Колко търпение е нужно?

• 14 884
  • 432
  •   1
Отговори
# 165
Мен пък призиви да не се сравняваме, са ми неразбираеми. Как тогава ще разбереш, че при теб е зле?

# 166
Ей начи, понякога наистина може човек да има кофти период и да не му се прави нищо, да няма желание за нищо. Защо е нужно да се нагнетява и напряга обстановката. На мен ми се струва, че жената е неудоволетворена, че нещата не отиват към брак и деца и е започнала просто лекинко да се изнервя и да губи доверие. На зле са тръгнали нещата при тези двамата. Ама и тя е почнала да става досадна, и с тези скандали съвсем ще заминат нещата.

# 167
Оф, пак чели-недочели.
Периодът е половината им връзка, твърде е дълъг - 8 месеца, а скандалите ги вдига той, не тя.

# 168
  • Тра-ла-ла
Абсурд жена да цъфти, да грее и да има мерак да е опъната като струна след като 8 месеца не я броят за слива...А, пардон!!! всъщност само за това я брои тюфлека. Рядко някоя жена с кеф и доброволно става мрънкаща и недоволна.

# 169
Мен пък призиви да не се сравняваме, са ми неразбираеми. Как тогава ще разбереш, че при теб е зле?
Зле и добре? Какво значи зле? Какво значи добре? Нали ти ги усещаш тия състояния, не другите. Лек аналог с умна и глупава да направим, за да разбереш. Сравняваш се с умната, пък ти си глупава.... поумняваш ли от сравнението? Ставаш ли едно към едно с умната? Красива - грозна също. Щастлива.-нещастна... и ред още такива. Една от най-големите глупости, които човек сам си причинява е да се сравнява с другите. Няма какво да ги гледа, нито е същият, нито същите обстоятелства има, нито същите качества и недостатъци. Трябва да може да оцени, познава себе си, за да подобри своя живот, ако изпитва тая необходимост. Другите, той/тя никога няма да бъде.
Губи време е това.
Досега, аз, човек, който се сравнява с другите и търси мерло в тях, щастлив и удовлетворен от себе си и живота си, не съм срещала. Няма и да срещна.

# 170
След осем месеца тежък период, най-малкото дължиш обяснение какво се случва. И това наистина е половината им връзка. Да беше на фона на 10 години, на 5 години дори, бих го разбрала. Той се тръшнал да умира след година и половина. Шут в задника и със следващата да мисли повече.

# 171
То това е като спирането на цигарите..решението ти си го вземаш, не друг като ти каже. Ти трябва да узрееш.
И с това така. Не й трябват съвети на жената. Тя трябва да си узрее за решението, и тогава няма да има нужда да се допитва.
Почти е узряла, усеща сама, че това не е нормално. ЗА НЕЯ.   За нея не е добре.
За друг може и да е ок токава връзка.
Но тя трябва да се вслуша в себе си, и щом самата тя съзнава че това не е ок, до вземането на решението остава малко. Само да преодолее емоциите и чувствата. И ще действа. Без да се обръща назад. Тогава няма да има и нужда от неговите обяснения. Защото за себе си вече ще знае, че нищо няма да излезе.

# 172
Нещо май бъркаме нещата, върху които имаме някакво влияние, с тези, върху които нямаме. Аналогия с живот в друг климатичен пояс щеше да е идея по-адекватна.
Въпросът в заглавието и в темата си е ясен, ето цитат:
Цитат
Та въпросът ми е вие намирате ли това за нормално и колко време бихте го изтърпяли?Има ли подобно поведение оправдание, изпадали ли сте в подобни ситуации и ако да, какво направихте? Ако не сте, какво бихте направили? Искам да разбера от отговорите ви дали на мен нещо не ми хлопа.
Мисля, че повечето дадохме отговор по същество.
Предполагам, че стрината е въпросната приютяваща приятелка. Която и да е, силно ù съчувствам , защото ми се струва, че лирическата героиня няма да прекрати връзката и само поставя в неудобно положение загрижените.

# 173
Много зависи за какви точно разходи в двойката иде реч... Едно е само сметките за ток, вода и т.н., и то ниски сметки, за скромен начин на живот, друго е кредити, изплащане, планиране на големи разходи и т.н. По принцип е добре, че мъжът е амбициозен, не чака на жена си за всичко, щото все по-често се среща и сценарият жената ако може и на три места да работи, мунчо само седи на компа и я хвали колко е оправна и независима.

Но и неговото отношение е вече грубо и прекалено. Хайде, и без излизания може за определен период. Но всичко като задължения да пада върху нея не е ОК. Колкото и да е зает и уморен един мъж, все може да прави някои неща вкъщи. Особено тъпо е да ѝ натяква, че без него тя ще умре от глад..

8 месеца не са малко, не са и много. Но и за системна преумора може да не е виновна само работата. Дано не е здравословен проблем.

# 174
Много избирателна тая умора бе...
За секс пРъгав и бодър, за друго-уморен...мдааа...

Никой, дори Стрина, не може да й повлияе. Може само да й говори, но тя какво ще реши- не се знае.

# 175
Много избирателна тая умора бе...
За секс пРъгав и бодър, за друго-уморен...мдааа...
Точно това ми прави на мен впечатление. Не като цяло лошото отношение, не мързелът, не умората...а че всичко негативно е само за нея. За лични удоволствия,  контакт с външни, секс - внезапно ни го мързи, ни е уморен, ни му е досадно.

# 176

Предполагам, че стрината е въпросната приютяваща приятелка. Която и да е, силно ù съчувствам , защото ми се струва, че лирическата героиня няма да прекрати връзката и само поставя в неудобно положение загрижените.
А, не, не съм аз.

Каквото реши, това да направи, всеки сам носи последствията от собствените си решения.

Нямат общи кредити и прочие. Под " не плащал сметки" имах предвид, че изобщо не знаел ни кога се плаща ток, вода, телефон, интернет, такси за вход, ни го интересувало, тоест не се занимава с това дори, а не, че не ѝ дава пари за сметките.

# 177
Айде бе, негативно отношение чак....
Нали я желае, нали не й изневерява ?
Ей, няма угодия !
Ми, да му бие шута като не може да го трае.
Допис
Щом дава пари, какво ? Сега пък не ходил лично на гише да ги плаща ?

# 178
Айде бе, негативно отношение чак....
Нали я желае, нали не й изневерява ?
Това някакъв връх във връзката ли трябва да е? Щот аз мислех, че е началото и вече е напред и нагоре...

# 179
Нарци,
Това не са проблеми във връзката ! За мен поне, не виждам нищо толкова лошо да прави мъжът от историята.
Ясно е, че мацката е решила да го разкара. И в момента само набира още негативизъм, а вие я подковавате.

Общи условия

Активация на акаунт