Колко търпение е нужно?

• 14 894
  • 432
  •   1
Отговори
# 270
Аз продължавам да не разбирам от ккаво може да се измори мъж, който няма деца и има цели 15 (петнадесет!) неработни дни в месеца. Половин месец! Цяла годишна отпуска. Целите си спокойни вечери, в които може да спи! Сутрините и вечрите, в които никой не му скача на главата, не бърза да прибере дете от детска градина, не пише домашни, не се блъска с бабите при личната за медицинска бележка за липса на контакт със заразноболен, не дондурка по цяла нощ ревящо от колики бебе, не отговаря на 348-ми пореден зададен въпрос: "Защо?", не прави ремонт, а на всичкото отгоре не му се налага и да бърза за мотрисата в 8.06 минути, която е последната възможна, за да пристигне на офиса навреме в 09 часа (примерно).

# 271
Не е умора, нежелание е...
Ама то е нормално донякъде като живеят заедно, мъжа спира да се старае. Ако бяха само гаджета, щяха да излизат.

# 272
Женените хора с деца повече излизат.

# 273
  • Агент под прикритие
Някой тук въобще поставил ли е варианта той да си е бил точно такъв от самото начало, че дори и преди нея или такъв вариант не може да бъде на дневен ред, само защото някои хора си мислят, че след като на тях чувството за self-awareness им куца сериозно, и при останалите е така?

Човека най-вероятно е точно такъв и най-вероятно винаги е било така. Точка. Приемаш и ако те устройва така, оставаш и се примиряваш, а когато не те устройва, сменяш.

# 274
Няколко пъти.
Лелей, дано като студенти сте чели по-задълбочено и сега не сте на отговорни постове, че както пропускате умишлено да се запознаете с информацията в пълнота, пък предлагате резолюции, направо е плашещо. Калинки някакви.

# 275
  • Агент под прикритие
Винаги има по-лош вариант от това: да сложиш на същата тази позиция кон с капаци, който се управлява основно от емоциите си. Катастрофата е гарантирана. Grinning

# 276
Няколко пъти се обсъжда, че вероятно човека си е такъв, но и кой се държи така в началото? След първоначалните роли, които се играят във връзките, явно е останало това, за което четем и пишем. Тоя пак бързо се е показал, че има и такива, които с години се прикриват.

# 277
  • Далече, далече
Аз така и не разбрах с какво се занимава в почивните си дни младежът, освен да лежи и да чака гаджето да се прибере от работа, да му изчисти и да го нахрани? 8 месеца лежане, не му ли омръзна, бе? Кокалите не го ли заболяха?
Сериозно, освен ходене на работа, нищо друго ли не прави? Срещи с приятели, хоби, нещо друго?

Най-вероятно цъка на телефона или играе на компютърни игри. Поне това е модерно сред днешните млади мъже.
Има вероятност да си купува парцалки и/или да ходи на фитнес, но не се споменава.

В 21 - ви век на някой жени още ли най-големият страх е да не останат стари моми? Това вълнува основно бабичките - комшийки на по 70-80 години, които няма да са вечни.

# 278
Винаги има по-лош вариант от това: да сложиш на същата тази позиция кон с капаци, който се управлява основно от емоциите си. Катастрофата е гарантирана. Grinning
Провинциалните мързеливи 'специалисти' ли оправдаваш, или нежеланите безпарични ергени?

В 21 - ви век на някой жени още ли най-големият страх е да не останат стари моми? Това вълнува основно бабичките - комшийки на по 70-80 години, които няма да са вечни.
Векът май няма значение. Този страх да не останат без мъж е у жени, които не могат да се справят сами съвсем на елементарно битово ниво.

