Банята - тема 39

• 54 100
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Давайте събирам отзиви, че сме пред закупуване на тази серия. Тук  горе снимах тъмната, но се спряхме на по светлия нюанс ето този Това е декора само него снимах 😄 той ще е само на една малка стеничка

# 166
Привет,
Предстои ми направа на баня и съм избрала за пода дървесен декор. Всички плочки, които ми харесват, са с правоъгълна форма, но майстора не иска да ги слага, защото нямало как с тях да направи наклона. Сифоните са сложени вече и са два точкови. Имали ли сте подобни проблеми? Чудя се да търся ли друг майстор или да се доверя на този и да търся малки квадратни плочки?

Според мен (без да съм голяма разбирачка) майсторът може и да е прав. Представете си мислено оформяне на улеи, които да отвеждат водата до сифоните. С два сифона това е доста сложно особено ако не искате праг на зоната на душа. Прикачвам на мен как ми обясняваха наклоните: вариант 1 е с един лентов сифон; а две с 2 сифона - лентов и точков и, както се вижда, улеят към точковия сифон никак не е добре оформен. Обсъдете с майстора как мисли да направи наклоните и съобразете плочките, ако се налага.
Скрит текст:
(Аз държа на 2 сифона и сигурно ще трябва да правя компромис с праг на душ зоната, което не ми се иска... Засега никак не мога да приема идеята един лентов сифон по средата на малка баня.)

# 167
Здравейте, прочетох темите назад до 31.Доста полезна информация има, за което ви благодаря. Влизам с молба за мнения. Започвам ремонт на баня с тоалетна, на синът ми. Ще ми е първа баня и всеки съвет ще е от полза. Прикачвам снимка на сегашното разположение. Искам да има параван между душа и оста алата част, ясно ми е че ще трябва да се разместят зоните, затова моля за мнение, как ще е.най удачно
Размени тоалетна и мивка.
Аз съм показвала някъде снимка от моята по-малка баня.
И бойлер скоро се коментира - хоризонтален горе

# 168
  • София
Дайте идея къде да разглеждам за по-интересни и нестандартни аксесоари като чаша за четки и паста за зъби и помпа за течен сапун? Гледала съм по големите магазини за бани + Практикер, Баухаус и т.н. и все нещо ми липсва и не ме грабва изцяло никой комплект... 😄

# 169
Дайте идея къде да разглеждам за по-интересни и нестандартни аксесоари като чаша за четки и паста за зъби и помпа за течен сапун? Гледала съм по големите магазини за бани + Практикер, Баухаус и т.н. и все нещо ми липсва и не ме грабва изцяло никой комплект... 😄
English home

# 170
  • гр. София
Айко, Пепко, Икея, Джъмбо, H&M home, Zara Home, Waikiki - избора е голям Simple Smile

# 171
Във vivre също има интересни аксесоари за баня Simple Smile

# 172
Здравейте, намерих тази тема за баня. Търся си бойлер и искам да попитам някой запознат да ми сподели марка и модел бойлер, от който е доволен. Ако не съм за тази тема се извинявам за спама.

# 173
  • София
Здравейте, намерих тази тема за баня. Търся си бойлер и искам да попитам някой запознат да ми сподели марка и модел бойлер, от който е доволен. Ако не съм за тази тема се извинявам за спама.
Ние сме със 150 литров бойлер на Светлю Шишков от 10 години ,след ремонта на банята. Засега не сме имали проблем, но дали е въпрос на късмет не знам. Навремето мъжът ми избра тази марка.

# 174
  • София
Заависи от качестовото на водата. Имам в София на Шишков, вертикален, 80 литра - вече години наред е без проблеми. Взех за село пак на Шишков - 60 литра, хоризонтален - два пъти на ремонт още първата година и сега пак не работи. Не мога да го влача до сервиза повече и го смених. Ползваше се само лятото, ходим през уикендите, но не всеки уикенд, зимата се зазимява цялата водопроводна система. Водата е от водопровод, но качеството ѝ е лошо. В сервиза питаха дали сме към каптаж. Смених го с проточен.

# 175
  • София
Заависи от качестовото на водата. Имам в София на Шишков, вертикален, 80 литра - вече години наред е без проблеми. Взех за село пак на Шишков - 60 литра, хоризонтален - два пъти на ремонт още първата година и сега пак не работи. Не мога да го влача до сервиза повече и го смених. Ползваше се само лятото, ходим през уикендите, но не всеки уикенд, зимата се зазимява цялата водопроводна система. Водата е от водопровод, но качеството ѝ е лошо. В сервиза питаха дали сме към каптаж. Смених го с проточен.
Мерси за информацията. Моят също е в София.
Как мога да разбера дали на село, Петково, на 4 км от Елин Пелин, би имало проблем с водата със същата марка бойлер? От водопровод.

# 176
Aila
аз бих поговорила със съседите.
Момичета, при мен ремонта започна. Надявам се другата седмица или поне към 24.11. да съм на финала.

# 177
200 л Атлантик. Не е мръднал от 2013

# 178
Благодаря ви за отзивите за бойлер. Аз съм от Варна и за Шишков не бях чувала, но явно защото имат магазин само в София. Двуомя се между Атлантик и Елдом, но имаше добър отзив за Атлантик и най- вероятно на тях ще се спра.

# 179
Ние сме с Атлантик от 4 години и също доволни. Нашият този модел но 100 л.
https://www.tehnomix.bg/boyler-ariston-velis-evo-80-eu
Икономичен, винаги имаме топла вода, въпреки че сме с вана. И е красив ( ако може да се кажи за бойлер 😁

Общи условия

Активация на акаунт