Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 363
  • 608
  •   1
Отговори
# 510
  • Fort Worth, TX
Аз съм добре, щастлива и спокойна!Благодаря!Дано и вие сте така!

# 511
Благодаря!
То е процес, не се случва с пристигането.
За сега ми липсват черешите от пазара в този период...Sunglasses

# 512
Малко са истински успелите хора, със собствен бизнес, няколко изплатени имота. Успял си също ако ходиш минимум.на две три почивки извън щатите всяка година.  Ей такива са спокойните хора.

Значи за двайсет години тук не познавам в реалния живот нито един успял човек по тези критерии. Не имигрант, и местен не познавам, който да ходи на две-три почивки извън страната ежегодно, включително милионерите със собствени бизнеси. Неработещите им съпруги/съпрузи евентуално да, ама собствениците - абсурд. Ма е хубава цел, де, дерзайте....

# 513
Малко са истински успелите хора, със собствен бизнес, няколко изплатени имота. Успял си също ако ходиш минимум.на две три почивки извън щатите всяка година.  Ей такива са спокойните хора.

Значи за двайсет години тук не познавам в реалния живот нито един успял човек по тези критерии. Не имигрант, и местен не познавам, който да ходи на две-три почивки извън страната ежегодно, включително милионерите със собствени бизнеси. Неработещите им съпруги/съпрузи евентуално да, ама собствениците - абсурд. Ма е хубава цел, де, дерзайте....
Аз пък познавам, и то българи такива. Да, вярно че са от 20+ г тук, но е факт. 2 имота изплатени, чести пътувания из щатите и Европа. И американци познавам, които всеки месец са на круиз, но това е вече според професията а не произхода.

# 514
  • София
Сега, ако кажа, че съм точно такава, като хвалене ли ще се приеме? Е, и на почивките работя, лаптопа си е все с мен.

...
So Lucky, вие в Маями в  Publix имате уникални череши хрущялки, големи и страшно вкусни, че и дори през август. Ние с ММ като сме в Щатите, аз "се оливам" да ям череши. И ягоди...

# 515

...
So Lucky, вие в Маями в  Publix имате уникални череши хрущялки, големи и страшно вкусни, че и дори през август. Ние с ММ като сме в Щатите, аз "се оливам" да ям череши. И ягоди...
Има то...хапвам ги, ама не са като нашите...
А при ягодите има такава разлика от огромни безвкусни, до дребнички органик супер ароматни.

В момента мъча едни череши от Трейдър Джо, 12$ за 2lb, не са сладки изобщо. Disappointed RelievedDisappointed Relieved

# 516
  • Sunshine state
Типична балканска черта е да се изказваме като последна истанция, но истината е, че всеки си има своя дефиниция за щастие и е в правото си да го преследва. Обаче на нас това ни е типична черта - само нашата си гледна точка е важна, а другите са глупаци, дето нищо не разбират. То вече не сме и по темата за Зелената карта, де.  Колкото хора, толкова и "Америки".

# 517
Изплатен нов климатик? Зъби на изплащане? 2-3 почивки извън страната невъзможни? Ама какви ги пишете Sad Тук ще ни разубедите от кандидатстване, недейте така. Оставете ни жива американската мечта! Grinning

# 518
  • Fort Worth, TX
Това е положението!Моята застраховка покрива една мамография годишно напълно брзплатно!Обаче след нея откриха нещо в лявата ми гърда и ме извикаха за нова само на едната гърда плюс ултрасаунд!1000$ ми струва!Благодарна аъм, че не е нищо, но трябва да правя мамографии на всеки 6 мес.Следващата ми се пада и ще я направя в Бг а по следващата като започне новата година!Два пъти сме стигали до ЕР и двата пъти със смвтка по 7000$Първият беше мъжът ми .Оказа се ,че това ЕР не е в тяхната мрежа!След минаване по една пеограма сметката беше 500$.Вторият път бешв за мен и след застраховката сметката беше 1000$!От тази фодина смв с нови застраховки , които се приемат навсякъде !Имам дентал, вижън и въпреки всичко се плаща !Когато бях болна от Ковид бях в ърджент кеър 180$ ми струваше след застраховката иначе бвше към 1000$.Аз лично имам кеър кредит и когато сумите са по- големи ги минавам от там после всеки месец като ми дойдат чековете слагам пари!Но пък хубавото нещо е , че моят дистрикт плаща всички ковид дни!Не е нужно да ползваш твоите си дни!За климатика сложихме даун 4500$ и останалото беше за една година изплащане!Това което искам да кажа , че не е толкова страшно и невъзможно!Аз работя в елементъри скуул и съм хед къстодиан!Мъжът ми ремонтирант хотели!Обикновенно хора сме!С три деца двете не живеят с нас и са напълно отделно и се оправят сами!На по 25 г и двамата си купиха коли нови и си ги плащат!Не живеят заедно!Обаче колкото си по-образован толкова по-добре!Съжалявам единствено че не ми се падна ЗК като бях по-млада!Не че все още не ме тресе идеята да се запиша в колеж!Затова не се отказвайте и дори да не ви хареса винаги имате избор!Успех на всички , които предстои заминаване и на всички спечелили!

