Колко търпение е нужно?

• 14 816
  • 432
  •   1
Отговори
# 90
Нужният разговор е бил проведен без ефект. Тя вече ще си прецени доколко не я устройва положението.
Аз след подобно отношение също ще вдигна скандал, ще си кажа на мен какво ми е и ако няма разлика в много кратък срок - довиждане.

# 91
Колко е този кратък срок при вече пропиляни 8 месеца?

# 92
За нея са пропилени, той може изобщо да не се е усетил.
Не бих приключила връзката без един стабилен разговор и още един шанс. Щом още е с него, значи все има за какво, а и година и половина не е малко време.
Освен това може и Стрина Калина да не знае съвсем всички подробности.

# 93
Не бих приключила връзката без един стабилен разговор и още един шанс. Щом още е с него, значи все има за какво, а и година и половина не е малко време.
Освен това може и Стрина Калина да не знае съвсем всички подробности.

Въпросната жена е явно доста смачкана и е склонна да я подритват, използват и да търпи още дълго време.
Това е причината. А не че имало нещо в него, защото явно няма нищо в него.

# 94
Това значи в най, ама най-добрия случай, че са много различни. Но като сложиш овикването и обвиненията, картинката се усложнява.

# 95
Не съм съгласна, че е смачкана и склонна да я подритват.
Тоест, може и така да е, а може и още просто да е влюбена. Оставам с впечатлението, че е млада жена и сега събира житейски опит. Да разтурват квартирата веднага е най-лесно, а после може дълго да е я яд, че не са опитали още веднъж да си подобрят отношенията.
Още нищо чак толкова непоправимо не е станало, че да няма шанс за промяна.
И мен моят мъж ме нарече още в началото "лигла" и в нашата ситуация беше абсолютно прав.

# 96
Една част от нещата са и при мен, и на мен тук във форума са ми събирали куфарите многократно. Но разликата е, че винаги намирам време да си говорим с жена ми- дали докато вечеряме с децата, като си легнем или сутрин в колата. Може да е малко, но си говорим.
Вероятно работата му действа много изтощително психически- щом е на ръководен пост, дори и само на няколко човека, дори и бачкатори, в началото е трудно. Определено е трудно, 8 месеца не са нищо да свикнеш. Предполагам е млад мъж на 25, макс 30, още не е свикнал с тази отговорност. Аз на 22-23 като започнах първите месеци напрежението ме скапваше, вечер се прибирах с главоболие и напълно изцеден. Е с приятелката ми тогава си говорихме, ама тя не беше от най-натоварващите и искащи внимание.
Другия проблем- разговорите с колегата по 1 час. Първоначално даже си помислих за другия бряг, разбрах, че все пак правят секс редовно и си го търси, което до известна степен изключва тая вероятност. Само да поясна, на времето имах много приятели, с един бяхме доста гъсти в онези години, ама никога не съм имал разговор по телефона повече от 2 минути.
Като съвет- нека говорят, да му каже на къде отиват работите, пък вече каквото дойде. Ако почне със скандали или не чуе нищо- пак е отговор.
А тези бързо събиращите куфарите, леко се съмнявам личния им живот да е пример за успешен такъв. Да не продължавам, че пак ще има форумни драми.

# 97
  • София
8 месеца не е малко и я разбирам. Принципно знаете моето отрицание на стремежа на всяка цена да се стъпи на мъжкия врат. Но в момента и аз съм донякъде в сходно положение.
От Нова година ММ е на нова работа, на смени, обаче покрай свикването - пълно занемаряване на битовизмите и на реалната грижа за детето.
Скрит текст:
Дразня се, че ми се отговаря: "Ааа, когато правех нещата, не го оценяваше, а сега мрънкаш". Не смятам, че трябва всекидневно да благодаря за нещо свършено, което си е в реда на нещата. Ако нещата не се правеха, бракът ни нямаше да издържи досега.
И като капак на всичко - занемаряването не е компенсирано с пари. Което води до мисълта за какво се кътат парите, които трябва да се дават за извънреден труд или на другата работа.
За споделянето не съм съвсем съгласна - колегата е в час с нещата, а приятелката - не. За мен формулировката "с него си споделя, а с нея не" е некоректна и сравнява несравними неща.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 14:48 от Cuckoo

# 98
Бих проявила малко търпение в такава ситуация, ако нямам чак толкова големи чувства и доста такова ако наистина обичам някого или съм привързана. Мотаеха ме месеци без изгледи да се получи нещо но аз бях много привързана но това е друга тема. Явно колежката го обича наистина или е свикнала с него, за да търпи толкова дълго време.
Относно напрежението на работата-това е по-скоро оправдание. Когато човек смени работа, среда е неизбежно да е по-натоварен и да има промени в настроението, но любимият човек трябва да служи по-скоро като светлина в края на деня, а не да предизвиква изнервеност. На мен също ми прави лошо впечатление тези дълги разговори с колегата му. Едно е сигурно-успешна връзка се гради на взаимно доверие и задължителна комуникация. Не си ли говорят двама човека за това какво ги мъчи и какво би ги направило щастливи, не е добре. А и дори единия да не е с толкова натоварен график, да се чувства виновен ли? Никой не заслужава игнор, на всеки е нужно в края на деня да се разтовари както намери за добре.
Стринке, може би въпросът ми ще ти се стори безумен  странен, но има ли вероятност покрай тази работа човекът да има контакт със странни хора как да кажа.. нещо като "промиващи мозъка". Как са били отношенията им преди? Чувала съм за всякакви безумия.

# 99
Някой назад каза нещо в духа, че че ако 8 месеца не можеш да свикнеш и все си напрегнат - значи не ставаш за тази работа. Ама що трябва жената да е виновна?
От чисто любопитство, каква е тази супер сложна, но все пак не тежка физическа работа 2/2?

# 100
Не я обича, гледа си удобството, да има секс, жената да му чисти, да делят сметките. Явно не я понася. На този етап от връзката не е нормално, да стане толкова бързо. Може и да не му върви с жените.

# 101

От чисто любопитство, каква е тази супер сложна, но все пак не тежка физическа работа 2/2?
Ръководи екип, който отстранява аварии на различни места. Той самият не отстранява аварии, подават му инфо за авария, той решава кой и къде да прати. Като отстранят аварията, проверява и праща мейли обратно, че е отстранена.

# 102
Ама....поне смяната му да е 12 часа?

# 103
  • София
Смяната и 22 часа да му е, ако иска - ще дава.
Муньо е класика в жанра - работата, секса, вечерята, аверите и оная там "много филми гледа".

# 104
Колко е този кратък срок при вече пропиляни 8 месеца?

Седмица, най-много две. И то с ясната уговорка, че това е втори шанс и трети няма да има. Да не си мисли временно да замаже нещата и после пак постарому.
Може да не ми е идеален и за пример личният живот, но съм събирала багаж и за по-малко. Както и съм търпяла повече, но до време. Различни сме и един би търпял едно, друг - друго. Няма правило.

Общи условия

Активация на акаунт