Колко търпение е нужно?

• 14 801
  • 432
  •   1
Отговори
# 390
Аз откакто станах на 30, все ми е рано да се омъжа.

Не, просто до определена възраст човек се лъже по-лесно, затваря очи пред червени лампи, има романтични представи за любовта и връзките, с две думи е неопитен все още. После започва да се сблъсква с какви ли не ситуации и хора, сваля розовите очила и дори става циничен. И тогава е много трудно да бъде заблуден лесно. Този човек вече знае какво иска и не иска от връзката си и от живота като цяло и когато не получава исканите неща, все по-лесно слага край, защото няма нерви, а и не вижда смисъл да се бори за обречени каузи, защото знае, че хората не могат да бъдат променени, за да ни паснат. Момичетата на 25 какво са видяли от живота, че да започнат да гледат трезво на нещата? Че те до вчера са били на студентската скамейка под издръжката на мама и тате. Още се влюбват като идиотки, пренебрегвайки всички предупредителни знаци, вярващи, че точно те ще променят определен мъж като се държат добре, като му угаждат, като му родят дете и прочие. Затова и повечето ранни бракове завършват с разводи, защото в даден момент човек се усеща, че не е това животът, който би искал да живее, само си е мислел, че го иска, защото е бию твърде млад, твърде наивен, влюбен, неопитен. И пак опираме до личните потребности. Едни искат на всяка цена да се наредят в редиците на омъжените, дори виждайки, че бракът ще е катастрофален, други предпочитаме да избегнем подобни усложнения, макар и да останем сами.

# 391
Този човек вече знае какво иска и не иска от връзката си и от живота като цяло и когато не получава исканите неща, все по-лесно слага край, защото няма нерви, а и не вижда смисъл да се бори за обречени каузи, защото знае, че хората не могат да бъдат променени, за да ни паснат.

Ми не е баш така. Не се променят разни генерални неща - алкохолик, наркоман, побойник, простак, комарджия, селяндур... Но много дребни навици се променят лесно на млада възраст, особено с помощта на пеперудите в корема. Пък старите, понеже са станали цинични и предубедени, не искат да правят даже и дребните компромиси и чакат някой супер пасващ им и за дреболиите, а това си е като да чакаш шестица от ТОТО. И повечето остават сами, защото онзи не идва.

# 392
Стрина, щом го мислиш толкова, значи не си го преживяла. Аз с бивши гаджета се срещам като минат едни 15- 20 години. Спомняме си само хубавите неща, говорим си безспирно. Обаче винаги съм наясно, че преди незнам си колко години съм взела правилното решение.

# 393
Стрина, щом го мислиш толкова, значи не си го преживяла.
Скрит текст:
Аз с бивши гаджета се срещам като минат едни 15- 20 години. Спомняме си само хубавите неща, говорим си безспирно. Обаче винаги съм наясно, че преди незнам си колко години съм взела правилното решение.

Ами, преживяла го е и още как. То пък какво има да се преживява? Да не е загубила мъж за милиони Grinning
Чувствителна е и честолюбива. Нормално е да се издразни.
Даже съм сигурна, че се дразни на това, че се дразни. До ден-два ще и мине.

# 394
Ми не е баш така. Не се променят разни генерални неща - алкохолик, наркоман, побойник, простак, комарджия, селяндур... Но много дребни навици се променят лесно на млада възраст, особено с помощта на пеперудите в корема. Пък старите, понеже са станали цинични и предубедени, не искат да правят даже и дребните компромиси и чакат някой супер пасващ им и за дреболиите, а това си е като да чакаш шестица от ТОТО. И повечето остават сами, защото онзи не идва.
Баш така си е, но на мен ми се струва, че бракуваните оценявате до 'не пие, не бие и не ходи по жени, работи - става. Тази що не го иска'. Или пък за мъжете 'не псува, готви, чисти и иска деца - става. Този що така не я ще'. Ми щото не стига да няма пороци и да работи , нито да ù се е разтиктакал часовникът. Повечето мъже не са пияндури, повечето жени искат деца. Това не ги прави чудесни кандидат половинки.
То за някои, които са женени с деца, да се чуди човек кой/я се е излъгал/а да ги вземе, ама после из мненията светва ранен брак.

