Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 32

• 36 014
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здраво ли е детето? Това е първото, което трябва да се види, има ли сополи например, температура, някакъв дискомфорт? Как е общото състояние? Как се хране нощно време? Отново ли се дърпа?

# 661
Здраво ли е детето? Това е първото, което трябва да се види, има ли сополи например, температура, някакъв дискомфорт? Как е общото състояние? Как се хране нощно време? Отново ли се дърпа?

Здрав е, няма оплаквания от Т или сополи, както и други. Вчера му поставиха първата ваксина (6-валентната) от задължителните за втория месец ваксини, но това негово състояние е от преди това. Нощем се буди 2 или 3 пъти за хранене като суче малко време (примерно 5 минути и то само от едната гърда) и заспива отново.

# 662
Дами, въпрос. Коронясани сме в къщи. Тук и питанката, изписан ми е Натаспин, но в аптеката казали, че няма наличности и го сменили с Аспирин Протект.
Трябва ли да спирам кърменето, ако го приемам? В листовката пише уж, че дози под 150 мг не влияят,  но все пак да питам.
Юнакът е на 1 година и 3 месеца, коронясан и той, пък и кътници му никнат, та не ми се ще да го спирам.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 21:59 от Фея Таралежка

# 663
Бебка днес ме захапа докато сучуше... 6 зъба, остри като бръснач ако не и повече. Болеше ме, но мина обаче сега като суче боли и то не малко. Какво мога да направя, за да облекча болката и евентуално да забързам заздравяване то? Не виждам раничка, не е кървяло след захапването. Просто сега като суче е изключително чувствително мястото. Не смея да дам гърдата, че да не стане по-зле, а сега почвам да се притеснявам да не си докарам някой мастит или запушване.

# 664
Лансинох мажех аз, много помага.

# 665
  • София
Аспирин протект може да пиете докато кърмите. Минах по този път декември. Пия го втори (последен) мрсец.

# 666
  • Седмото небе
Минти Мохито,
Направи компрес, на мен в подобна ситуация Кактус ми го препоръча. Но пак да каже дали и при теб е подходящо.
Иначе предлагай гърдата и ако те заболи много спирай. Иначе може би и по-кофти да стане.

# 667
Минти Мохито,
Направи компрес, на мен в подобна ситуация Кактус ми го препоръча. Но пак да каже дали и при теб е подходящо.
Иначе предлагай гърдата и ако те заболи много спирай. Иначе може би и по-кофти да стане.

Пробвам поне по малко да и давам да суче от нея, само гледам да захване повечко та да не се търка много зърното.  Обаче пак си боли Sad мазах с лансинох, за компрес не се сетих да направя, но ще го имам в предвид. Може и само да мине, не знам. Бебка май и тя не разбра какво е направила докато не подскочих 😅😬

# 668
Дами, въпрос. Коронясани сме в къщи. Тук и питанката, изписан ми е Натаспин, но в аптеката казали, че няма наличности и го сменили с Аспирин Протект.
Трябва ли да спирам кърменето, ако го приемам? В листовката пише уж, че дози под 150 мг не влияят,  но все пак да питам.
Юнакът е на 1 година и 3 месеца, коронясан и той, пък и кътници му никнат, та не ми се ще да го спирам.
Здравейте. Може да пиете аспирин протект. Моето бебе е на 40 дни и аз пия. Изписан ми е от АГ след като спрях фраксипарина.

# 669
Има ли логична причина бебе на 7+++ месеца да изкарва цялата нощ на гърда с много малки паузи ? Вече повече от месец съм нощен заложник, растат зъби, ама чак пък всяка вечер и вече тоооолкова дълго време. Пробвам ли да се измъкна ще го чуете как пищи и през екраните си....

# 670
Има ли логична причина бебе на 7+++ месеца да изкарва цялата нощ на гърда с много малки паузи ? Вече повече от месец съм нощен заложник, растат зъби, ама чак пък всяка вечер и вече тоооолкова дълго време. Пробвам ли да се измъкна ще го чуете как пищи и през екраните си....

И при нас е същото положение... само че е на 7+ Буди се всяка нощ през 1-2 часа, най -дългата пауза, която понякога се случва, е от 3 часа. Иска си гърда, иначе няма успокояване, но не всеки път е от глад, понякога само суква малко и заспива пак. Вече ме хваща страх като наближи вечерта и знам, че пак няма да се спи Cry Та и аз се чудя защо така? Зъби? Или нещо друго?

# 671
Силна асоциация за заспиване?

# 672
Здравейте,
Малкия е на 20-дни. От раждането си е на смесено хранене. Пия лактагенен чай, но повече от 40-50 не съм изцеждала и то еднократно. Масова е по 30-40
Последните дни е малко повече според мен като суче, но пак е неспокоен, ядящ си ръцете и гладен. Да преди да започнат коликите дохранвах с между 30 и 60мл АМ. Последните 3-4 дни е изключително нервен, не спи повече от час, два и плаче доста..явно в резултат на коликите. Понякога се успокоява на гърда, на повръща после и скаро пак е гладен. Въобще омагьосан кръг. Мислите ли, че е само разяде коликите или е от смесената хранене?

# 673
Здравейте
Лекарката ми изписа този сироп

Тя обаче не се интересува особено много от кърмене плюс смята, че на 1 год е и време за отбиване. Бебето обаче суче често. На листовката не пише.

# 674
Здравейте! Имам нужда от съвет. Ще е малко дълго.

С малчо никога не сме имали проблеми с кърменето, освен в първите дни, когато беше свикнал от болницата на шише и трябваше да се цедя, за да давам, но бързо го разрешихме. Оттогава си суче от мен на поискване. Има достатъчно намокрени и наакани памперси. Спокоен, игрив. Роди се 3690, сега е на 3 месеца без 1 ден и е 6320. Около месец си бе спрял сам нощното хранене, лягаше в 23 и ставаше за ядене между 4 и 6, тези дни си го върна, започна да става и към 2, което не е проблем за мен. Все ще мине и този период на недоспиване.

Въпросът е, че последните дни сутрин при първо хранене и вечер след баня не иска да засуче. Почва да се дърпа сам, само като подуши гърда и почва да реве. Това никога не е било присъщо за него. През останалото време нямаме проблеми. Яде си. Не знам на какво се дължи това. Правя контакт кожа в кожа, успокоявам го, но просто не иска. На мен ми става нервно и притеснено, защото вече идва четвърти час от сутрешното хранене и той не иска да яде, а виждам как си лапа ръцете, засуква ми ръката, с която го държа, но не и гърдата. Нищо не съм променила в стойката, даже пробвах нови, права, легнала, над него, не иска. И щом го махна от гърда пак си се смее, гука, закача се.

В мен ли е проблема? Страх ме е от притеснение, че може да е гладен или да му има нещо, да не ми намалее кърмата. Да не би това да е тази кърмаческа стачка, за която се говори? Храня го на поискване, но въпреки това 4 часа интервал ми се струва твърде голям за бебе на 3 месеца. А и обикновено хапва на 2, 5 часа. Яде от една гърда на хранене още от новородено. Понякога яде и от двете, но не много често. Предлагам ги винаги и двете, но той не проявява желание.

Доколкото знам рефлукс няма, не се извива на дъга, връща мляко, ама не е нещо фрапантно, рядко се е случвало да е на фонтан и е обикновено след като е ял около 20 30 минути. Спокоен е, следвам интервалите на будуване и спи, играем, колики почти няма.

Общи условия

Активация на акаунт