Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 204
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Добри, много удобен калкулатор. Но да бяха включили и по-тънки прежди, както и по-голяма гръдна обиколка и мъжки. Sad

# 556
  • Бургас
Скрит текст:
някой (може би Мьос) споменаваше, че може да се приеме за реклама на сайт/блог/дейност.
аз лично нямам претенции нито за запазени марки на плетки, нито за защита на снимки, но приемам, че някой може да има. не ми пречи.
информация за разход обаче не виждам с какво може да пречи на някой, който и да е той.

преди време пусках мнения от страна мам, интересни ми бяха, защото писаха от коя прежда са доволни, коя става на топчета, коя избелява или се отпуска... и разход даваха.
а преждите и тук и там са едни и същи. Simple Smile

вижте на какво попаднах Simple Smile

калкулаторът Simple Smile

обясненията Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=wr8B5en4-MA

Simple Smile лятна рокличка на една кука

https://www.youtube.com/watch?v=nt1_pXJVQcY

Много полезни, рокличката е в моя стил.

# 557
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
диорела, ако се разтърся може би ще намеря и други клипове, с други прежди и размери. Simple Smile но ще е след 7 май

# 558
Добри, не се притеснявай. Ако и когато ти остане време, ще е полезно за всички в темата. Simple Smile

Аз още съм на тема пуловери, плета петия за този сезон.  Той е по-скоро нещо между доста тънък пролетно -есенен вълнен пуловер и  блуза, с тънка бобинна прежда на 3 ката. Девойката каза - Мамо, стига пуловери!  Laughing

# 559
Момичета, пак идвам с тъп въпрос. Ясно е, че ще разплитам, но не мога да разбера къде бъркам.
Плета триъгълно парче, на всеки ред наддавам по една бримка и  в двете посоки  - на края на реда наддавам в последната бримка, а като обърна за нов ред, прехвърлям първата бримка и наддавам на втората. Наддавам, като в една и съща бримка изплитам две нови.
Само че този диагонален ръб не става достатъчно еластичен, въпреки че отпускам колкото мога крайните бримки пак е стегнато Confused Да не би да има друг по-правилен начин за еластично завършване на диагонална плетка?

И втория проблем, тези огромни крайни бримки като ги съединя със следващото парче, става много грозно. Не искам да шия, съединявам с плетене, но и двете страни изглеждат ужасно. Плета шал, исках да е красиво и от двете страни....

# 560
Флоксче, защо не опиташ да наддаваш с наметки, които да изплиташ като пресукани бримки със съответния наклон.  Пробвай наддавките да са с 1 бримка преди крайните - т.е. 2 бримки преди края и 2 след началото.  Мисля, че ще е малко по-еластично.
Опитай и с двойни крайни ( двойная кромочная) , може да стане добре. Пробвай на малки мострички, че да не разплиташ много.
Дано се включат и другите.

# 561
Тогава не прехвърляй крайните, а ги изплитай също. Аз  почти винаги си ги плета(но понякога превити).

# 562
Благодаря, Диорела. Ще пробвам така и ще кажа какво е станало. Още си стои, не ми се разплита, но така няма как да го оставя Grinning
Тити, писали сме заедно, и така ще пробвам! Благодаря!

# 563
аз май не мога да схвана какво правиш. Sad
разбрах, че наддаваш от двете страни за да стане триъгълен шал. а какво съединяваш после?

този не е ли като твоя?
https://knittingblog.net/trikutna-sharf-baktus-spicyami/

# 564
Ох Добри, хич ме няма с обясненията, а вече нямам какво да снимам Blush
Шалът е от отделни парчета с неправилна форма, като всяко е плетено в различна посока. И всяко следващо е заплетено от едната страна на предишното парче. Плета триъгълниче, и после към едната му страна заплитам следващото.
Крайната форма на шала също беше триъгълник, но изглежда като пъзел от отделни парчета. Нямам схема, правих го на око и повечето парчета също бяха триъгълни, защото най-лесно се напасват едно към друго.

# 565
май те разбрах. нещо такова, но триъгълно

https://www.justsaying2u.com/2018/08/knitting-on-bias-short-guide-to.html

# 566
Точно такова. Всичко знаеш бре Hug

# 567
МММ, представих си го със секционна прежда в преливащи нюанси и по-къси секции...Разкош.

# 568
  • София
Аз съм плела подобно, но на една кука. Нямам схема, просто взех някаква за триъгълен шал и направих равнобедрени триъгълници, които после съединих.
Скрит текст:

# 569
pilito, чудесен комплект!

Общи условия

Активация на акаунт