Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 179
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря! В събота дали работи?
Диорела, ти ще я научиш добре. Моята дъщеря е с нисък диоптър, но реших, че няма да я занимавам с плетене да не вдигне диопътра, иначе проявява интересе.

# 631
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че работи.
работеше и в понеделника след великден, който беше почивен ден.

# 632
Дънките ми късеят. Искам да оплета дантела отдолу. Някой идея, Лейди?

# 633
# 634
Благодаря
Вярно, че се казваше кайма

# 635
malinkap, с малък диоптър май ще може да плете и без очила, аз бих я учила, щом има желание.
При нас нещата вървят по-бавно и трудно, защото моята пише с лява ръка, но плетенето го започнахме нормално, за да не й се налага да обръща огледално, когато гледа клипове. Казах й, че и двете ръце участват в плетенето и която, както я научи какво да прави. Вече се справя и започна първия чорап, но не кипи от желание, иска малко ръчкане от моя страна.

Добри, благодаря за линка! Ще видим кога ще се разходя до там.

# 636
Малкият диоптър може да стане и голям. Ще го пропуснем това занимание. Това с координацията на ръцете е най-сложно, но като се свикне става лесно.

# 637
И аз съм с малък диоптър. Само веднъж ми беше трудно, плетох с много тънка прежда, почти черна, пет ката непресукани ги плетох с игли 3. Постоянно изпусках по някоя нишка. Плетях само до прозореца на слънце, и накрая зарязах плетката - голяма мъка беше, а аз все пак плета за удоволствие. Иначе често се усещам, че ако плета права плетка, даже не гледам в иглите през цялото време, ръцете вече си знаят какво да правят Grinning

# 638
Тъмна нишка се плете трудно. Аз си слагам отдолу светла хавлиена кърпа за фон под иглите и става лесно. Разстоянието от иглите няма значение, важното е да има светъл фон отдолу, където се вадят бримките. Така изплетох пуловера на ММ от 9  нишки в  графитено сиво. Преди седмица завърших тънък пуловер на дъщеря ми с 3 нишки, на игли № 3, в тъмно лилаво, пак така.

# 639
За черна прежда трябва и да ви идва светлина отзад. Наскоро плетох играчки от две космати черни прежди - Минк и Канкан. Не е невъзможно. Седях с гръб към прозореца да ми идва слънце отзад, и бял плат в скута.

# 640
Ееее, страхотна е! Animal Paw Prints

# 641
  • София
Тити, страхотно мече! Браво!👍

# 642
Не е по темата точно, но не е ли коте? С тези остри ушички.....

# 643
Как е изплетено това коте ?
Много ми харесва !

# 644
Ами как, бавничко и с търпение. На 1 кука е. Моделът си е мой, описанието ми е в главата само. Петичките и носът са плетени и зашити върху основата.

Общи условия

Активация на акаунт