Падат есенни листа, а мамите от 'Искам бебе' очакваме нашите слънца ! /тема 34/

• 35 953
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Честит рожден ден и от мен, Одри! Blush Cake Champagne Balloon
Да си здрава, успешна и обичана! Леко раждане и щастливи мигове с бебчо, след някоя друга седмица Simple Smile

Кали, радвам се че нещата при вас са добре, но то и няма как иначе, след толкова много положителна енергия изпратена към вас! Blush Nature Sparkles Както се казва: "И това ще мине" Relieved

# 106
Честит празник, Одри! Пожелавам ти прекрасен ноември изпълнен с бебешки плач и много любов 😍

# 107
Одри, честит рожден ден и от мен, на патерица! Да си много здрава, щастлива, обичана и винаги обградена от любимите ти хора! Heart

Момичета, аз малко тихомълком пристъпвам в тази тема. Simple Smile Направихме ин витро и съм с няколко положителни теста, но през новата седмица мисля да отида на преглед и да видим какво се случва. Simple Smile

# 108
Слънчогледче, понеже те чета и в другите теми, съм сигурна, че поне 8 месеца бодро ще крачиш в тази тема Wink

# 109
iren11, много ти благодаря! Heart И аз така си усещам и вярвам, че всичко ще е наред, но искам все пак да го чуя официално. Simple Smile

# 110
Честито Sunflower, аз те помня още от сватбените теми и Искам бебе и много се радвам, че се е получило и то х2 Hug Нека бременнеенето да е леко и безгрижно!

# 111
] Йейй, Слънчогледче, честито! Всичко да е наред ти пожелавам от сърце, лека бременност и здраво бебче/бебчета около термин 🍀

# 112
  • Казанлък(Бургас)
Локо, нацелувай Наталия!
Бих прочела за раждането ти в бившата "Тина Киркова" (там раждах първия път).
Азалия, момичетата са ти дали много добри съвети. Ако искаш да кърмиш, действай!
Одри, честит рожден ден! (честитя ти със закъснение, но от сърце) Нека си много здрава и щастлива! Пожелавам ти леко бременеене и още по-леко, безпроблемно и бързо раждане близо до термин!
Слънчогледче, тихичко честито! Лека бременност, и никакво мърдане от тук!
Reve, благодаря ти, че си вписъла Божидар в списъка с чудеса! Ти си прекрасна!
Дари вече е на една седмица. Свиква с любовта на кака Вая

# 113
Честито Слънчогледче! Леко бременеене и пухено бебе на финала! Blue Heart

# 114
Слънчогледчеее, леле как се радвам за теб !!! Heart Толкова неща прежива и толкова се борихте ! Време беше да ти се случи и на теб Чудото ! Пожелавям ти от тук нататък спокойна бременност и много щастие !

Одри, честит рожден ден на патерици ! Бъди жива и здрава и много скоро ще разопаковаш най-големият си подарък ! Heart

