Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 539
  • 608
  •   1
Отговори
# 465

Да. Познавам човек изтеглен в дв 2021..не стигна до интервю заради големия номер. На следващата година пак печели, пак с голям.номер.

Може би е въпрос за лаици, но какво означава това? Дори да си спечелил, пак не стигаш до интервю, защото имаш голям номер? Може ли да разясните?

# 466
  • Sunshine state
Не съм Лъки, но да поясня - викат те на интервю поред на номерата и ако си твърде голям номер, визите свършват преди теб и не те викат. Това е.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 01:13 от Pupitka

# 467
Това че някой е изтеглен, не му гарантира нито че ще стигне до интервю, нито че ще вземе виза.
Процеса е дълъг и отнема усилие по самоинформираност.
Още помня Дв2020, колко хора с малки номера изгоряха. После Дв 2021, вместо 55 000.визи, издадоха около 9000 само.

# 468
Благодаря, момичета. Нещо не схващам идеята защо теглят 55 хил хора, а реално дават визи само на 9 хил, доста разочароващо звучи. Разбирам да имат резерви за някакъв процент на местата, но реално само 1 на всеки 5/6 спечелили реално да получава виза, ми се струва много кофти (надали толкова хора не стават да бъдат одобрени за виза). Но може и в моя телевизор да е грешката и да има някаква логика.

# 469
В твоя телевизор е грешката. Прочети малко стари теми за да се информираш.
Изтеглят страшно много хора,не ми се рови за статистика. Всяка нормална година даваха 50 000 визи за жял свят, не за Европа, не за България а за цял свят. Всеки изтеглен, задейства процвдура и отива на интервю със поне още един или двама (жена, деца) той не взима една виза, а 3 или 4, така бройката намалява. Като свършат визите, няма повече интервюта, дори и да си пратил всичко точно, гориш.
2020 дадоха малко визи защото на 13 март посолствата затвориха. Хиляди пиха студена вода.
2021г интервютата трябваше да започнат октомври, но посолствата си бяха затворвни. Започнаха със по едно две интервюта на месец чак през май месец,за това дадоха малко визи. Някои посолства не отвориха и хора с трицидрен номер не стигнаха до интерю.
ДВ 2022 също тече бавно. Ограничени интервюта, дори не знам бюлетина как се движи.

За ДВ 2023 съветвям всеки който has been randomly selected,  по най бързия начин да попълва DS 260, защото нищо.не се знае.

# 470
  • Червен бряг
Аз все още не мога да проверя! Сайта както всяка година е неактивен. Миналата година беше по същия начин! Вкарват милиони в тея системи за електронно управление и електронен обмен на информация, а реално никакъв напредък 🥵

# 471
Може би нещо не е наред с вашия браузър или устройство. Проверих през телефона с гугъл хром току що, както и в деня на отварянето на сайта без проблем, дори не ми е зареждало по-бавно.

# 472
  • Sunshine state
И на мен ми зарежда безпроблемно. Пробвайте пак.

# 473
С какъв браузър пробвате? На мен с хром и експлорър все не ми зареждаше по някое поле, само с опера успях да проверя.

# 474
  • Червен бряг
Успях най-после! Проблемът е бил в браузъра, използвам Сафари.
За съжаление и аз имам НЕ!  За сега резултатът е 4:0 😅

# 475
х2 НЕ и от мен ….. 6-та година без успех

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 18:04 от Scott

# 476
Еее,щях да се радвам ако беше спечелил...При мен също отказ,но ще пуснем отново🙂.Успех на спечелилите!

# 477
Така направете. Американските ще можете да си ги запазите като ви изтекат, но с българските не стоят така нещата.
Само да уточня, че това не е точно така, защото може да потрябва на някого след време заради печатите.
Българският паспорт може да се запази и след изтичането  и изваждането на нов паспорт. Попълва се декларация, че паспорта ще трябва, защото в него има неизтекла виза. Продупчват го, но остава в притежателя му и се връща, когато той прецени. Междувременно може да си извади и няколко паспорта, единствено ще му напомнят при всяко ново вадене на документи, достатъчно е  да се казва "Да, още не е изтекла визата, ще го върна, когато вече не ми трябва.".
Визата за Зелена карта в паспорта е валидна само една година, но е хубаво да си го пазите заради печатите, които показват кога точно сте влизали в Щатите. При кандидатстване за гражданство може да ви потрябва. Естествено на лелката на гишето няма нужда да се обяснявате за печати и гражданство, а минавате  с обяснението за неизтеклата виза.
Този съвет ми даде служителка в Чикагското консулство, да е жива и здрава, и вадих пасаван и два паспорта от тогава, като стария ми паспорт си стои в мен. Естествено, наложи ми се веднъж да се карам с една руса церберка в районното в Люлин, която не познава законите, но това е нормално за нашите институции. В крайна сметка паспортът си остана в мен, както е редно. Последният път, в друго районно, само ми напомниха, че имам да връщам, тези явно знаеха закона.
Както и да е, към изтеглените, пазете си паспорта с печатите до вземането на гражданство. После го наснимайте, че ако се връщате в България и възстановяване на здравните вноски, ще ви искат доказатества, че сте били в чужбина.
Успех!

# 478
  • Somewhere in Spacetime
Същият съвет получих от още един човек наскоро. Благодаря, Opossum!

# 479
Печатите в българския паспорт ще ви потрябват евентуално да си опресните паметта точно кога сте излизали от САЩ, когато попълвате заявлението за гражданство. Никой тук никога няма да ви поиска паспорт като доказателство. Има ви в системата. Не съм много сигурна защо трябва да пазите цял паспорт, вместо просто да си снимате или запишете датите на влизане или излизане.

Общи условия

Активация на акаунт