# 519
Здравната тема, е много обширна. Ние дойдохме  с малко дете и с едномесечна застраховка от БГ. За всеки случай.
Започнахме работа много бързо, но пак първите 90 дни нямаш право на здравна засраховка. Не ме питайте как всеки път малкото като вдихнеше температура аз изпадах в паника. Уолк ин клиниката е 150$ за добър ден, всичко отделно. И сега със стабилни застраховки пак чукам на дърво да не се стига до болници. Иначе да, всички са много мили, чисто и приведливо е. Обаче за един физикъл чакаш в чакалня дори и със записан час. Зор не си дават хората в здравеопзването. Общо взето само плащаш, плащаш, плащаш...
За ковид не мога да кажа,ние го карахме в БГ,обаче чух че сметките за хоспитализация били 4 -ри цифрени и се плащат дълго време след оздравяването. Пак чукам на дърво...
Тези, които ще раждат и бременят в САЩ също да си носят валерианче от БГ, защото и със иншуранс, тези неща са скъпо удоволствие.

Креми, какво е хед къстодиян? Нещо като учител ли е?

# 520
  • Fort Worth, TX
Къстодиан са хората, които подържат училището !А аз съм тази която отговаря за тях и им определя задачите и ги гледам вършат ли си работата!Работя с тях, тренирам ги!Отделно работа в офиса ми, поръчвам съплай за месеца!Одобрявам им времето,пейпър уърк.Ако трябва да им сложа почивни дни е мое задължение!Постоянна комуникация с директор и учители!Ако има нещо счупено или развалено правя уоърк ордер, за да дойдат и оправят!До 10 ми е краен срок за евалюешън на хората ми!Мислех да сменям за парапрофешенъл , но се отказах!Причината е в заплащането!От вторник започваме диип клииниг и съм шорт с един човек, защото е в ФМЛА /гарантира ти , че работното място е запазено , докато се върнеш /в случая операция!С две думи чистота на училището и всичко свързано със сградата е на моя тиим и мен!

# 521
Къстодиан са хората, които подържат училището !А аз съм тази която отговаря за тях и им определя задачите и ги гледам вършат ли си работата!Работя с тях, тренирам ги!Отделно работа в офиса ми, поръчвам съплай за месеца!Одобрявам им времето,пейпър уърк.Ако трябва да им сложа почивни дни е мое задължение!Постоянна комуникация с директор и учители!Ако има нещо счупено или развалено правя уоърк ордер, за да дойдат и оправят!До 10 ми е краен срок за евалюешън на хората ми!Мислех да сменям за парапрофешенъл , но се отказах!Причината е в заплащането!От вторник започваме диип клииниг и съм шорт с един човек, защото е в ФМЛА /гарантира ти , че работното място е запазено , докато се върнеш /в случая операция!С две думи чистота на училището и всичко свързано със сградата е на моя тиим и мен!
Разбирам, нещо като домакинка в училището. Супер.

# 522
  • Fairbanks, Alaska
Много чуждици.... Пуснете българския превод.

# 523
важното е! да се пише! с удивителни!

# 524
Благодаря!
То е процес, не се случва с пристигането.
За сега ми липсват черешите от пазара в този период...Sunglasses
Лъки закъсняват и няма добра реколта тази година Ако много ти липсват кажи как да ти изпратя ще берем от утре.Да не се счита за Спам.Аз от няколко години кандидитствам и Ц жиеи и здрави да сме.

Общи условия

Активация на акаунт