Колко търпение е нужно?

• 14 806
  • 432
  •   1
Отговори
# 60
Между темерут и интроверт има голяма разлика. Вторите имат емоционална интелигентност, до която се докосват най-близките около тях. Ако не желаеш да говориш с партньора, с брат, сестра, родители, според мен не си интроверт, темерут си.

Всички сме били на нова работа и под стрес, ама нормалните хора или влизат в крачка, или преценят, че това не е тяхното и си тръгват. Да разпадаш връзката си, оправдавайки се с работа, ама в същото време да не прекратяваш тая връзка, говори много лошо за теб, не за човека до теб.

# 61
Според мен, работата е оправдание  за счупените отношения.

# 62
И аз мисля като Елунария. Колкото и да е стресиращ периодът за някого най- важното е да имаш желание да го споделиш с човека до теб. Не бих имала нищо против ако сяда и говори как се чувства дори да е негативен. Защото ще усещам, че сме близки. Но да ме подминава, игнорира и да не желае да общува с мен... няма да изтърпя дълго. Губи ми се смисълът на подобно съжителство.

# 63
В този случай няма дуднене. Пише, че 8 месеца е търпяла, само се е опитвала да го попита човешки как е, на което е отговарял, че не му се говори. Нападението е най-добрата защита, нали знаете. Понеже на нея вече ѝ е писнало да я приемат за предмет и е поискала отговор, вече няма какво да направи, освен да започне да вика.

# 64
И да викаш  ,отсреща ако имаш стена, нищо не става, няма ли чуваемост и емпатия, нещата са счупени.

# 65
И удобно се забравят всички нормални и човешки опити за разговор, и се помни само как се вика, дудне, мрънка. Много е токсично това...

# 66
При тях той вика. Не иска да говорят въобще по въпроса и явно си мисли, че  това е начинът да избегне обсъждането на проблема.

# 67
Какво точно е търпяла? За мен човека от самото начало си е бил такъв, тя обаче си е навила на пръста типично по женски да го променя. Ако аз имах връзка с такава пълна противоположност нямаше да вися 8 месеца и да чакам чудеса, а просто бих си тръгнала. Но ...не по-лесно е да се вдигат скандали.

# 68
Да го пуска по нанадолнището. Тая връзка не я виждам в бъдеще.

# 69
Ако хората от самото начало бяха такива, този раздел щеше да е празен. Никой не се държи открито по такъв начин в началото на една връзка, камо ли да се стигне до съвместно съжителство.

# 70
  • USA
Доколкото разбирам той работи, тя работи. Той някаква нова стресова работа, не е като да издържа той сам семейството.
 Нещата трябва да са в симбиоза, едина да допълва другия и всеки да се чувства ОК в тая връзка.
Жената се чувства пренебрегната, вместо вечер с любимата жена да сподели как е минал деня, този младеж/мъж предпочита разговори с приятел...това не е добре.
Иска секс-има го, иска някой да го пере-има го, иска някой да му готви -има го....делят разходите...ми това си е съквартирант с превилегии. Жената се опитва да поговори, да поправи нещата-нашия се сопва...ами не е нормално това, още повече те са "гаджета под един покрив", нямат деца, заеми...ако от сега е така какво ще стане.
МОже би да го хване тая дама на къс пас и кое, какво как и как си представя всичко. Ако още сега изсяснят нещата всеки ще може да си търси щастието и да продъжи напред без чак толкова стрес.
Това да не общуваш уж с най-близкия си и да не гледате в една посока няма да доведе  до никъде.
Жената ще търпи, търпи и в един момент ще избухне като вулкан. Няма смисъл да с е отлагат тези неща, като ще избухва да избухва.
Когато нещо те притеснява в една връзка и не си щастив, според мен първо с еопитваш да говориш с човека, да си сверищ часовника, ако нищо не се получи просто няма смисъл от тази агония.

# 71
  • Somewhere beyond the moon and stars
Колко търпение е нужно? Никакво.
Той се е превърнал в саксия, не тя. На никого не му трябва мъж с ентусиазъм и емоционалност на фикус. Ракията, салатата и дистанционното (за жената). В 21 век - не, мерси. Thank you, next.

# 72
Не е на висок пост. Да речем, че координира работата на група хора, ама не са някакви проекти и прочие сложнотии.
Казвам ви, че ако не го познавах кой е, бих си заложила главата, че е мой бивш хубостник. Поведението е едно към едно.
Много добре си го написала - бивш. Как добре звучи в ситуацията.

# 73
Какво точно е търпяла? За мен човека от самото начало си е бил такъв, тя обаче си е навила на пръста типично по женски да го променя. Ако аз имах връзка с такава пълна противоположност нямаше да вися 8 месеца и да чакам чудеса, а просто бих си тръгнала. Но ...не по-лесно е да се вдигат скандали.
Хайде стига си измисля глупости, а?

Та снощи ѝ писнало вече сериозно и му казала, че ако това не се промени, се разделят. И той избухнал срещу нея, че била неблагодарница, че той стоял там, за да могат да си плащат разходите, че била лигла и егоист и явно ѝ било много трудно да влезе за малко в положение, че работата му е стресираща и вместо да си почине като се прибере, тя му пилела на главата. Предложила му да смени работата, щом го докарва до подобно състояние, питал я тя ли щяла да поеме всички разходи. В крайна сметка я нарекъл лигла и несериозна и отишъл да спи.

Жената е поискала раздяла, онзи ù е вдигнал скандал.
Ами съжалявам, но никой не е длъжен да търпи псевдоинтровертни ла*нари с проблемно поведение и комплекси, на които им е лесно да се изкарват жертви на живота, службата и лошите други хора.

# 74
Че тя ако иска раздяла кой ще я спре? По- скоро го заплашва с раздяла. Но мен кое не ми хареса: цялата история разказана много едностранно, много пристрастно, много черно- бяло. Едва ли точно това се случва.

Общи условия

Активация на акаунт