За раждането ще пусна в скрит текст. Основният проблем беше в отношението на целия персонал.
Скрит текст:
Общо взето, както бях споменала и тук за прословутия 26 август, така бяхме казали и на нашата докторка. Тя май си беше решила, че много искаме подарък за годишнината и на 25ти ме извика на преглед уж да погледнела какво е положението с разкритието, уж имало нещо и ме извика пак на 26ти сутринта. Отидохме и пак ме прегледа и каза, че имам 2см и ако има нещо да й звъня. Каза и че уж нищо не била правила , само погледнала. И ме почнаха леки контракции, които се засилваха ама така и не услях да засеча, защото св сливаха. Чухме се и в 14:15 ме прие в спешния на Тина Киркова с багажа. От тук почна интересното. По време на прегледа за прием ми се спука мехура ? Сам ? Смисъл по време на прегледа от моята си аг (бях с избор на екип ). Разкритие 3см и поносими контракции. После клизма. Тук беше единствения забавен момент май. Седя си аз на Трона и една акушерка тропа на вратата ( явно се бавя според темпото зададено за клизма) и ме пита “Добре ли си, много си тиха ?” - викам “Благодаря” и тя почна да се смее. Явно са чакали заря като за нова година. Горе в предродилна стажантките се мъчиха са ми вземат кръв и ми спукаха вена. Пуснаха ми окситоцин с увеличение на всеки 15мин. След това застанаха всички акушерки до мен и при засилващите се контралции взеха за си говорят за торти кой какво ще яде и какво са почерпили днеска. Няма лошо, яжте пийте ...., Локото черпи ! Явно от многото окситоцин контракциите станаха доста болезнени и за два часа бях стигнала до 5см разкритие, а моята докторка само идваше да констатира какъв бетон била шийката ми и как такова нещо не била виждала. Демек не върви ич работата. Нека засилим окситоцина. И така, срам не срам, на 5см си поисках вече епидуралната. Викнаха анестезиоложка, дойде вещицата от Хензел и Гретел, явно вече работи в Тина Киркова. Вместо да ми обясни как да застана започна да ми вика в ухото и да ми се кара, че не разбирам от дума, да съм се стегнела, била съм дошла да раждам какво съм се оплаквала. Помолих ги да изчакат да ми мине контракцията преди да ме бодат. Нямало за кога да ме чакат. Е, супер ама аз мръднах. Ейй , няма такова навикване по мен. После разбрах, че са ми сложили спинална вместо епидурална. Караха ме да си държа кислородната маска на лицето, а аз им обяснявах, че ми е по-зле с нея и не мога да дишам. Те минат и ми я сложат пак. Накрая една стажатка установи, че тя бутилката с кислорода е спряна. Демек само се душа в маската. После при една от системите зверски започна да ме боли ръката и се поду. Казах на който мина, само една сестра мина и тя ме навика, че се лигавя. Накрая се видя в чудо с тая примадона раждаща и вика “айде само мир да има ще ти сложа абоката на другата ръка ама ние тука работим само с дясната” . Явно лявата още я няма в учебниците по анатомия ?! Моята лекарка мина, констатира как нищо ми няма и освен това тя такава шийка бетон не била виждала. Останах си сам самичка в родилна зала. Дет се вика, ако се задуша или получа тромб може и да не разберат Grinning Минаха още два часа и упойката свърши. Не можело повече да ми слагат ? Вече към 18ч някъде започнах да се моля за секцио,  защото болките бяха нетърпими, увеличаваха още окситоцина, а като виждах как върви разкритието на 7см и със спукани води, плюс два пъти овъртяно бебе около врата, мислех , че ненужно мв измъчват да чакам още преди да мв срежат. Но извеснъж пак останах сама. Взеха ми и телефона, уж пречил на тоновете на бебето ? Часове ММ не знаешв какво става с мен. Накрая усетих нещо като напъване ама нали съм сама. Викам, ся ако го изстрелям тука сама на пода кво ще го правя тва дете, да не висне на пъпната връв, пък нали и увито, яко бесило ще стане ! Мина една акушерка, викам “напъва ми се” . Тя, една заинтересована, впечетлена, вика “добре ще кажа на докторката” и изчезна. Викам, тва е , ще гриза пъпната връв сама. Ама след 10мин дойде докторката и така занапъвах по-уверено. Сравнително бързо мисля, че родих , но Нати не изплака веднаха заради увиването и я сложиха на кислород за малко. После започнаха да ме шият, нали нямам упойки и за сефте реално извиках. Чух последно, че докторката викаше на тая дето ме шиеше “виж виж спукан кръвоносен съд, бързо клампирай” и на анестезиоложката “пускай венозна” и край. Приспали са ме с пълна упойка. Родих в 21:40, а в 00:05 се събудих все още в родилна зала от опитите на различни хора да ме събудят, че да не качват в стая. Никой не ми каза какво е станало. Дойде педиатърка да ми каже , че Нати е била на палатка, но е добре. Само това чух, даже размерите не разбрах. Качиха ме в стая в 00:30 и на сутринта в 5:00 ме събудиха за тоалет. Това беше единствения тоалет за който ме “поканиха”. Следващите дни тактично ми се обясняваше, че другире майки сами си правели тоалета , демек, сеш се... .
На ММ докторката казала, че са ме приспали, “за да си почина, че съм се измъчила”.
През следващите дни не получих никаква подкрепа за кърмене. Напротив, носят адаптираното мляко на 3-4 часа , влизат, излизат и край. Аз не можех да се справя в началото и давах адаптираното със свито сърце, защото тя не спираше да се дере истерично и не знаех какво да правя. Ревеше и през нощта и накрая една от акушерките дойде ядосана , все едно аз не можех да си успокоя детето и предложи да я вземе при нея да я успокои. Аз вече бях отчаяна и се съгласих. След 3 часа ми я връща и вика “ма тя много серт бе, няма млъкван” Grinning Продължиха включвания на акушерки “ти с тва зърно няма как да кърмищ”. ММ купи протектори. Не става. Влиза друга “е ти с тва зърно няма как са не кърмиш” Grinning Над 5 пъти се изредиха да ми кажат “да не я учиш да заспива в теб” и какво ли не. Но реално, нищо полезно. Само потискане. Накрая, с помощ от приятелки и гледайки клипчета в ю туб и статии с картинки, успях да започна сама успешно кърмене и махнах изцяло АМ на четвъртия ден.
Храната не знам какво да я коментирам - две филии хляб с 2 триъгълни топени сиренца, хляб с масло, хляб, хляб, хляб и после искат и до тоалерна да си ходил. За какво ? Да няма забравен хляб и там ? Grinning
В последствие в деня на изписване, благодарение на мазилото “Терезиен ойл”, което ми беше предпосано да си мажа шева плюс спарването от превръзките, получих някаква алергична реакция там долу и буквално ревях от болка , ако мръдна и 2см. Моята аг викаше нищо ти няма, нали много искаше естествено раждане, така ще е. И така, на втория ден от изписването вечерта се принудихме с ММ и Нати в колата, да търся спешен кабинет като не исках да се връщам в тази болница или да се виждам с тази АГ. И отидох в Надежда едвам ходейки, върнаха ме. Да съм си ходила където съм раждала, нямало да ме прегледат ?! Звъннах във Вита и от там ми отказаха, но този път да речем, че бях по-настоятелна, та ме прегледаха. От там на кожен лекар на следващия ден , та най-накрая успях да си седна на Д-то. И сега, в последствие нали се оказа и че в МБ ми имам нова вътреболнична инфекция ! Нищо не ме зарадва повече , само да взема едни 900лв и да ги накъсам на парченца и да ги стъпча. Така ще са похарчени по-добре Grinning Добре, че минаха по допълнително здравно де , една идея по-малко прецакана се чувствам !
Но, важното е, че в крайна сметка Наталия е добре и всичката тази история е зад гърба ни!
Но като цяло раждането ми за мен беше предизвикано, а пълната упойка води до съмнения за правен кюретаж, като за всичко това липсват данни в епикризата...
Извинявам се за подробния разказ, опитах се да съм кратка ама пък и да уловя цялостната картина Grinning

