Колко търпение е нужно?

• 14 809
  • 432
  •   1
Отговори
# 75
Какво точно е търпяла? За мен човека от самото начало си е бил такъв, тя обаче си е навила на пръста типично по женски да го променя. Ако аз имах връзка с такава пълна противоположност нямаше да вися 8 месеца и да чакам чудеса, а просто бих си тръгнала. Но ...не по-лесно е да се вдигат скандали.
Ако той е бил такъв от самото начало, дали тя щеше да хукне да живее с него? Рядко срещани екземпляри са тези, които още преди съжителството виждат реалната ситуация, но все пак решават да заживеят заедно, защото се надяват другият да се промени.

Но мен кое не ми хареса: цялата история разказана много едностранно, много пристрастно, много черно- бяло. Едва ли точно това се случва.
Не мога да разкажа и двете гледни точки.
За пристрастието е факт, че съм пристрастна, защото я познавам какъв човек е и защото съм участвала в такъв филм преди години. Много е объркващо да искаш минималното, а отсреща да те убеждават, че искаш твърде много. В даден момент започваш да си мислиш, че наистина е така.

# 76
Че тя ако иска раздяла кой ще я спре? По- скоро го заплашва с раздяла. Но мен кое не ми хареса: цялата история разказана много едностранно, много пристрастно, много черно- бяло. Едва ли точно това се случва.
Може да не е сигурна, че иска раздяла, може да чака чудо. Темата ми звучи точно като въпрос - да чакам ли чудо. Моят личен отговор е - не.

# 77
И после пак мъжа виновен, че тая седяла и търпяла. Или чака той да я изгони, за да може съвсем жертва да го изиграе.
И аз казвам - знаем само нейната гледна точка.

# 78
  • София
За мен е важно партньорът да бъде и приятел, освен всичко друго. Приятелство в описаната връзка не видях.
От гледна точка на сегашния си опит не бих стояла в отношения, които ми носят постоянен дискомфорт. Абстрахирам се от това кой какъв е. Фактът, че се прибирам вкъщи с неприязнено чувство, би ме накарал да си търся друг дом.

# 79
Леле, представих си ситуацията и с 1-2 малки, ревящо, тръшкащи се, постоянно търсещи внимание деца...
Този сигурно ще се крие под дивана тогава...

# 80
И това, само от съвместно скоро съжителство.
Ами нямат деца, нямат брак, мъжа няма и дом и нищо не може да и предложи. Да тръгва навреме, че и ако дете има страшно.
Може да не е доволен от работата, но пък поне секс има при тях. Голяма част от мъжете се разпускат при жена вкъщи, принцове са.

# 81
  • София
Калина, намери и прочети какво е stonewall/ing relationship.
То бива ден, два, осем, ама осем месеца не бива!

# 82
Да го остави да плаща сметките поне, секс има, ако това стига за момента може да не му обръща внимание. Ако си делят всички разходи, да си ходи.
На колко години са?

# 83
А защо не започне тя да се държи като него?Да спре да му обръща внимание,да спре да върши всичко вкъщи,да му отказва секс,почти да не говори с него,да излиза без да го уведомява,всико все едно той не съществува....и да видим той как ще реагира.Мисля,че след седмица ще му направи впечатление.

# 84
  • Тра-ла-ла
99% от темите в СО са едностранно представени. Нищо ново и странно.

А защо не започне тя да се държи като него?Да спре да му обръща внимание,да спре да върши всичко вкъщи,да му отказва секс,почти да не говори с него,да излиза без да го уведомява,всико все едно той не съществува....и да видим той как ще реагира.Мисля,че след седмица ще му направи впечатление.
Ще реагира като я нападне и изкара каква ли не....но няма да осъзнае, че всъщност той е такъв и си е заслужил насрещното поведение. Такива хора не се осъзнават и много манипулативно извъртат ситуациите и пренаписват реалността, карайки те да се съмняваш в здравия си разум и правилна преценка.

# 85
99% от темите в СО са едностранно представени. Нищо ново и странно.

Ще реагира като я нападне и изкара каква ли не....но няма да осъзнае, че всъщност той е такъв и си е заслужил насрещното поведение. Такива хора не се осъзнават и много манипулативно извъртат ситуациите и пренаписват реалността, карайки те да се съмняваш в здравия си разум и правилна преценка.
Да,верно е,но какво от това?Ако не пробва с неговите камъни по неговата глава ,трудно ще постигне нещо.Като не му отърва,да си ходи.
От гледна точка на 30г ми опит с мъжа ми го пиша това.Ядосвал се е ,побеснявал е,но е имало резултат в моя полза.Един мъж,ако не иска да загуби жената,се стреми да я чуе в един момент.Когато не разбира от думи,трябва да го усети с дела

# 86
Охо, чудесно си разбират от дума мъжете, не са малоумни. Жените се мъчим да се самоубедим, че те просто са малко глупавички, нали, трябва да бъдем търпеливи, в краен случай да ги плеснем (образно), че да се сетят .... Няма такова нещо. Мъжете чакат да мине бурята, това значи, че им е минал номерът и мусаката и сексът остават.
За други жени не отговарям, аз лично нямам желание да си губя времето с чакане някой да се 'усети'. Дето с него, там и без него, направо се разделяме и готово.

# 87
Тотален манипулатор, използвач и егоист. Не става за нищо.
Щом вече е говорила с него и той има наглостта да и крещи и да я обижда, нещата са ясни.
Ако остане, ще стане още по-зле.
Да му посочи вратата веднага и да приключи това жалко подобие на връзка.

# 88
  • София
Давам месец -два-три за адаптация и после - довиждане.

В очакване на "чудото" не един живот е пропилян.

В интерес на истината, аз винаги съм изговаряла нещата овреме, с мимолетни срокове за корекция /от моя страна също/ без чакане за нанатрупване. Защото така се създават емоционално нагнетени хора със заседнала обида в душиците и е разяждащо, нездраво и нещастно.

# 89
Тя му е дала осем месеца.
Няма нужда да говори с него. Той се смята за безгрешен.
Просто да му каже, че всичко м/у тях е приключило и да изчезва от апартамента. Или тя да изчезне.
Даже и да не му каже, че се изнася. Да го направи като е на работа за да си спести сцените, виковете и обидите.

Общи условия

Активация на акаунт