Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 189
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Blush ще се въздържа.
За младо, стройно момиче на морето ще е супер.

# 586
Аз смятам, че има плетени шедьоври за всяка декада девойки и телесно-духовни форми. Всяка подходяща плетка оживява 🥰

# 587
  • Бургас
Най-накрая завърших една чанта за подарък .Много трудно се работи с тази рафия, все ми се вижда криво, но не мога повече да разплитам, иначе ми харесва като модел, ще си направя и на мен в друг цвят.Взех идеята от Страдивариус.

https://www.facebook.com/108239114843218/photos/a.12280238672022 … /288920750108386/

# 588
  • София
Галчудо Ти си герой! Не само си изплела чудесна чанта от рафия, но и черна! Нещо, което аз лично не бих направила - едно, че преждата ми жули, друго, че е черна и ще се кьоря... Пробвах се да направя шапка - изплетох, но не държи особено форма, както готовите шапки / тип Федора, с малка периферия /. Иначе пък е лека прежда, точно за летни аксесоари ...
Аз тези седмици се отчитам с още две шапки, като край на шапковия сезон и продължавам с жилетка на една кука ... да видим докъде ще я докарам ..
Скрит текст:

# 589
  • Бургас
Герой-по разплитане Laughing
В интерес на истината не жули изобщо, но при разплитане се къса и мачка.Меко е и се криви, но като ги гледам по магазините и там не са перфектни чантите от тези прежди.
Шапка плетох от другия вид лятото, тогава бях питала за регилин -безцветен канап, с който държи форма.

Баретката е много красива.

# 590
  • София
А, аз бях плела от Папир, която е усукана прежда и жули. поне мен. Други плетачки може и да нямат този проблем.
Но пък може да пробвам Рафията за още един шапо-опит... И да, регилинът върши работа за периферията, то при мен и основната част на шапката не е ок, въпреки, че плетох стегнато.
Благодаря Simple Smile Втора е, че първата изгубих още в първите дни носене Sad  Давам линк към модела - безплатен е - в равелри - https://www.ravelry.com/patterns/library/gorro-amanara

# 591
  • Бургас
Аз имам още папир и ако си намеря регилина ще опитам да сложа на няколко места-горе м/у  кръга и средната част, долу м/усредната и перифирията, и на саммия ръб.Дали няма да е по-добре?

Рафията е мека, не знам какво ще стане на шапка.

# 592
Рафията е много приятно мека, да. Държи форма шапката с малка периферия. Понеже не намерих регилин, си купих рибарска корда, но не съм слагала. Така си ги нося. Сега последно си оплетох памучна https://youtu.be/DeL6SUt07IU доста лесна

# 593
  • Бургас
Каква прежда използва, Хепи?Стои ли твърда? Кордата може ли да я покажеш ако я има в нета.

# 594
Е памучната не седи много твърдо, ама аз плета и хлабаво
Е така седи, на мен ми е удобна...както винаги пробната леко голяма, вече ще знам как да я модифицирам тези от хартиена прежда седят по-твърди и стабилни, още не съм ги извадила старите, не ми се е доплело и нови...иска свикване хартиената прежда- твърдата, но не е немислимо твърда. Simple Smile А е ефектно и готино за шапка
Кордата в рибарските е всякакви видове, размери и метражи Simple Smile тая харесах на око, има по тънки,по дебели ...

# 595
Здравейте, мили плетачки! Гледам че вече имате лятна нагласа и аз малко ще покажа нещо.

Това е вискозна рафия Espi
А има малко нови зимни шапки от кашмир

# 596
Хепи, благодаря за линка, точно такава шапка искам. Имах такава купена от рафия, любима ми беше, съсипах я от носене.
Най-лесно ми е да плета по клипче, спирам го, връщам, и повтарям като папагал докато ми се получи Blush

# 597
  • Бургас
Хепи, благодаря! И аз мога да използвам идеята за цветята в следващата шапка.

Phloxx  Laughing

Анджи, ти слагаш ли ригелин в шапките?

# 598

Анджи, ти слагаш ли ригелин в шапките?
Да, винаги. Ригелин режа, изваждам кордата и я слагам. Краищата фиксирам като ги нагрявам  над свещ. На шапка с Малка периферия слагам в последния ред, а с големи като на снимка на определено растояние в няколко реда.

# 599
  • Балчик
От дебело памучно макраме сътворих две декоративни възглавнички. Много си ги харесах, особено за подаръци, мисля че ще са подходящи.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 00:30 от AVA ROSE

Общи условия

Активация на акаунт