Колко търпение е нужно?

• 14 860
  • 432
  •   1
Отговори
# 285
Не намирам за нужно сама да си чупя главата, ако някой вече е счупил своята и мога да видя как са се развили нещата при него. Хората нито са толкова уникални, нито вършат чак такива уникалности, че да не можеш да видиш аналогиите.
Че някой друг може да е глупав, да не поема, да се смята за магесник и че ще реши проблема, или че има комплекси за споменатата си лична уникалност - ами окей, аз се старая да не съм такава. А има и такива хора, които знаят, че ще си строшат главата, но въпреки това действат и после оревават света. И от тези се старая да не съм.

# 286
Елунария, животът не е честен. Животът е както си го оцениш и направиш. 
 Не съм над нещата. Нещата са зад гърба ми. Каквото съм написала, е за да може на някого да му светне и да се осъзнае по-навреме, т.е. да извлече полза за себе си. За тоя, който ще се обиди, хич да не ме чете. Аз съм написала едно, той ще прочете друго.

# 287
Трудно ще се обидя, лично аз, защото съм наясно къде се намирам в живота си. Добро или лошо, каквото е, такова.

В случая, не живота, а ти не си честна да определяш мненията на хората като невалидни, защото били заредени с емоция. Да си решавали проблемите. Ами то и да имаш нужда с всеки коментар да обясняваш как хората имат проблем, а само ти виждаш картинката ясно, също говори за някакъв дефицит. Не осъждам, всеки го е правил, но нека да вървим по земята все пак.

# 288
  • Агент под прикритие
Елунария, много филми свършват по един и същи начин, но това автоматично не прави случаите нито общи, нито дори сходни.
Защото дявола е винаги в детайлите.
Това в случай, че човек е чул всички страни на една история. Когато е чул само едната, там работата е ясна... Simple Smile

# 289
В живота и хората, най-вече, много неща са сходни и еднакви. Разбирам нуждата да се чувстваме уникални, но за много неща не сме. Работим с информацията, която имаме. За мен е достатъчна, за да си кажа мнението. Най-малкото, щом момичето не се чувства добре, то трябва да има причина за това. Щом той не иска да чуе причините й... какво друго да се каже, освен да си ходи?

# 290
Че кой я кара да стои? Никой освен тя самата.
И никой не й го е избрал.

# 291
Е, така де... Тя тъкмо е решила да си ходи, тука полвин дузина се хващат да ù обяснят как прави грешка, да я светнат колко е досадна, да я пратят превантивно в полето на отчаяните стари лели или да ù напомнят, че тя си го е избрала тоз михлюзин, нищо, че месеци наред не се е държал по този начин, а пък и да се е държал - тя си е затворила очите и си го е избрала.
Накратко, всеки си показа комплексите. Мила мамина картинка.

# 292
Преди няколко дни, в една от почивките, разглеждам какво ново се е появило във фейса. Абонирана съм за разни групи за ремонт, жилища, та ми попада публикация, в която жена се оплаква от съседите си, че са подали жалба от нея в Общината за климатика й.... с описание как този климатик е на нейна външна стена и е на три метра от съседската тераса, та не им духало на съседите.... а те се оплакали... Следват възмущения, съвети, съчувствия / в по-голямата си част/ и хоп, точно тази, която е пуснала жалбата, пуска и снимка на въпросния климатик..., който е на два, три, пет сантиметра от нейния прозорец.
Почти всяка тема тук, с история и въпрос, се развива по този сценарий, до средата на описаната по-горе картинка. Втората страна тук не се включва, за да ви илюстрира къде точно е проблемът на момичето.

# 293
  • Тра-ла-ла
Да се въведе правило във форума - да се кани другата страна по дадена тема в СО Bowtie Таман и сеир ще има...

# 294
Имам картон и хартия от Лидл, онези, цветните, много хубави покани мога да стъкмя. Само кажете желаете ли да са парфюмирани, че хартия за покани имам, ама парфюми - не, ще трябва да ходя до арабските тайни в някой мол да прося лентички.
Впрочем, много интересно този климатик как е на 5 санта от чуждия прозорец, като то реално ще е монтиран на чуждата стена. Демек, с позволение, ако въобще.

