Банята - тема 39

• 54 242
  • 747
  •   2
Отговори
# 405
Ползвам за тоалетните (моноблокове, прилепени до стената). Ми никакъв шум не чувам. Тоест като се пълнят казанчетата го има нормалният шум, но няма свирене.

# 406
  • Sofia
Може да не е релевантно, но свирене съм чувал и от най-обикновени връзки, свързани към казанчето, като причините може да са дължината им, тъй като се получава нещо като резонанс и страхотна вибрация. Решението в този конкретен случай е или подкъсени връзки до нужната дължина и някаква форма на закрепяне, че да не вибрират. Понякога е нужно само да промени положнието им. Възможно и е проблема да е бил сходен.

# 407
  • София
Трудно ли се чистят матови плочки? Тези харесахме, но повърхността малко ме притеснява.
https://fayanstrade.com/product/18407/plochki-za-banya-agatha-30 … ramica-fiore.html

# 408
Цялата ми баня (под и стените), включително и коридора и пералното ми помещение са с грапави плочки и с чистене примерно 2 пъти в седмицата нямам проблем.
Трудно ли се чистят матови плочки? Тези харесахме, но повърхността малко ме притеснява.
https://fayanstrade.com/product/18407/plochki-za-banya-agatha-30 … ramica-fiore.html

# 409
Трудно ли се чистят матови плочки? Тези харесахме, но повърхността малко ме притеснява
Чистя няколко бани. Най-лесна ми е тази с гладки матови плочки, която е на 15г.
Най-отвратителна за чистене ми е една с грапави красиви плочки, тя е на 7-8г, но от 6г искам да я потроша😆

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 18:15 от Чисто луда

# 410
Toва е разковничето - да се прави разлика между грапави плочки (особено с малки ямички и вдлъбнатини) и матови плочки, които иначе са гладки.

# 411
  • София-Младост
Върху грапави плочки...такива с леки вдлъбнатини, може ли да се закрепи душ?
И колко стандартно е ширината за душово пространство...един проектант каза 90, друг 70...първото ми се вижда много обаче. А и не ме устройва като размер. Не че не е мое решението, но ми стана интересно.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 07:52 от Ала-Бала

# 412
  • Сф
Върху грапави плочки...такива с леки вдлъбнатини, може ли да се закрепи душ?
И колко стандартно е ширината за душово пространство...един проектант каза 90, друг 70...първото ми се вижда много обаче. А и не ме устройва като размер. Не че не е мое решението, но ми стана интересно.
Минимум 80, 90 см. 70 е тясно.
Може да се закрепи.

# 413
  • София-Младост
В момента пространството ни е 70 заедно с борда. Явно се преценява и според мястото.

# 414
То си зависи и от ръста и "обема" на живеещите, ако са дребни и слаби хора е ясно, че и с малко ще минат. Ако има едър мъж в 70 ще се чувства като в капан. И аз мисля, че 80 е абсолютен минимум, а желани са 90.

# 415
70 см е минимумът, но ако стопаните са едри хора не става. Обикновено на тесни пространства при ширина 70 см се прави зоната на душа дълга 1 метър . Тогава при къпане се застава по дължината, т.е. душът се слага на стената от 1 м. То затова, когато се прави ремонт, вкл. мебели, се съобразява всичко с живущите.

П.п. При нас в банята за гости беше 75/105 см и се ползваше от всички нормално.

# 416
  • Велики Преслав
Здравейте. Започнах новата баня на село. Купих си плочки, и доста фризове. Две линии отгоре до долу, общо 36 плочки.
Къде обаче да ги сложа.
Ето ги.
Незнам къде би било добре да ги разположа. Банята е дълга 3 метра широка 140, като в дъното е душ кабината (заградена с параван) по дългата стета вървят първо пералня, мивка, тоаретна и душ кабина.
Ако е нужно ще драсна един примитивен чертеж.

# 417
Хубаво е да има чертеж.

По принцип фризовете трябва да са на място, на което да се виждат и към което искате да привлечете окото. Преценете къде ще се виждат най-добре.

Според мен, ако е подходящо, бих ги сложила отстрани на мивката и огледалото над нея. Или може да са срещу огледалото и да се отразяват в него (по описанието на подредбата може да не е подходящо от двете страни на мивката).

# 418
  • Варна
И аз съм за от двете страни на мивката и огледалото над нея.

# 419
  • Велики Преслав
Хубаво е да има чертеж.

По принцип фризовете трябва да са на място, на което да се виждат и към което искате да привлечете окото. Преценете къде ще се виждат най-добре.

Според мен, ако е подходящо, бих ги сложила отстрани на мивката и огледалото над нея. Или може да са срещу огледалото и да се отразяват в него (по описанието на подредбата може да не е подходящо от двете страни на мивката).
Забравих да кажа. Големите цветя които се виждат на снимката ще са точно разположени както описвате.
Веднага щом имам мъзможност ще направя чертеж.

Общи условия

Активация на акаунт