Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 191
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Момичета, имам нужда от помощ.
Може ли мотива от тази схема да се изплете открай до край от един цвят без да се сменят цветовете?

На мен нешо не ми се получава....

# 571
  • В полите на Пирин планина
Може от един цвят, разбира се...
Какво не се получава?

# 572
  • Пловдив
Може от един цвят, разбира се...
Какво не се получава?
Ами като плета от един цвят, реда не свършва там където трябва да започна следващия и от това се променя схемата....

# 573
Ще трябва да продължиш със залепени бримки до върха на листото на цветето, за да продължиш нататък. Предполагам това е мястото, което ти е трудно.

# 574
  • Пловдив
Ще трябва да продължиш със залепени бримки до върха на листото на цветето, за да продължиш нататък. Предполагам това е мястото, което ти е трудно.
Благодаря , Мос, това е наистина. Няма ли да стане удебелено там?

# 575
Ако е нисък пълнеж ще стане дебело. Залепената бримка идва отгоре върху синджирчето. Опитай.

Ето, направих набързо един елемент. Залепените бримки са в горната страна.
Трябва си тренирано око, за да ги види.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 23:41 от Mößbauer-Effekt

# 576
Хм, не получавам нотификации от темата. И с други теми ми се е случвало.

Идвам да благодаря  на всички за съветите за еластични триъгълници. Всички бяхте прави, гледах и клипчета, и разбрах техниката. Диагоналният ред пак ми е грозен, но то си е от плетачката.

Междувременно пристигна поръчаната тънка прежда и започнах нея, дебелият шал ще остане за зимата.
Новата прежда обаче, не е каквото си представях. Нито като цвят, нито като текстура. Единственото донякъде хубаво е, че е по-дебела от очакваното и ще плета с игли 4 вместо 3. Не ми се занимава да я връщам, така че ще плета друг модел, подходящ за преждата. Представях си го по-лекичко и ефирно, но каквото-такова, поне ще стане по-бързо с дебелите игли.

# 577
  • Пловдив
Ако е нисък пълнеж ще стане дебело. Залепената бримка идва отгоре върху синджирчето. Опитай.

Ето, направих набързо един елемент. Залепените бримки са в горната страна.
Трябва си тренирано око, за да ги види.

Страхотна си , Мос,
Ще пробвам и така. Изплетох и един триъгълник, като промених схемата и започнах следващия ред от там където свършва предходния. Ще сравня двата и ще реша по кой начин да плета. Аз съм "турист" в плетенето на една кука и  едва ли ще ми се получи толкова добре, но практиката учи.

# 578
  • София
Здравейте, лилавото мотивче е страхотно! Ще става и за шал. Аз се боря с едната кука , между лятна ажурена блуза на две игли и опити да направя читава подложка за бебешки терлички с крочет. Чудя се и браво, плетете много на една кука. Не знам, но при мен след опити ме боли китката и  май до тук ще е! Обръча е удоволствие, но тази кука?

# 579
От куката ме боли, когато плета с трикотажна прежда- панер, чанта и т н Тогава трябва яко почивка
От дреболии не

# 580
На мен пък двете игли много повече ми натоварват ръцете, една кука почти не я усещам. И ако усещам, то е на пръстите, не на китките. Явно е до техника на плетене, или на кой където му е слабото място...
Но аз плета само с нормални прежди и доста хлабаво. В началото плетях стегнато и ме боляха ръцете, и с много усилия се привикнах да плета хлабаво. Не става толкова красива плетката като е хлабава, признавам Blush
Но за панери и подобни предполагам, че се иска доста сила, хем преждата дебела хем стегната плетка.

# 581
  • Бургас
И мен ми се натоварва китката, но от определени, точно такива-за чанти , панери иначе от другите не.

# 582

Миранда Кер
Скрит текст:

е не мога да не сложа това тук Simple Smile
тренд са си плетените неща

# 583
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Каквато съм русалка уголемен модел, а се пусна с такова, а съм провалила туристическия сезон в Ларнака.

Trollface

# 584
Добри, в американските плетачески фейсбук групи такива русалки си плетат и се  снимат, че чак аз се впечатлих. Много сме си добре Wink

Общи условия

Активация на акаунт