# 295
Преди няколко дни, в една от почивките, разглеждам какво ново се е появило във фейса. Абонирана съм за разни групи за ремонт, жилища, та ми попада публикация, в която жена се оплаква от съседите си, че са подали жалба от нея в Общината за климатика й.... с описание как този климатик е на нейна външна стена и е на три метра от съседската тераса, та не им духало на съседите.... а те се оплакали... Следват възмущения, съвети, съчувствия / в по-голямата си част/ и хоп, точно тази, която е пуснала жалбата, пуска и снимка на въпросния климатик..., който е на два, три, пет сантиметра от нейния прозорец.
Почти всяка тема тук, с история и въпрос, се развива по този сценарий, до средата на описаната по-горе картинка. Втората страна тук не се включва, за да ви илюстрира къде точно е проблемът на момичето.
То може да не е проблем, може да е просто характер, който не пасва с неговият. Ако тя е човек, който обича вниманието, има нужда да прекарва повече време в разговори или дейности с човека до нея, а той не може да предложи това, поради неговият си характер, тогава отново питам, какво друго да се каже, освен да се разделят? Несъвместими са. 
Също самият факт, че той отказва да я изслуша дори, а веднага започва да напада и обижда, за мен е достатъчно показателен, че не е узрял за отношения тип връзка. Колкото и да ти е напрегнато, ако имаш елементарно уважение към жената, с която живееш, ще намериш начин да я зачетеш, като най-малкото говориш с нея като нормален човек. Дори това да означава да си кажат неща, които са нараняващи и финализиращи отношенията им. По-добре това, отколкото да се блещи като 15 годишен пубер, на който света му е крив.

# 296
  • Далечният изток
Скрит текст:
И затова винаги се намират автори да допишат историята... И да изчоплят проблема в питащия разбира се...

# 297
  • Paris, France
Момичето е на 25 години, господинът е година-две по-голям. Някои хора изтърваха козите в царевицата с тея разменни монети под формата на секс. Ма то нормално, ако самите те боравят с тая валута.
Никъде не съм казвала, че е включила секса като разменна монета, казах само, че уж е много изморен и не му се говори, не я ебава за слива, ама вечер чака под сливата и се цупи, когато му се откаже. А тя явно си му отказва все по-често и разбирам прекрасно защо. Добре, че не пусна темата лично, че направо щеше да е страшно. То бива измислици, ама чак пък толкова. И не, не е само черен, знае му положителните черти, ама явно са по-незначителни от отрицателните. И моят имаше много положителни черти, ама отрицателните му бяха в тотален разрез с моите разбирания. Когато няма комуникация и приятни моменти, боли те дедовия, че не пие, не кръшка и не те бие.

При положение, че е толкова млада и не гони влакове и Михаля, плаща наем и сметки, а не получава вниманието, което би искала е по-добре да започне да си търси квартира. Пак ще плаща наеми и сметки, но ще и върви мохабет със съквартирантката, поне и ще си излиза с приятели.

За мене въпросния мъж ме е лош и бих останала с него ако ми харесва сексуално. Не виждам смисъл да насилва разговори с човек, който очевадно предпочита общуване с приятел. Понеже говоря много по телефона с приятелки, не бих и забелязала, че мъжът говори с друг или че играе игра.

Реално, след 5-10 години съвместен живот ще си знаят и кътните зъби и няма да има какво ново да си разказват, та това, което мъжът прави не е непреодолимо ако жената не иска прекалено много заедност и интимност.

На нейно място бих почнала да се оглеждам за квартира и бих се изнесла, обяснявайки, че не желая да домакинствам за двама, а да скучая вечер с вечно изморен. Междувременно бих отказвала секс под предлог, че съм много изморена, боли ме главата, врата, г*за 😻. Бих спряла да готвя. Бих се наяла като прасе със салата и риба, месо, нещо в тигана, хляб, докато го няма и като се прибере ме няма или заявявам, че излизам да вечерям навън. Ако пита с кого - няма значение, изморен е и да си почива 😁. Бих тръгнала по дискотеки сама, с приятелки и като се прибера - махмурлук и главобол, който не се търпи. Ще искам лимонов сок, фрешове от целина, парцал със студена вода и това докато чатя с приятелка. Ще го моля да отвори прозореца, да го затвори, че ми изстива деколтето, да изхвърли боклука, че ми се повдига, да ми носи памуци с мисцерални води, че грима ме стяга, да ми пълни ваната. Накрая и да ми налее едно питие, че клин клина избива 😻😎🥳. Наздраве, животът е купон 🥂.

# 298
Днес следобед се е изнесла напълно в друга квартира, в която може да остане временно докато си намери своя. Карали са се, доколкото разбрах му е дошло като гръм от ясно небе. Не можахме да говорим много, само нещо спомена, че ѝ казал, че щяла да съжалява за презвземките ѝ и за загубата му.

# 299
  • София
То винаги им идва като гръм от ясно небе, дори след 8 месеца "мрънкане" Joy

Общи условия

Активация на акаунт