Лотария "Зелена карта" 2023

• 52 358
  • 608
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм добре, щастлива и спокойна!Благодаря!Дано и вие сте така!
Благодаря!
То е процес, не се случва с пристигането.
За сега ми липсват черешите от пазара в този период...Sunglasses
Лъки закъсняват и няма добра реколта тази година Ако много ти липсват кажи как да ти изпратя ще берем от утре.Да не се счита за Спам.Аз от няколко години кандидитствам и Ц жиеи и здрави да сме.
Kiss
Благодаря, добра идея.
После ще искам и розови домати от гигантите, Биволско сърце или Розова магия. И това го няма тука.
На есен малко черно грозде, Велика примерно...
Спам си е, но да знаят кандидат зеленокартовците.

# 526
А защо не си засадиш?

# 527
Най-много ми харесваше динята им без семки

# 528
Farmers' market в района или ако не - в най-близката ферма сам си береш черешите. Ябълките, прасковите, ягодите и т.н. - също.

# 529
  • Sunshine state
Няма такива сортове домати на нашите фермерски маркети, ренийр черешите са много хубави, но още не са в сезон. Най-хубавите домати, на които съм попадала бяха херлуум. Обаче и с тях си е на късмет - понякога стават, друг път -не. Гроздето котън кенди(бяло) или муун грейпс (черно) са най-хубавите сортове за нас сладки и без семки. Пъпеш кинг оф дъ уест е изключително сладък. И него чакам другия месец. Иначе да, няма биволско сърце, хрущялки и розов домат, които са уникално вкусни.

# 530
Живеем в кондо.

# 531
Според мен това което коментирате е строго индивидуално за всеки. Тук играе първоначална психологична нагласа, помощ в началото, контакти които имаш създадени там не знание на език и т.н. Много имигранти не знаят английски, защото не искат да го научат, а от там идва ниско квалифицирана работа и не високо заплащане. Относно медицинските застраховки и здравеопазването, това си е хроничен проблем за Америка от много години.
Извинявам се, че коментирам живота там при наличие, че никога не съм стъпвал в САЩ ( дай - Боже поне, като туристи близките няколко месеца или година)

# 532
Аз съм добре, щастлива и спокойна!Благодаря!Дано и вие сте така!
Благодаря!
То е процес, не се случва с пристигането.
За сега ми липсват черешите от пазара в този период...Sunglasses
Лъки закъсняват и няма добра реколта тази година Ако много ти липсват кажи как да ти изпратя ще берем от утре.Да не се счита за Спам.Аз от няколко години кандидитствам и Ц жиеи и здрави да сме.
Kiss
Благодаря, добра идея.
После ще искам и розови домати от гигантите, Биволско сърце или Розова магия. И това го няма тука.
На есен малко черно грозде, Велика примерно...
Спам си е, но да знаят кандидат зеленокартовците.
Бе ти дай адрес и кажи как, пък и без карта ще пратим.И сирене даже Simple Smile.Миналата година пропуснах покрай Ковид тази ще опитаме макар да'сме се захванали с нови начинания.
Пупитка семена от Бг мога да съдействам?

# 533
  • Sunshine state
Благодаря ти за почерпката и предложението! Аз съм градско чадо и не садя нищо, хич ме няма даже и цвете да отгледам. 🤣 Имаме една палма на верандата, която го кара на самотек и учудващо вече 3 години оцелява. 😆

# 534
Благодаря ти за почерпката и предложението! Аз съм градско чадо и не садя нищо, хич ме няма даже и цвете да отгледам. 🤣 Имаме една палма на верандата, която го кара на самотек и учудващо вече 3 години оцелява. 😆
Ти поне си в къща, хич да не е, ама можеш да насадиш два реда домати и два реда курнишони. Една мотика от амазон и готово.Joy

# 535
  • Sunshine state
А, нашата е таун хаус, нямаме двор, а гора отзад и да, можеш да садиш, ама ще стане мазало - микс домати и палми. 🤣

# 536
Много имигранти не знаят английски, защото не искат да го научат, а от там идва ниско квалифицирана работа и не високо заплащане.
И това за заплащането е относително. Чистачка или шофьор на камион с лош английски, да не кажа и никакъв, особено като укриват данъци, могат да изкарат повече пари, отколкото човек с висше образование и отличен английски, който например работи в офис или банка, или като учител.
Много зависи в кой град се намира човек и какво му е важно.
За едни са парите, за други кариерата, за трети да могат да се прибират за два месеца всяка година в България, за четвърти да не ги е срам да кажат какво работят...
Това е хубавото, че в Щатите има възможност за всякаква работа, според различните потребности.
(Между другото има и всичко, ама наистина всичко за ядене. Само трябват усилия да го намериш. Дори коприва и хубава боза има. Wink)

# 537
  • Sunshine state
Нелегалните дейности хич не са за препоръчване и подобни съвети не бих давала. Работата на черно е в твой ущърб общо взето освен, ако не си дошъл само с цел гурбет, каквато не е целта на зеленокартовци по принцип. Без английски никак не е лесно и на тая кълка не бих лежала.

# 538
Освен 2-ма изтеглени други няма ли ? До преди 5 - 6 години имаше поне едно 10 - 20 с въпроси и честитки.

# 539
Първо искам да благодаря на Скот за една комуникация която ми помогна за интервюто. Някой може ли да ми даде инфо и начални насоки за Флорида. Бяхме изтеглени и минахме интервю средата на Май. Идеята ми е да бъдем в Тампа. Нямаме познати или кой да ни помогне там. Интересувам се от записване в детска градина, банкови сметки / карти , издаване на шофьорска книжка дори и дребни неща като закупуване на сим карта / интернет итн. Отделно ми е интересно за здравните осигуровки видях в един коментар че не може да се направят до опреден период след пристигането ни.

Общи условия

Активация на акаунт