране няма да се получи. Толкова стари готварски книги имам, но никъде няма точно такава рецепта. df, бихте ли споделили как правите маринования вариант на пържени тиквички/патладжани, освен ако не са с чесън и магданоз де?

https://kulinar.kollekcija.com/marinovannyie-kabachki-na-zimu-ot … lenyi-puzyirevoy/

https://samchef.ru/426685a-jarenyie-kabachki-na-zimu-retsept-oso … ti-prigotovleniya

# 254
  • Мнения: 15 806
Аз преди доста години набутах изпържени и отцедени тиквички,плътно в буркани.Стерилизирах ги.Колежка ми беше казала,че така прави и като ги отвориш зимата,все едно сега са изпържени.Не, бяха ужас.Миришеха на гранясало олио,тежки,гадни,мазни,нищо,че ги изцеждах.Чесновият сос не успя да замаскира нито миризмата,нито гадният мазен вкус.Не знам просто лош късмет ли е било,или кофти олио,но повече не повторих.Затова съм скептично настроена към консервиране или замразяване на пържени продукти.Може да е въпрос и на вкус,поносимост,или просто някои наистина да консервират успешно.Имах и др.колежка,която се спукваше да пържи и после замразява патладжани за зимата.
Една рецепта без стерилизация от вторият линк ми допада,но не знам дали да се пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт