Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 32

• 36 065
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Аз бях с тази от ИКЕА. Евтина и удобна. И твърда, което за мен беше важно, защото не ми потъваше бебето.

# 91
  • София
Здравейте отново.
Писах преди няколко дни относно организацията на изцеждането, при положение, че моята бебка не беше при мен, а в болница. Тя се роди преди 10 дни и имаше инфекция, заради която я преместиха в Токуда. Очаквам да в изпишат в четвъртък и да видим дали ше успее да засуче от гърда или ще се наложи на първо време да се цедя и да давам от шише.

Пиша с друг проблем сега. Струва ми се че все пак си докарах хиперлактация, защото до преди два дни изцеждах около 700 мл за целия ден, а от вчера вече по малко над 900 мл. Същевременно под дясната мишница усещам малка бучка, която на пипане боли, но иначе не се усеща. Възможно ли е да е свързана с кърменето и да е някакво запушване, макар и толкова високо? И ако не е към какъв лекар трябва да се обърна да ме прегледа? А ако е запушване, какво мога да направя? Тя се намира точно в меката част на подмишницата и ми е малко трудно да я масажирам при цедене.
Пак благодаря предварително за помощта!

# 92
Аз бях с тази от ИКЕА. Евтина и удобна. И твърда, което за мен беше важно, защото не ми потъваше бебето.
Може ли линк, че не я откривам в сайта? Благодаря.

# 93
Илейн, намалете тогава леко цеденето, примерно, ако изцеждате 30мл от гърда, спрете на 25мл днес, не изцеждайте до край. Има едни около 200мл в излишък, т.е. с постепенно намаляне с по 5-10мл на сесия от гърда, за 3-4 дена ще намалее количеството до нужното. Не се изкушавайте да намалите от раз с повече, за да не стане запушване. А описаното под мишницата е възможно е да е аксесорна мамиларна жлеза, не я пипайте, наложете един студен компрес или компрес със зеле, ето една картинка къде е линията на аксесорните жлези
Пишете ми на ЛС как сте довечера.

# 94
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/baby-textiles/ba … -za-bebe/20400243

Може ли линк, че не я откривам в сайта? Благодаря.

# 95
Здравейте искам да ви попитам стига ли вашата мляко за бебчето?Има ли някои храни или хранителни добавки за да се увеличи млякото?Благодаря

# 96
Ако искате помощ,трябва да споделите защо смятате, че не ви достига кърма и как е организирано храненето на бебето в момента - колко хранения има за 24 часа, колко напишкани и наакани памперси има за 24 маса, какво е рожденото, изписаното и настояще тегло, на каква възрас те в момента, има ли няккави затруднения със сукането, и двете гърди ли се дават на кърмене, колко време бебето суче...
Единственият начин да има повече кърма е да има повече стимулация, т.е. често изпразване на гърдите от бебе или помпа. Няма храна или добавка, която да свърши това.
Другите жени и техните бебета нямат отношение. Всяка майка и бебе са различни.

# 97
До кога, ако не се изчисти жълтеницата да считам, че няма да стане само с кърмене и ще трябва и печене?

Детето е на 6 дни и се появи от 2 дни жълтеницата. Кърмя я доста, суче добре и преглъща, но и тя е мнооого поспалива. Нощем в 1 часа събуждането й е абсолютно невъзможна мисия, отнема по над половин един час и накрая пак цокне 3 пъти и заспи...
И като цяло проблемът е, че суче кратко и заспива. Пробвам всички техники от сестра й, които знам (мокрене, масаж, често уригване, памперс), ама при нея нещо не работят Sad

# 98
До кога, ако не се изчисти жълтеницата да считам, че няма да стане само с кърмене и ще трябва и печене?

Детето е на 6 дни и се появи от 2 дни жълтеницата. Кърмя я доста, суче добре и преглъща, но и тя е мнооого поспалива. Нощем в 1 часа събуждането й е абсолютно невъзможна мисия, отнема по над половин един час и накрая пак цокне 3 пъти и заспи...
И като цяло проблемът е, че суче кратко и заспива. Пробвам всички техники от сестра й, които знам (мокрене, масаж, често уригване, памперс), ама при нея нещо не работят Sad

Аз за нощно хранене никога не съм будила. Когато се събуди, тогава.

# 99
Моето беше с жълтеница 40 дни. Мина си сама, не сме я пекли. Будете задължително, заради жълтеницата са много отпуснати и спят и гладни. От моя опит, това че я будих да яде на 2 часа, помогна да преодолее за 2 дни по-тежката фаза и да не е така яко отпусната и поспалива.

# 100
Моето беше с жълтеница почти 2 месеца. Не сме   пекли (как звучи само!). Според педиатърката кърменето забавяло процеса и ме агитираше да давам вода със захар. Не съм давала, кърмех си. Мисля, че до около месец се считаше за нормално, после се пускаха някакви кръвни изследвания и се следеше някакъв показател.

# 101
Рекордьор с 4 месеца жълтеница кърмаческа, нищо не сме правили, следихме билирубин и чернодробни асат и алат. Мина си сама, но беше голямото чакане.

# 102
  • София
Айде пак аз с тревогите за наддаване. Роди се 3640г, 50 см, сега на 4 м тежи 7 кг, 64 см. За последния месец е качил 400 гр, преди това 1100 гр. Няма стачка, имаме чудесен график, кърмим се на 2-2,5 часа, наяжда се от една гърда, много спокоен, спи добре, пълни памперси, ака по няколко пъти на ден.
Защо качва толкова малко? Греша ли някъде? Трябва ли да променям нещо, или просто да приема, че толкова си усвоява?
Имаше лека анемия преди 2 мес., която оправихме, сега е ок.

# 103
Качва си съвсем нормално, а не малко. След 3ти месец се забавя наддаването и средната норма до 6 месец е между 90 и 150гр на седмица, детето наддава перфектно и почти е удвоило рождено тегло (това го очакваме към 6ти месец чак), т.е. няма място за притеснение.

# 104
  • София
Благодаря. Просто сравнявам с батко му, който с израстването си все повече и повече се приближаваше до долната граница и е супер злояд. Ужасявам се от мисълта, че ме очакват същите борби при захранването че и после.

Общи условия

Активация на акаунт