# 395
Няма да споря, понеже в спора не се ражда истината, а кавга. За теб е така, за мен иначе... Впрочем заедно сме 33 години и не сме имали нито един скандал, никога не сме си викали и не сме се карали. Сигурно защото с малко се задоволяваме Simple Smile

# 396
  • Агент под прикритие
Чета съветите как било трябвало да се реагира и се питам, с извинение, това детската градина ли е или началното училище? Щото на такава възраст се измислят такива номера. Зрелите хора се държат зряло и не се занимават с глупости. 
Защо с извинение? Grinning
За някои хора е напълно нормално да използват боклучавото поведение на човека отсреща за оправдание на собственото си боклучаво поведение. Двойни стандарти - когато човека отсреща демонстрира боклучаво поведение, то е боклучаво, точка. Когато аз демонстрирам такова поведение, то е боклучаво, с изключение на случаите, когато е отговор на това отсреща, което не го прави боклучаво. Или поне такава е логиката им...

# 397
Няма да споря, понеже в спора не се ражда истината, а кавга. За теб е така, за мен иначе... Впрочем заедно сме 33 години и не сме имали нито един скандал, никога не сме си викали и не сме се карали. Сигурно защото с малко се задоволяваме Simple Smile

bowuu   

Браво на вас. Много рядко срещано.
Макар че казват - "хора, които се карат, се обичат"
Я се посдърпайте Mr. Green

# 398
ЧС, това вашето заедно е почти на моите години - още 3 пъти по толкова да изкарате Simple Smile Но точно заради тази продължителност имаш много типично мнение защо не се получават връзките - и доста грешно, поне що се отнася до мен и онези жени (конкретно жени) от моето обкръжение, които все още не са съвсем сериозно обвързани.

# 399
Ми ние сме се напасвали в движение, 7 години бяхме гаджета и лека полека сме се изтъркали един в друг докато си паснем точно. Сега на стари години едва ли бих имала търпение за това.

# 400
Не мисля, че е до търпение.
Аз всъщност мога да съм много компромисен човек в подходящи условия.  Такива условия само с един човек помислих, че виждам, и се оказа, че той е абсолютно безкомпромисен Simple Smile Не е до възраст, а до ценност на 'кандидата'.

# 401
  • Paris, France
Плямпали са си теоретично и утопично...Женените мъже откъде знаят какво ставало след 25г с жената без семейство и деца?! Bowtie И си представям един адвокат с добра и активна практика как откъсва от своето лично и работно време, за да се развива жена му....мдааа. Пък нищо чудно другите в разговора да си ергенеят и да са набарали свещената истина, че младото гадже има как да си го моделират по свой вкус...

Не откъсва от времето си, а от парите си. Времето е пари. На уреден кариерно, печелещ мъж не му тежи да настани младата си съпруга в просторно жилище в хубав квартал, да плаща на чистачка и детегледачка, частно училище с транспорт и така жената си има време и пари за себе си.

Много мои колежки се ожениха още в университета за мъже с кариери и положение и не им се наложи да плащат наеми и заеми и да работят вечер и през уикенда. Мъжете им, обаче не биха се оженили за минала 30г или 35г, за жена с дете и не биха я издържали, нищо, че те самите бяха над 35 и даже 40г.

Поради по-напреднала възраст тези мъже са се успокоили, не хойкат или хойкат по-малко, ипотеките са изплатени, починала е баба, някой бездетен чичо, та са получили това онова и така.

За брак мъжете предпочитат млади жени без деца. И това не се е променило откакто се помня.

# 402
  • София
Въобще не говоря теоретично. На 30-35 има достатъчно свободни, добре възпитани, с професия, мъже за женене. Така че никоя жена не е длъжна да търпи някой киселяк.

# 403
  • Сф
На мен пък ми стана интересно, какво е правила Стрина при 41г стар  ерген, живеещ с мама и баба и без 5 лв в джоба . Такъв посмъртно не може да ми е таргет ,па не 3 ниви да има, ми къща на пъпа на София да е..😱оу, тръпки ме побиха!

# 404
На мен пък ми стана интересно, какво е правила Стрина при 41г стар  ерген, живеещ с мама и баба и без 5 лв в джоба . Такъв посмъртно не може да ми е таргет ,па не 3 ниви да има, ми къща на пъпа на София да е..😱оу, тръпки ме побиха!
Тогава не беше 41 годишен, а и аз не съм на 20 все пак. Без работа остана докато живеехме заедно, което със сигурност щеше да е краят ни ако бях материалистка, каквато се опита да ме изкара. Та в тази връзка темата за петте лева. То и аз се водя стара мома, ама от 16 годишна мечтаех да живея самостоятелно и го правя от 18 годишна. За мен опцията да живея при моите или нечии други родители просто не съществува. При него не беше така, той не искаше да плаща наеми и ипотеки, а да се преместим при майка му, щото било грехота да се дават пари по квартири при наличието на такъв голям апартамент. Стар ерген/мома не е страшно, страшно е ако не искат да си изградят собствен дом, макар и под наем.

Общи условия

Активация на акаунт