Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са темите, обсъждани в публикациите?
Какви са мненията за рождения ден на Явор и как изразяват членовете на форума?
Какви са препоръките за кърмене и справяне с проблемите с бактерията в млякото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са темите, обсъждани в публикациите?
-
Какви са мненията за рождения ден на Явор и как изразяват членовете на форума?
Членовете на форума изразяват поздравления и подкрепа за рождения ден на Явор. Те изпращат пожелания за здраве, бързо възстановяване и скорошно прибиране у дома. Някои споделят лични истории за предишни раждания и преминаването през неонаталните грижи, като подчертават напредъка в грижите за недоносени бебета днес.
-
Какви са препоръките за кърмене и справяне с проблемите с бактерията в млякото?
Членовете на форума споделят съвети и препоръки за справяне с проблеми при кърмене, като изследване на мляко, лечение на бактерия и възможности за релактация. Те препоръчват консултации с консултант по кърмене, като споменават имена на специалисти, които могат да помогнат в подобни ситуации. При наличие на бактериологична инфекция в млякото е изключително важно да се консултирате с лекар. Обикновено лекарите препоръчват продължаване на кърменето, но могат да бъдат предписани специфични антибиотици, които са безопасни за употреба по време на кърмене. Важно е да следвате индивидуалните препоръки на вашия лекар.
-
Какви са обстоятелствата, които налагат изследване на кърмата и кога се прави?
-
Какво е стафилококус ауреус и как се лекува?

Както се казва: "И това ще мине"

Нека бременнеенето да е леко и безгрижно!
Минаха още два часа и упойката свърши. Не можело повече да ми слагат ? Вече към 18ч някъде започнах да се моля за секцио, защото болките бяха нетърпими, увеличаваха още окситоцина, а като виждах как върви разкритието на 7см и със спукани води, плюс два пъти овъртяно бебе около врата, мислех , че ненужно мв измъчват да чакам още преди да мв срежат. Но извеснъж пак останах сама. Взеха ми и телефона, уж пречил на тоновете на бебето ? Часове ММ не знаешв какво става с мен. Накрая усетих нещо като напъване ама нали съм сама. Викам, ся ако го изстрелям тука сама на пода кво ще го правя тва дете, да не висне на пъпната връв, пък нали и увито, яко бесило ще стане ! Мина една акушерка, викам “напъва ми се” . Тя, една заинтересована, впечетлена, вика “добре ще кажа на докторката” и изчезна. Викам, тва е , ще гриза пъпната връв сама. Ама след 10мин дойде докторката и така занапъвах по-уверено. Сравнително бързо мисля, че родих , но Нати не изплака веднаха заради увиването и я сложиха на кислород за малко. После започнаха да ме шият, нали нямам упойки и за сефте реално извиках. Чух последно, че докторката викаше на тая дето ме шиеше “виж виж спукан кръвоносен съд, бързо клампирай” и на анестезиоложката “пускай венозна” и край. Приспали са ме с пълна упойка. Родих в 21:40, а в 00:05 се събудих все още в родилна зала от опитите на различни хора да ме събудят, че да не качват в стая. Никой не ми каза какво е станало. Дойде педиатърка да ми каже , че Нати е била на палатка, но е добре. Само това чух, даже размерите не разбрах. Качиха ме в стая в 00:30 и на сутринта в 5:00 ме събудиха за тоалет. Това беше единствения тоалет за който ме “поканиха”. Следващите дни тактично ми се обясняваше, че другире майки сами си правели тоалета , демек, сеш се... .
Надявам се да си здрава вече.
Беше много странен този РД, постарах се да го празнувам с малко приятели в къщи, преуморих се, после се ядосвах на себе си