Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са контактите за изследвания и консултации в болница "Надежда"?
Какви видове биопсии се извършват в клиниката?
Къде мога да изследвам листериоза и какви са процедурите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са контактите за изследвания и консултации в болница "Надежда"?
Болница "Надежда" предлага различни възможности за контакт за изследвания и консултации. Можете да се свържете с различни отделения и специалисти, като използвате предоставените телефонни номера. Освен това има мобилни линии за спешни случаи, както и имейл адрес за административни въпроси и резултати от изследвания.
-
Какви видове биопсии се извършват в клиниката?
В клиниката се извършват три вида биопсии: ендометриална имунна, ендометриална микробиологична и имунохистохимия. Всяка от тях има различни цели и процедури, като резултатите се получават в различни срокове. Имунологичната и имунохистохимията се извършват задължително на 5-ти ден след доказана овулация, докато микробиологичната може да се прави винаги, когато има образувана матoчна лигавица.
-
Къде мога да изследвам листериоза и какви са процедурите?
Листериозата може да се изследва в Националния център по заразни и паразитни болести в София. Процедурата включва вземане на проба, която струва 26 лв. Резултатите обикновено се получават в петък след работа, но могат да бъдат получени и по телефона или лично на място. Ако е необходимо, курсиерът може да бъде изпратен за получаване на резултатите. За повече информация относно изследването за листериоза можете да се свържете с посочения телефонен номер.
-
Какви са впечатленията от д-р Кръстев за проследяване на бременност и кои други лекари за ЖК бихте препоръчали?
-
Как мога да получа резултатите от изследванията си на хартия със собственоръчен подпис и печат? Предлагат ли се документи с превод на английски език?

Изтече ми септември и да не пускам сега в такъв случай, а по-скоро преди трансфер.
Поне се успокоих, че не са ме излъгали. Не знам защо обаче за 20.10. пак ми казаха, че трябва да ме запишат за някоя от докторките. Или защото заради отсъствието на д-ра ще му се натрупат много пациенти и трябва да ни разпределят, или той ще отсъства по-дълго от 16-17.10. Дано д-р Чапанова се съгласи да задействаме биопсиите, защото ми беше казала, че това трябва да го обсъдя с д-р Стаменов. Не ми се пропуска пореден месец, че и без това последните 2 не ми бяха ОК. МЦ започна да ми идва на 39-49 дни. Не знам... в менопауза ли ще влизам... Иначе ми е на 23-25 дни.