Колко търпение е нужно?

• 14 849
  • 432
  •   1
Отговори
# 330

Това изцяло зависи от работата. Има звена, в които няма как да си тръгнеш по- рано .

# 331
  • Paris, France
Тук редовната работна седмица е 35 часа. На някои места се работи по 39 или 40 часа. От догодина всеки, който може да работи дистантно ще се насърчава да работи от дома си, като ще ходи в офиса по 1 или 3 дни седмично.

Фризьорските салони са отворени от 10 сутрин до 8 вечер и работят в събота и неделя. Има фризьори, които ходят по домовете в удобен за клиента час. Приятелка работи така вечер, от 20ч докато има работа.

Джипитата са отворени до около 19ч, този на дъщеря ми е работохолик и приема до 20ч, до 21 работеше преди смъртта на жена му. Работят и в събота. Ортодонтите също приемат до 20 или 21ч. За посещение при лекар човек има право на болнични дни или часове. Също ако води малко дете, ако придружава дете до 16г за болничен престой, хирургични намеси, ако трябва да прибира партньор след пълна упойка или някаква седация.

Фитнес залите отварят в 5 сутринта и затварят към 23 или 24ч. Има и 24 часови, но сауни и масажи няма по 24 часа, а само ползване на уреди и душове.

Мисля, че все повече ще се работи по-малко дни на по-дълго смени.

Работила съм 2/2 и 4/4. Нема такъв кеф!

# 332

Това изцяло зависи от работата. Има звена, в които няма как да си тръгнеш по- рано .
Или да избягаш от работа. Обедната почивка е час и не винаги можеш да смогнеш с времето за преглед и пътуване до и обратно.

Аз години наред ползвах само клиники за walk-in, които работеха от 6-8 или в събота и пътувах с такси по 35 минути след като свърша в 5.30  до там за да хвана час. В тази клиника имаше нов лекар и заради това работно време го избрахме и за ЖП, а не ни е удобен като пътуване въобще.

Работех от 8.30-5.30 с час неплатена почивка, след това от 7-4 без почивка и сега от 7.30-4.30, без почивка. Работя за себе си и няма кой да ме замества.

# 333
Чудя се на хората работещи редовна смяна, кога ходят на лекар, фитнес, фризьор и тем подобни належащи нужди. А по институции? Всичко работи от 08 до 17.
Тежки са нощните смени, но предпочитам да имам свободно време през деня.

Пробвай и ще разбереш Grinning
Последната ми работа беше на смени и беше удобно като трябваше да ходя на лекар, зъболекар, изследвания или някакви други дейности.
Била съм и от 8,30 до 5.30. Много зависи от работодателя. Може да те пусне, може и да не те пусне.
Специално този където бях само редовна не пускаше. Ако искаш да ходиш на лекар, макар и за 1 час - отпуска ще си вземеш. Няма как да си го изработиш, защото фирмата работи до 5,30 и приключва.
Ако закъснееш дори и 15 минути, може да се разкрещи, а може и да се усмихне и да каже - много важно, не се притеснявай. Зависи къде го сърби.

# 334
Точно затова предпочитам да си работя на смени, а тая година отказах 2 предложения за повишение в  работата  ,но от от 07 до 16.
Но, според мен не си заслужава, нито времето, нито усилията.

# 335
  • Варна
Винаги съм била редовна смяна - трудно е, но в по-голям колектив се получава да те "покрият". Сега обаче съм в "изнесен" офис - 2 човека, при това сме обвързани в дейността си. GP-то ми работи до 17, а аз до 17,30 - не мога да се класирам, ако се наложи.  Гадно си е и още как.

# 336
Работех от 8.30-5.30 с час неплатена почивка,
Какво ще рече 'неплатена почивка'?

# 337
Работех от 8.30-5.30 с час неплатена почивка,
Какво ще рече 'неплатена почивка'?
Че имаш регламентирана обедна почивка, но тя не влиза в платените работни часове.

# 338
А, ясно, българска почивка Simple Smile

# 339
Че тя никъде не влиза в работното време.

# 340
Че тя никъде не влиза в работното време.
На някои места влиза, но масово не влиза в платеното.

# 341
Чудя се на хората работещи редовна смяна, кога ходят на лекар, фитнес, фризьор и тем подобни належащи нужди. А по институции? Всичко работи от 08 до 17.
Тежки са нощните смени, но предпочитам да имам свободно време през деня.

При мен е малък работен колектив.
Те разчитат на мен, аз на тях. Никой не злоупотребява.
Здраве и належащи нужди, шефовете ми са хора и рзбират. Съгласуваме предварително за да върви работата.
Излизам в работно време.

# 342
Работя от 9 до 17:30, всеки излиза като му се наложи, никога не е било проблем, но с фризьорката ми е кошмарно, последните три пъти се подстригвам все в 8 сутринта, защото след 17:30 часовете са запазени с месеци напред, както и за събота. А аз не мога да планирам дали след три месеца ще искам да се подстрижа, мога да чакам за час максимум седмица.

# 343
С фризьорката нямам проблем.
Малко по-тегаво е ставало като е трябвало да ходя на лекар, но добре че личните работят на смени.
А ако трябва специалист да посещавам е доста по-тегаво. Но се намират и такива, които работят до късно.
Със зъболекаря не съм имала драми. И тя на смени работи.

# 344
Този човек явно не е преуморен, а просто го мързи. След като никъде не излиза, не е специално отношението му към потърпевшата, а изобщо си е апатичен.
Еее, ама сега ще му се наложи да си вдигне телосложението от дивана, за да си намери нова готвачка, перачка и секс играчка.

Общи условия

Активация на акаунт