Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 32

• 36 062
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Не си сравнявай децата. Различни човеци са. Теглото е в златната среда.

# 106
  • САЩ
Здравейте! Бебето ми е на 22 дни. Засука добре в началото, първите 10-13 дни дохранвах с АМ, после около 5-6 дни бяхме само на кърма и всичко вървеше добре. Последните няколко дни обаче започна много да ми дъвче зърната, в началото като засуква и в края преди да пусне. Доста е болезнено, още не кървят, но едва издържам. Пак се наложи да даваме по малко Ам тези дни, а хич не ми иска. Как да я отуча от това хапане/дъвкане?

# 107
Здравейте! Бебето ми е на 22 дни. Засука добре в началото, първите 10-13 дни дохранвах с АМ, после около 5-6 дни бяхме само на кърма и всичко вървеше добре. Последните няколко дни обаче започна много да ми дъвче зърната, в началото като засуква и в края преди да пусне. Доста е болезнено, още не кървят, но едва издържам. Пак се наложи да даваме по малко Ам тези дни, а хич не ми иска. Как да я отуча от това хапане/дъвкане?
Когато усетите, че го прави, сложете кутре внимателно в ъгълчето на устата, за да нарушите вакума и да махнете от гърда. Погушкайте малко и сложете отново да засуче. Коригирайте колкото пъти се наложи.

# 108
Обаче трябва да се види и засукването като цяло, това предъвкване говори за плитко засукване и трябва да се види защо така. Свържете се с консултант близо до Вас.

# 109
Здравейте, има ли някоя кърмеща мама изкарала ковид? Продължихте ли да кърмите? Бебенцата заразиха ли се? С бебка сме контактни и от днес съм с висока температура. Много се притеснявам! Sad

# 110
Здравейте, има ли някоя кърмеща мама изкарала ковид? Продължихте ли да кърмите? Бебенцата заразиха ли се? С бебка сме контактни и от днес съм с висока температура. Много се притеснявам! Sad
Ние също сме контактни, засега, без симптоми. От това, което четох, не бива, да се спира кърменето, защото така предавате антитела на бебето, което е много ценно. Следете в e-lactancia дали медикаментите са съвместими, спазвайте обичайните правила за миене на ръце, често проветряване. Пожелавам ви да мине бързо и бебето да е здраво.

# 111
В първи пост буквално първата информация е за кърменето по време на ковид.
Не се спира, а е желателно даже, за да се предпази бебето. Какви медикаменти ви предписаха?

# 112
За момента само биозин мама 2 по 1. Сутринта бях с 38.8 температура и изпих 1 парацетамол. Имам астма и за нея прилагам фостер, но не ми се е налагало, откакто кърмя, а сега чувствам напрежение при вдишване и ще трябва и за него да питам
Малката е на 3 м. издава хъркащи звуци с носле от два дни - сякаш носоглъдката я дразни. Според лекарката й са корички, които я дразнят, но слагам постоянно физиологичен разтвор и няма повлияване.

В първи пост буквално първата информация е за кърменето по време на ковид.
Не се спира, а е желателно даже, за да се предпази бебето. Какви медикаменти ви предписаха?

# 113
Здравейте!

Търся съвет за 7 месечно бебче, момиче. Захранваме, в момента сме на 3 пъти през деня даване на пюрета/каши/твърда храна сготвена от мама. Проявява интерес, но не е силен. Яде повече солено от сладкото. Иначе е изцяло на кърма. Не съм давала никога адап мляко. На последния преглед тежеше 6.75кг. Ръстът е 72см. Педиатърът за пореден път каза, че тежи малко и е даже под норма според него. Предложи да се дохранва с адаптирано мляко, за да качва повече. Аз не съм против този подход ако има нужда, по скоро търся второ мнение дали е наистина нужно? Тази сутрин даже се филмирах, че нещо не си държи главата в изправено положение толкова добре вече и да не е от това че няма сила в мускулите Grinning

Мерси предварително!

# 114
Кажете колко е родена, колко колко наддава последните месеци по колко кърмения има на ден?

# 115
Родена е 3.6кг. В началото качваше много добре по кило първия месеца после 600гр. Забави в един момент може би около 3ти, 4ти месец - по 300, 400гр последните пъти качва 200,300. Той твърди, че трябва около 400. Кърмя я през 3 часа, но не е от най ядливите. Много се разсейва. През нощта се буди веднъж да яде.

# 116
А вместо адаптирани мляко, не може ли просто да давате по-често да суче? Аз това бих направила първо.
Колко грама храна изяжда, предлагате ли кърма след хранене?

# 117
Да, това е другото което предложе педиатъра - да я храня по често, но тя не иска често. Не мисля, че толкова често е гладна. Първо й дава твърдата храна, после кърмя. А иначе като тегло ок ли е според вас или е слаба?

# 118
Това, което знам е, че до 6ти месец би следвало да се удвои рожденото тегло, а до годинката да се утрои. Предлагайте на по-чести интервали да суче. По принцип след 6ти месец 300 грама наддаване е ок, в по-ранните месеци е било малко наддаването. Кога почнахте за захранвате?

# 119
Аз не съм специалист, но доколкото знам се очаква до 6 месеца да си удвои теглото, а вашето е на 7 и не е. Може би педиатърът е прав.
За сравнение моят е роден 3.450 и на 7 месеца беше 8.900, но всяко дете е индивидуално.
Обаче щом не иска кърма и не е гладна, как ще сработи това с адаптираното мляко?
Иначе е нормално да забави наддаването вече.

Общи условия

Активация на акаунт