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 00:19 от lokofenka

# 115
  • Казанлък(Бургас)
Локо, много интересен разказ. Извинявай, че те върнах към тези не леки часове от раждането ти! Важното е, че има щастлив край. Почвам да се чудя дали наистина не им е затвърдена практика да форсират нещата в Тина Киркова/Света София. Преди 15 години и при мен така лежерно ми забързаха процеса, после и система с окситоцин...Все си мисля, че много по-удачно е да се изчака нещата да си тръгнат естествено.  Относно отношението: масово е такова. Ясно е, че за тях е някаква рутина, но на родилката й се случва за първи или втори път. Липсва такт, липсва подход... Не при всички медицински лица, но при голям процент.

# 116
Първо добре дошла на Сънчето в тази тъй прекрасна тема и аз съм сигурна, че всичко ще е наред Flowers Hibiscus Надявам се да си здрава вече.
Аз съм любопитна за клиниката в Тутракан, защото това е клиниката извън София, в която понякога ходят хора от София, което при тази конкуренция е голям комплимент.

Още веднъж мерси на всички, много сте мили Flowers HibiscusFlowers Blossom Беше много странен този РД, постарах се да го празнувам с малко приятели в къщи, преуморих се, после се ядосвах на себе си Simple Smile и сега имам заветна цел само да си почивам до раждането.
Тази седмица ще говорим подробности, които предполагам ще се състоят в насрочване на дата за секцио.

Яна, страхотни са малките, каката колко щастлива изглежда само Purple Heart

Локо, човек, добре, че имаш такова прекрасно чувство за хумор ...
Скрит текст:
аз света София не я харесвам по разни не свързани с АГ причини, ама сега съвсем
Както и да е важно, че всичко сега е наред, а тези неща са в миналото Flowers Hibiscus

Кали, пиши как си, как е Явката, мисля ви, ама едно спокойно ви мисля, де Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 09:38 от Одри ♡

# 117
Локо, много интересно разказваш как е минало раждането, но съм сигурна, че не е било толкова забавно, колкото звучи постът ти. Радвам се, че и двете сте добре и всичко е зад гърба ви! Heart

Одри, аз нямам опит с клиниките в София, за да направя сравнение, но ако нещо те интересува за Тутракан, мога да разкажа. Simple Smile

# 118
Леле, lokofenka, чета и се ужасявам как може подобно нещо....
Такива хора изобщо нямат място в родилно отделение. За съжаление знам и за доста други подобни истории, Първото ми раждане също беше с ненужно сложен окситоцин, ускорено раждане и съответно шевове, които усещах до второто ражадне..... Води поне не са ми пукали защото все с изтичащи води съм ходела да раждам.. Някак е много стандартна практика, все си казваме: "забравя се, важното е, че сме добре с бебето", обаче много ми се иска в България да се смени мисленето, да се сменят практиките и раждането да се превърне в едно позитивно преживяване, както е на много места в Европа....

# 119
  • София
Одри, честита да си!
Протеинът дали не е Фризубин?

Добре дошли на новите мами ❤️

Мисля че изследвания на кърма правят, когато майката и/или бебето имат повишено ЦРП, което не пада. На мен не са ми пускали, а носех кърма на бебетата в кувьозите. Но майката на съседните близнаци имаше високо CRP и изчакаха МБ, за да може да носи кърма на бебетата. Освен това има антибиотици с които може да се кърми. Проверете си на e-lactancia

Общи условия

Активация на акаунт