Колко търпение е нужно?

• 14 833
  • 432
  •   1
Отговори
# 105
За мен е нормално да има дълги разговори с колегата и да си разказват кое как кога по работни дела. Един вид си предават кое е свършено, кое не. Аз мразя да говоря по телефона, защото е все по работа, но съм водила и доста дълги разговори.
Като е бил на смяна е нормално да е уморен, но в почивен ден не би трябвало. 8 месеца са напълно достатъчни да свикнеш с новата среда и натоварване.
За мен ключовия въпрос би бил - бих ли живяла така 20 години? Ако отговора е НЕ, то е ясно какво следва. За мен е субективно колко внимание се обръща на един човек. За едни 1 час да си говорят е изключително малко и недостатъчно, а за други може даже да е прекалено много.

Само абдикирането от домакинстването не приемам. Мразя домакинстване... Joy

# 106
  • София
8 месеца е дълъг срок, кофти навика вече е на лице и прекалено дълго си е живял по новия начин, че да направи разликата преди - след. Прекалената толерантност играе срещу нас.

# 107
  • Тра-ла-ла
Брех тия аварии, щом по цял час се предава отчет на колегата и то не на място при смяна, а по телефона. Ще кажете, че са гърмели трансформатор след трансформатор или на всяко кьоше се е пукала ВиК тръба. В съботен ден в нашия софийски квартал се оказа, че има 3 ВиК аварии и само 2 дежурни екипа, които покриват 1/3 от София. Дали координаторът им се е счупил да пише имейли и се е върнал утрепан от работа?!

Интересно дали в почивните дни пак говори с колегата по 1 час. А и при тези смени 2 на 2 и ако са по 12ч....май трябва да има повече от 1 колега, с който да се сменят.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 14:29 от Джулая

# 108
Преди въпросната смяна на работата, той по различен начин ли се е проявявал в домакинските и партньорските задължения?

# 109
  • София
Едва ли. Може би чак сега приятелката е излязла от унеса и еуфорията.

# 110
Снощи отново е говорила с него, ако може да се нарече изобщо разговор. Отново се е държал арогантно и нервно, той не виждал проблем в себе си, а в нея, явно имала твърде много свободно време да се чуди за какво да недоволства. И след като имала време да се чуди за какво да мрънка, значи можела да свърши и домакинската работа без проблем. В общи линии пак е наговорил същите глупости. Само е отговорила с " добре" и толкова. Каза, че днес след работа ще мине през квартирата да си вземе малко багаж и ще отиде при приятелка за известен период. Подкрепям я напълно. Достатъчно пъти се е опитала да говори с него през тези месеци и да му каже как се чувства, без скандали и заплахи, но на него явно му е било все тая.

В началото на съжителството им е помагал вкъщи, но постепенно започнал да се скатава и накрая съвсем да не пипва нищо. Това скатаване е започнало преди да смени работата. Днес разбирам, че бил и претенциозен за храната и държал като се готви нещо да е точно както той е свикнал да го яде. На мен вече ми идва в повече такава наглост.

# 111
Значи работата няма нищо общо, той просто си е такъв, използва я за оправдание.
И аз подкрепям решението за изнасяне.

# 112
  • Тра-ла-ла
Целият багаж да си вземе. Няма смисъл да влага повече емоции и нерви в тази връзка и повече пари и труд в това домакинство. Пък и да обслужва сексуално самог@зника

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 23:59 от Джулая

# 113
  • София
Чудесно, че е решила да се изнесе.

# 114
Последното уточнение показва, че проблем има, жената е наясно но до сега не е била готова да предприеме действия за промяна. Има го този момент да виждаш накъде вървят нещата но да не ти се занимава  с това да почваш всичко отначало.
Дано не се върне при него, защото и това се случва, един вид моето положение е зле но непознатото е още по-страшно.
В крайна сметка както позволи, така ще се държат с нея.

# 115
Ех тези много работливи мъже, бре.
Ама това момиче защо ще взима малко багаж? Пак ли ще чака чудо?

# 116
  • София
Дало е момичето дастатъчно, все се е надявала и тя не знае на какво....

# 117
Ех тези много работливи мъже, бре.
Ама това момиче защо ще взима малко багаж? Пак ли ще чака чудо?
Не, просто трябва малко време да намери нова квартира. Все пак не може да си натресе багажа у приятелката си.

# 118
  • София
Е**си нахалника - като принципа в казармата "Войникът трябва да е постоянно зает с нещо, да няма време да мисли за глупости".

# 119
Правилно. След като в нея е проблема, да освободи господина от проблема му. И дано не се връща. Защото като нищо той да почне да се извинява и да обещава. Но човек, който не вижда никога грешки в себе си, не се променя.

Общи условия

Активация на акаунт