# 279
  • Агент под прикритие
Няколко пъти се обсъжда, че вероятно човека си е такъв, но и кой се държи така в началото? След първоначалните роли, които се играят във връзките, явно е останало това, за което четем и пишем. Тоя пак бързо се е показал, че има и такива, които с години се прикриват.
Когато човека си е винаги такъв, това му поведение е постоянно така и дори не трябва да "се показва".
Всяка девиация от "естественото" поведение на човек е уморителна и става все по-уморителна с увеличаване на времето, а повечето хора дори не смятат за необходимо да се преструват на нещо, което не са, защото са напълно наясно, че това ще лъсне все някой ден.
Не знам обаче защо приказките в посока "той/тя се промени" в над 90% от случаите тръгват от момента, в който първоначалната еуфория на твърдящия това е попреминала. Най-вероятно е чиста случайност... Grinning

Последна редакция: нд, 10 окт 2021, 11:53 от Хитър Потър

# 280
  • Далече, далече
Доколкото разбирам, някои от тях пак се справят сами, не получават достатъчно пари от избраника си или те издържат семейството. В тези случаи други жени казват, че от въпросния мъж чеп за зеле не става.

# 281
  • Сф
Пък аз си мислех, че с*кса е за кеф на двамата, ама гледам става въпрос за пари......май тъй излиза ?
Кеф? Той тоя кеф трябва да дойде от нещо. Мен лично парцали и печки не ме възбуждаха. Като гледам нея също. Стига с тея заветни пари вече, явно за някои животът се измерва само в пари и ръгане. Ако не едното, ще е другото, после се чудиш що хората говорят само за пари и е.ане, ми той животът им се върти само около тези две неща.
А, я виж как сама се сети! Естествено, че винаги става дума за пари. Доколкото следя, че е бърза темата, година и осем месеца , те делят, наем, сметки. На мен като жена ,не би ми било ок. Съжителство с ползи май е тяхното.  Разбира се, има жени, и то хич не смотани, които си избират някой хрантутник и си го отглеждат, тяхна воля.
Интересно , Стрина, какви са им бъдещите планове и кой работи по въпроса? Общ дом, деца, кола, почивки? Не може да не е говорено, 2 години не е малко, или просто си карат така, пък каквото дойде. Вече разбрахме, че са им кофти отношенията, друго? Какво чака да се убеди таз мома? И как?

# 282
Когато човека си е винаги такъв, това му поведение е постоянно така и дори не трябва да "се показва".
Всяка девиация от "естественото" поведение на човек е уморителна и става все по-уморителна с увеличаване на времето, а повечето хора дори не смятат за необходимо да се преструват на нещо, което не са, защото са напълно наясно, че това ще лъсне все някой ден.
Не знам обаче защо приказките в посока "той/тя се промени" в над 90% от случаите тръгват от момента, в който първоначалната еуфория е попреминала. Най-вероятно е чиста случайност... Grinning

Не съм съгласна. Поведението в началото, не е задължително да е умишлено фалшиво. Ако той е бил влюбен в началото, вероятно го е показвал, вероятно е по-бил доста по-деен и присъстващ в отношенията им.
Като мине периода на влюбване и на стремежа да впечатлиш, тогава започва да се вижда кой си всъщност. Когато и твоята собствена еуфория мине, и ти започваш да виждаш по-ясно картинката, ставаш по-малко толерантен към нещата, които не харесваш. Та и да е имало признаци, че той е такъв, тя ги е игнорирала, защото също е била влюбена и други неща са й се стрували по-важни и ценни.

Но това не е критерии за тъпота и простотия. Това е човешко и така сме устроени хората.

# 283
Когато хората започват нови отношения, обикновено отбелязват само позитивите. Негативите са там, но не им се обръща внимание. Другото е цветно, красиво и така приятно подранва илюзиите, че неприемливото, неприятното се неглижира до степен да е невидимо. Къде поради глупост и незрялост, къде поради... пак глупост и незрялост. Това, щото спорите бил ли такъв човек в началото, не бил ли. Но това не е "грях" на другия, а личен.
Та, едва ли човекът е всичките епитети, дето ги обра тук от напълно непознати нему жени. Аз не бих се доверила на толкова натоверени с емоционалност коментари от хора, които хал хабер си нямат за детайлите, но пък са убедени в правотата на мнението си.  Емоцията по даден въпрос говори единствено за нерешен проблем.

Решавайте си проблемите, не ги прехвърляйте върху други. Това не работи добре.

# 284
А може просто да са коментари от хора, които вече са го гледали този филм и знаят как свършва. Не е честно да се появяваш тук основно с мнения как си над нещата, а видиш ли другите, сме с нерешени емоционални проблеми. Проблема може да е решен и пак да те пали и ядосва като го виждаш другаде.

Общи условия

Активация на акаунт