Колко търпение е нужно?

• 14 858
  • 432
  •   1
Отговори
# 315
Службите на смени са със сумарно изчисляване, не го цакат всеки месец да бачка по 3 дни отгоре.
Ако става на въпрос, и тези, дето сме на 8 часа, веднъж ние цакаме шефа, веднъж той нас, защото работните дни в месеца са различен брой, но заплатата е все Х лева.

# 316
  • София
И как става все така, допита се някоя дама до бг мама, чете 1-2 дни и светкавично взема правилното решение? Браво, голяма сила сме!
Напротив, повечето изчезват, след като им се обясни, че решението е в техните ръце.
Службите на смени са със сумарно изчисляване, не го цакат всеки месец да бачка по 3 дни отгоре.
Ако става на въпрос, и тези, дето сме на 8 часа, веднъж ние цакаме шефа, веднъж той нас, защото работните дни в месеца са различен брой, но заплатата е все Х лева.
Не говоря за пари, имам предвид, че той все едно той работи 3 дни повече от нея в месеца. А съм взела средногодишния брой работни дни, разделен на 12, затова са 21.

# 317
Разбрах те, само че той е на смени , значи сумарно му изчисляват работните часове и не може ей така да надработва всеки месец. Не е законно. Или му дават почивни дни, или му плащат надработеното.

# 318
  • София
Разбрах те, само че той е на смени , значи сумарно му изчисляват работните часове и не може ей така да надработва всеки месец. Не е законно. Или му дават почивни дни, или му плащат надработеното.
Ако плащат - хубаво, обаче тялото и умът се нужаят от почивка, независимо кой какво плаща.
Само го отбелязвам, защото доскоро не бях се замисляла.

# 319
Не го жали толкова. Който е работил 2:2 знае, че е много по-удобно от редовна смяна 8 часа всеки ден.
В началото е зор, може би месец-два, докато се свикне, после оценяват всички предимства на този режим на работа. И реват, ако трябва да се върнат на нормално работно време, защото не им остава свободно време за нищо, камо ли да си свършат някоя работа през седмицата.
Неслучайно много от работещите 2:2 си намират и допълнителна работа за свободните дни...

# 320
Ако плащат - хубаво, обаче тялото и умът се нужаят от почивка, независимо кой какво плаща.
Само го отбелязвам, защото доскоро не бях се замисляла.
О, това съм го установила отдавна, старо куче съм и искам почивка.
А Сийка е напълно права. Честно казано, още бих работила продавачка у мола на смени, ако ми плащаха същите пари, каквито получавам и сега. И щях да имам по-малко нерви и повече свободно време.

# 321
Ако работещите на смени в месеца им се съберат повече работни часове/дни, им дават компенсации - още няколко почивни дни.

# 322
  • София
Не го жаля прекалено, разбира се, че в някои отношения е по-удобно. Но другият трябва да е наясно, че по-често ще им се разминават разписанията и излизанията ще се разредят, защото рядко се пада да е свободен в събота и неделя.
В момента ММ също работи така, но не ми пречи. И все пак не сме пресни влюбени, а с Н години брак.

# 323
Разминаването е съвършено друг проблем. Той не ù е отказвал да излязат, защото се разминават програмите, а защото не иска да излезе с нея.

# 324
Да не издребняваме, но при 5-дневна работна седмица имаме средно 22 отивания и връщания на работа, ако е по час в посока, ето ги 2-та работни дни.
Като добавим и факта, че 8-часовият работен ден е прекъсван от почивки по половин-един час, ангажиментът става още по-голям. Докато повечето смени на 12 часа са си с включените почивки. Поне такъв е моят опит.

# 325
Като човек, работил 24 години 2 на 2 ,мога да кажа, че има повече време за всичко. Децата си отгледах така, почти без болнични, свободно време за мен самата бол.,кеф ти втора работа, кеф ти удоволствия през деня, когато всички са на работа. Наложи ми се половин месец да работя от 07 до 16....еее нема такова натоварване.

# 326
Така си е. 2/2 си е удобно много.

# 327
Чудя се на хората работещи редовна смяна, кога ходят на лекар, фитнес, фризьор и тем подобни належащи нужди. А по институции? Всичко работи от 08 до 17.
Тежки са нощните смени, но предпочитам да имам свободно време през деня.

# 328
Чудя се на хората работещи редовна смяна, кога ходят на лекар, фитнес, фризьор и тем подобни належащи нужди. А по институции? Всичко работи от 08 до 17.
Чакат си ваканционни дни или ако могат вземат неплатена.

# 329
Или бягат от работа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт