За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 053
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Копирам си питането и тук:
Хора, имам проблем 😂 Смлях домати за пюре, обаче и двете машинки за махане на люспи и семки по някаква причина не искат да го прекарат. На електрическата се задръства и не иска да извади отпред никаква люспа, а ръчната тече от всякъде, но не и от където трябва 🤦 Дали да не го кипна малко? Може би ще се отдели по-лесно 🤔

Какъв сорт е домата?
Може на ренде, но е играчка. Става да го попариш и после да обелиш люспите.

# 571
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Реших проблема комплексно - извадих допотопната сокоизтисквачка и несмлените ги оправих там. Останалите кипнах и претрих през метална цедка. За около час се справих с 20 кг домати, можеше и по-зле да е 😂

# 572
  • Мнения: 8 494
Имам малки жълти камбички (и като количество са малко 😀). Искам да ги направя мариновани, сурови. Мислех, че при Пепчо съм виждала рецепта, но не я намирам сега. Може ли да ми препоръчате рецепта? Благодаря!

# 573
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Имам малки жълти камбички (и като количество са малко 😀). Искам да ги направя мариновани, сурови. Мислех, че при Пепчо съм виждала рецепта, но не я намирам сега. Може ли да ми препоръчате рецепта? Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/09/blog-post_26.html

# 574
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Имам малки жълти камбички (и като количество са малко 😀). Искам да ги направя мариновани, сурови. Мислех, че при Пепчо съм виждала рецепта, но не я намирам сега. Може ли да ми препоръчате рецепта? Благодаря!
Ние ги правим слънчеви, много се тачат.
Предполагам, че при Пепчо търсиш това:
https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html?m=1

# 575
  • Мнения: 653
Можете ли да препоръчате рецепта за ябълков оцет?

# 576
  • Мнения: 8 494
Имам малки жълти камбички (и като количество са малко 😀). Искам да ги направя мариновани, сурови. Мислех, че при Пепчо съм виждала рецепта, но не я намирам сега. Може ли да ми препоръчате рецепта? Благодаря!
Ние ги правим слънчеви, много се тачат.
Предполагам, че при Пепчо търсиш това:
https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html?m=1
Благодаря. Тази търсех.
Пейч, благодаря и на теб за рецептата. Ще я пробвам.

# 577
  • Мнения: 377
Здравейте! Търся рецепта за зелени камбички. Червените направих по рецепта от темата, но на зелените им се чудя! Бях виждала пълнени със сирене в буркан, нещо такова... Също и за цвеклото се чудя, че имам доста  добра реколта от него и не смогвам на салата и сок!

# 578
  • Мнения: 1 860
От снощи малка доза лютеница без патладжани,за да приключим с консервите на пиперкова и доматена основа





# 579
  • Мнения: 16 946
Някой със съвет, как да консервирам 5 кг манатарки? Замразявала съм, но ми е малка камерата на хладилника за такова количество.

# 580
  • Мнения: 16 246
Можете да ги изсушите в уред да сушене.

# 581
  • Мнения: 5 539
Много ли са люти тези жълти камбички? Мерило за люто са ми рибките, ако се доближават да взема и аз малко от тях за разнообразие.

# 582
  • Мнения: 7 856
Някой със съвет, как да консервирам 5 кг манатарки? Замразявала съм, но ми е малка камерата на хладилника за такова количество.
Сушат се, така после са по-вкусни. Няма нужда от уред. Режат се на филийки, дебели около 1 см, нареждат си на един пласт върху чиста хартия - става с хартия за печене или домакинска, която се сменя веднъж на ден. Първият ден е добре да е за печене, за да не намокрят домакинската, тя спокойно може да остане два дни и повече. След изсушаване то се натъкват в буркани и се затварят плътно, за да не се завъдя гадини.
Преди готвене се накисвам до омекване в топла вода.

# 583
  • Мнения: 20 940
Също и за цвеклото се чудя, че имам доста  добра реколта от него и не смогвам на салата и сок!
Запазила съм си тези рецепти:

# 584
  • Мнения: 8 494
Много ли са люти тези жълти камбички? Мерило за люто са ми рибките, ако се доближават да взема и аз малко от тях за разнообразие.
Ако е към мен въпроса - не са люти. Мислех че са и си представях как ще ги отгледам и ще ги направя мариновани. Бях убедена, че са люти, ММ каза, че не са. Четох отново етикета и според него са сладки. 😀
Не съм ги пробвала, обаче. Освен това от едно пакетче излязоха три сорта - жълти камбички, рибки и едни зелени топчета. 😀

Общи условия

Активация на акаунт