Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 376
  • 608
  •   1
Отговори
# 495
Не познавам завърнали се за постоянно българи, освен пенсионери и такива без статут, защото напоследък затегнаха издаването на шофьорски книжки.
Има, разбира се, но изобщо не са толкова много, че да определят имиграционната политика на страната.
А това за черноработниците бачкатори ми е любимо. Абсолютно нас чакат американците да ни експлоатират. Joy
Знам, че когато дълго време участва човек, но не го теглят, се вкарва в разни филми и конспиративни теории, за да има кого да обвинява.
В случая е просто въпрос на късмет, познавам толкова различни хора, спечелили зелена карта, че няма алгоритъм за набиране на черноработници или някакъв друг критерии.
Не се оставяйте това, че не печелите да ви озлоби. Един приятел на брат ми така искаше да замине, не го изтеглиха и сега е враг на всичко американско. Чак праща ЛС на хората, освен помията, която ежедневно излива във фейсбук срещу Америка.
Има достатъчно хубави страни по света, където може да се емигрира, ако нямате късмет с американската зелена карта, а не ви се стои в България. Blush

# 496
  • Fort Worth, TX
Америка не е за всеки!Много хора си представят Америка така както я виждат по филмите!Начина на живот е коренно различен от начина на живот в България!Или свикваш или не!Тези които не могат да се адаптират обикновенно събират куфарите и започват да мразят Америка!Колкото по- добре си образован и с добър англ или испански шанса е винаги на твоя страна!Работа има колкото искаш !Трудно в в началото, но пъл веснъж стъпиш ли си на краката и знаеш какво искаш няма граници!Аз не мога да се оплача , защото за 6 год имам и съм постигнала много повече отколкото за 40 г живот в Бг! За мен лично завръщане в Бг освен за ваканция е немислимо!Успех на всички!

# 497
Ами може би забелязват ,че от държави като нашата хората отиват ,но след наоколо години се завръщат ” начесали си крастата” и САЩ  пак трябва да се занимават да търсят нови черно бачкатори .

Май не си била никога в Щатите. Всички пишат, че е различно и е.

Ще ти дам една малко по-различна перспектива за нещата от живота. Чувала си за пословичното българско трудолюбие, нали? Ами, в САЩ или показваш от какво си направен и просперираш или се връщаш в България и казваш, че Америка не е за теб и си си начесал крастата като леко пропускаш, че ти е дошло в повече да не се скатаваш по цял ден.

Да, в САЩ започваш всичко отначало, но какво от това. В България ти трябва и бакалавър и магистър и не знам си колко допълнителни обучения, за да стигнеш до постижението: беден на пълен хладилник. В Америка за това ти трябва само английски. Ако имаш и професия с времето ще си устроиш живота добре.

Но трябва да не те мързи.

# 498
А понякога и английски не ти трябва да знаеш.
Дано не оспамвам темата, но и преди във форума на all.bg, се агитираше да емигрират само хора с образование и добър английски.
Аз не смятам, че е така.
Даже напротив. Неквалифицираният труд в Щатите се заплаща много по-добре, отколкото навсякъде по света.
Бих насърчила всеки, който е шофьор, чистачка, продавач/ка, болногледачка, детегледачка в България и спечели зелена карта да емигрира.
За тези професии е нужен на първо време само базисен английски, а заплащането е много по-добро отколкото тук.
Това, което обаче най-много ме привлича в Щатите не са парите, а усещането за спокойствие и че за всичко има решение. И то не идва точно от парите, защото може да го имаш и като вземаш малко пари, а в България хората са изнервени и с големи заплати.
Лично мое усещане, но интересното е, че съм го чувала и от още няколко човека, та не е съвсем лично.
Обаче, пак казвам, не се отчайвайте, ако не ви изтеглят, а наистина искате да поживеете извън България. Приятели заминаха за Канада, сега се преместиха в Щатите и казват, че в Канада повече им харесва.
Аз загубих десет години да чакам късмета, а можеше да отида през това време другаде. Сега го отчитам като грешка.
Както и да е, това последното май не е за тази тема точно, извинявайте, ако съм досадила. Blush

# 499
  • USA
Аз пък не виждам как без английски ще се оправиш, елементарно едно жилище да наемеш, кола да си вземеш на лизин , мебели да поръчаш трябва да се обясняваш или най-малкото да разбереш какво ти говорят.
За работа също, казвате готвачка как ще знаеш какво д аправиш след кат не можеш да разбереш инструкциите?!

# 500
Отиваш в Чикаго. Wink
Познавам хора, които не знаят английски и се оправят чудесно с всичко гореизброено.
Други българи,  Гугъл транслейт и самочувстие, че ще се справят са разковничето.
И аз преди се чудех, но вече не. Невероятно е, но факт.  Blush

# 501
  • Fort Worth, TX
Аз пък не виждам как без английски ще се оправиш, елементарно едно жилище да наемеш, кола да си вземеш на лизин , мебели да поръчаш трябва да се обясняваш или най-малкото да разбереш какво ти говорят.
За работа също, казвате готвачка как ще знаеш какво д аправиш след кат не можеш да разбереш инструкциите?!
Много лесно!Моята работа ме е сблъсвала с хора , които са под над 20 год тук и ме знаят англ!Хората които подават ръка в началото помагат!След това е въпрос на желания дали ще го научиш!Тях просто ги мързи и не се напъват!Единият от моите синове все още ходи на училище за англ защото иска да го говори перфектно/библиотеката и комюнити колидж/.Аз ще ти дам пример как !Когато има желание има и начин! В началото на учебната година имах двама виатнамци семейство нез грам англ!За да мога да им давам им давам инструкции се наложи с преводач от англг на виетнамски , разпечтвам и те четяха какво се очаква от тях всеки ден!

