Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 537
  • 608
  •   1
Отговори
# 480
Аз изобщо бих посъветвала да не се разчита на паметта и да трябва да се опресняа после. Записването на датите върши най-добра работа. И без това в паспортите ще има само влизането, но не и излизането.
Макар че, българите не са като месиканците и канадците да минават границата многократно и след 5 години да се сетят, че трябва да пишат 100 дати. Joy
Миналата година обаче съм срещала въпрос
в група (не българска) за грешка в системата и нужда от доказване на датите. Там четох съвет, че можеш да поискаш инфо от Homland security за пътуванията, пробвах от любопитство и не успях. Сигурно е шанс 1 на 1 милион да стане грешка, така че "всеки сам си преценя" дали да си запази паспорта за още няколко години. Wink Аз явно съм прекалено страхлива и предпазлива. ММ все казва, че ще ми спре интернета, да не чета и да не се шашкам. Blush

# 481
Добре, нали за всяко пътуване се купуват билети.тях снимайте, а не паспорта.  И готово.

# 482
Сканиране на билети, сканиране на страниците в паспорта и една екселска табличка за припомняне, когато потрябва, и това е.

# 483
Ами на който както му е удобно, разбира се. Важно е да се пази някаква информация за пътуванията, защото датите трябва да се попълват при кандидатстване за гражданство.

Homeland security не работи за редовите граждани, те не са граничен контрол и не можете да си поискате лична информация от тях, трябва да файлнете иск под Freedom of Information Act. Можете да пробвате с Border Control: https://www.novacredit.com/resources/how-to-check-your-u-s-travel-history-online/

# 484
  • Somewhere in Spacetime
Здравейте отново! Ако помня правилно, имаше група във Фейсбук за процеса след изтеглянето.
Ако все още съществува и приемате нови членове, ще се радвам да се присъединя.
Simple Smile

# 485
Здравейте отново! Ако помня правилно, имаше група във Фейсбук за процеса след изтеглянето.
Ако все още съществува и приемате нови членове, ще се радвам да се присъединя.
Simple Smile
Всяка година се правят групи за съответната година. Ние дори имахме чат.
Търсете група DV2023. Или я създайте ако още няма.

# 486
Мале много малко похвалили се че са изтеглени, имам усещането е тази година ще е дъното.

# 487
Здравейте,
Регистрирах се , защото искам да споделя нещо, което забелязах. Вече 2 години кандидатствам и NOT SELECTED.... но не е това най-важното и темата за моята регистрация.

Всички казват, че това е "томбола", колко е истина няма как да знаем всички ние !  
Поразрових се във ФБ за групи с DV и съответната година. Прегледах една група, която има доста членове и всички ,тоест повечето от изтеглените бяха от Африка ! Гана, Етиопия преобладаваше и тн...

Може да е съвпадение, но не ми се занимаваше да чета и другите групи, но за DV2023 там в групата повечето бяха от Африка, всеки сам да си прави извода за себе си.
Аз моя  извод съм си го направил, но няма да спирам с кандидатстването всяка година до успеха.

# 488
  • USA
Има си квота за всяка страна.

# 489

Има да, но квотата за Африка преобладава..... Да не говорим, че Сумалийци и Етиопци направо са превзели пазара за шофьори на камион.  Нищо лошо не казвам, но само намеквам едни неща !
От нещата които чета излиза, че за БГ  и Европа са трохите останали от Визите .....

# 490
Ние пропуснахме няколко години за кандидатстване, но тази ще си опитаме отново късмета. Успех на всички!

# 491
Квотите разпределени по континенти са както следва:
Европа 19500
Африка 25000
Азия 8000
Океания 1000
Южна Америка 800
Цифрите са приблизителни, не помня точните числа Simple Smile

Има да, но квотата за Африка преобладава..... Да не говорим, че Сумалийци и Етиопци направо са превзели пазара за шофьори на камион.  Нищо лошо не казвам, но само намеквам едни неща !
От нещата които чета излиза, че за БГ  и Европа са трохите останали от Визите .....

# 492
Каквито и квоти да има, колкото по - малко подават за участие, толкова и по - малко теглят. В тази връзка тази лотария ДВ 2023 подалите ще са супер малко по предварителни предположения, като гледам колко малко активност има сред изтеглени.

# 493
Ами то пандемия, война...на кой му е до емиграция.  Малко сме лудите..Simple Smile

# 494

Поразрових се във ФБ за групи с DV и съответната година. Прегледах една група, която има доста членове и всички ,тоест повечето от изтеглените бяха от Африка ! Гана, Етиопия преобладаваше и тн...

Може да е съвпадение, но не ми се занимаваше да чета и другите групи, но за DV2023 там в групата повечето бяха от Африка, всеки сам да си прави извода за себе си.

Ами може би забелязват ,че от държави като нашата хората отиват ,но след наоколо години се завръщат ” начесали си крастата” и САЩ  пак трябва да се занимават да търсят нови черно бачкатори .

Общи условия

Активация на акаунт