Чикаго изобщо не ми хареса!Аз лично никога не бих живяла там!Когато пазарувахме в Малинчо все едно си бях в България !Намръщени продавачки и едната не спря да плюе през цялото време Америка!Колко било гадно колко били тъпи американците!

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 14:15 от Кремито

# 502
  • Sunshine state
Аз лично без английски читава работа не виждам как някой ще хване. Ако целта в живота ви е каква да е работа, ок, но на повечето хора идвайки от България не е. Тук поне в нашия район нямаш почти никакъв шанс за реализация без да знаеш езика поне малко.

# 503
Много ми харесва как се обобщава. Или успяваш или куфарите и домА. Joy
А нещата далеч не са такива. Много хора остават по хиляди различни причини, без да са успели тук. Не малко и се завръщат с България пак по ред причини, не че Америка е гадна.
Отделно думата "успял" за всеки е различно....
Ако успял значи хладилника да ти е пълен, то тук неуспяли няма.

Аз понеже съм от скоро тук, ще ви кажа само ако сте изтвглени, опитайте. Струва си да пробваш. Много неща.са на късмет, следвайте своя.

Кой успял и кой не, е адски субективно.
Да изплащаш дървена колиба 30г, и всичко от  гащите ти до джипа да са на кредитната карта, за мен не е еквиваленто на успял.
И да дойдеш, да поработиш, след 2 такс ритърна да осъзнаеш, че не е твоето и да се прибереш, съответно не е провал.
На новите, дерзайте. От опит глава не боли.

# 504
  • Fort Worth, TX
Както казах тук не е за всеки, защото не всеки може да се адптира!Два абсолютно различни свята!Не всеки успява да се впише в картинката!Не става дума дали си успял или не!Аз познавам хора, на които не им харесва тук, но продължават да са тук , за да се пенсионират и приберат в Бг!Познавам и такива които се прибраха!
Много добре знавш ,че всички тук живеят на кредит !Всеки изплаща къща, кола , сметки за зъболекар, лекар!С тази разлика че когато двама човека работят можеш да си го позволиш и да не се притесняваш плюс това успяв о да спестяваш пари!

# 505
За кредита имах в првдвид.  Успял си ако можеш всичко това да го платиш кеш. Разбира се, че ще мине през кредитна карта, заради скора и кеш бек.
Малко са истински успелите хора, със собствен бизнес, няколко изплатени имота. Успял си също ако ходиш минимум.на две три почивки извън щатите всяка година.  Ей такива са спокойните хора.
Няма как да ме навиете че продавачка в уиндикси и юпиес драйвър са успели и спокойни. Една операция, херния или апендикс ще ги върне с години назад финансово...За зъбките да не подхващаме Joy
Важно е себеусещането според мен..каквото и да работиш, да си ОК със себе си, доходите, начина на живот... И в другата тема го казах, и тук ще се повторя, адски важно е от какъв бекграунд идваш, понякога става смяна на кон за кокошка. Естествено ако идваш от бедност и нямаш нищо зад гърба, тук е прекрасно.

# 506
  • Fort Worth, TX
Ами подхвани за зъбите!Аз и моята приятелка си ги правим Даскъпо е , изплащаме ги , но какво от това!Работя и си го позволявам!Имаме две коли едната на 5 год изплатена , изплатен чисто нов климатик за къщата!

# 507
С кеш винаги е най-добре, където и да си.

# 508
Ами подхвани за зъбите!Аз и моята приятелка си ги правим Даскъпо е , изплащаме ги , но какво от това!Работя и си го позволявам!Имаме две коли едната на 5 год изплатена , изплатен чисто нов климатик за къщата!
Важното е да се чувстваш щастлива. Другото са полемики.
Зъбите тук са скъпо удоволствие, нека идващите да си знаят. Със иншурънс пак един имплант ще излезе колкото климатика ти.

# 509
  • Somewhere in Spacetime
Начинът на живот е различен и в Западна Европа. Затова много българи се връщат и от там. Ние, на Балканите, имаме по-различна представа за демокрация.
Съгласна съм, че много зависи от какво се отказва човек тук, в България. Затова и на нас не ни е лесно да направим крачката, въпреки че сме планували, ако не стане в САЩ, то ще подаваме за Канада. Ние се отказваме от живот в България по причини, различни от финансовите. Със сигурност продължаваме в процеса и какъвто ни е късметът.
Аз също приемам човек за успял, ако може да си позволи да плаща в брой, а не на кредит/изплащане. Хайде, за имот може и с ипотека, но ако е платил добра първоначална вноска и месечното плащане няма да му попречи да продължи да спестява, да пътува и пр.
А хора, на които не им харесва в чужбина, са гурбетчии, а не такива, които искат да се интегрират и да се слеят с обществото, да променят живота си.

Общи условия

Активация на акаунт